Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 22:57:43 (inci-02) Brandgerucht Weerdingerkanaal Zz Nieuw-weerdinge 012732 Prio Middel Eenheid | TS-845 Brandweer Ter Apel Groningen
maandag 17 december 2018

ZATERDAG 06|10

Vreedzaam protest in Emmen tegen seksueel kindermisbruik binnen religieuze gemeenschappen

Seksueel kindermisbruik is een maatschappelijk probleem dat in stand gehouden wordt door volwassen die zwijgen, wegkijken of nalaten in actie te komen

EMMEN - Stichting Reclaimed Voices organiseert zaterdag 6 oktober een vreedzaam protest waarbij ze stil wil staan bij de gevolgen van seksueel kindermisbruik binnen (gesloten) religieuze gemeenschappen. Het protest wordt gehouden op een parkeerplaats aan de Noordbargerstraat in Emmen.

 

Aanleiding voor dit protest vormt de opstelling van het bestuur van de Jehovah's Getuigen die aanklachten van misbruik binnen hun gemeenschap wegwuiven als incidenten. Zij willen niet meewerken aan onderzoek omdat dit volgens hen disproportioneel zou zijn en te vergelijken is "met het schieten van een kanonskogel op een mug" (DvhN 7-7-2018).

 

Binnen de katholieke kerk blijkt het helaas niet beter gesteld te zijn waarbij slachtoffers, veelal minderjarig, onder druk werden gezet om erover te zwijgen. De 'roofdieren' hielden volgens een slachtoffer elkaar de hand boven het hoofd." (Volkskrant, 14-8-2018).

 

Seksueel kindermisbruik is een maatschappelijk probleem dat in stand gehouden wordt door volwassen die zwijgen, wegkijken of nalaten in actie te komen.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie