Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 15:33:40 (inci-01) Brand Industrie/agrarisch (boerderij/agr Bedr) (keet/hok/schuurtje)... Prio Hoog Eenheid | Cluster Emmen - OvD Brandweer Regionaal Drenthe
vrijdag 18 januari 2019

WOENSDAG 31|10

Drugslab aangetroffen in Eerste Exloërmond

Er zijn twee mannen aangehouden

EERSTE EXLOERMOND - Dinsdagmiddag 30 oktober heeft de politie in Eerste Exloërmond zeer vermoedelijk een drugslab aangetroffen in een woonboerderij. Er zijn twee mannen aangehouden.

 

Op dit moment doet de politie nog onderzoek in het pand. Het lab zal worden ontmanteld door de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) en tevens doen zij onderzoek naar de soort synthetische drugs. Eventueel chemisch afval zal door een gespecialiseerd bedrijf worden afgevoerd.

 

Situatie in Noord-Nederland
De afgelopen jaren werden in Noord-Nederland gemiddeld twee à drie synthetische drugslaboratoria opgerold. In 2017 was voor het eerst een stijging te zien. In Noord-Nederland werden in totaal zes drugslaboratoria opgerold. De drugslabs werden ontdekt in Assen, Berlikum, Zuidwolde, Haulerwijk, Herbaijum en Suwâld. In Groningen werd een opslaglocatie ontmanteld. Dit jaar werden tot nu toe ook zes drugslabs ontdekt in Zuidlaren, Zuidlaarderveen, Nieuw Amsterdam, Oudebildtzijl en Blijham. Die laatste betreft een ontmanteling in een lopend onderzoek van de Landelijke Eenheid. In een loods in Zuidbroek werd een opslaglocatie ontmanteld.

 

Gevaarlijke situatie
Dit soort drugslaboratoria en opslagplaatsen zijn groot risico in woonwijken en op bedrijfsterreinen. Niet alleen het productieproces maar ook de opslag van chemische stoffen is gevaarlijk. Heeft u tips over de aanwezigheid van dit soort criminele activiteiten? Geef dit dan door aan de politie via 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of gebruik het meldingsformulier van M.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie