Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 22:57:43 (inci-02) Brandgerucht Weerdingerkanaal Zz Nieuw-weerdinge 012732 Prio Middel Eenheid | TS-845 Brandweer Ter Apel Groningen
maandag 17 december 2018

MAANDAG 23|04

Emmen heeft een officieel Fieldlab

Fieldlabs zijn praktijkomgevingen waarin bedrijven en kennisinstellingen doelgericht Smart Industry oplossingen ontwikkelen, testen en implementeren

EMMEN - Op de Hannover Messe is het Emmense bedrijf Fieldlab Technologies Added officieel geopend door staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat.


Zij deed dat door het officiële fieldlab-schildje te overhandigen met een Virtual Reality handschoen aan Rob Goossens, de nieuwe CEO van Technologies Added. Wethouder Bouke Arends praat haar bij over ontwikkelingen in Emmen en Dutch Techzone.

 

Wat is een Fieldlab?
Fieldlabs zijn praktijkomgevingen waarin bedrijven en kennisinstellingen doelgericht Smart Industry oplossingen ontwikkelen, testen en implementeren. Hierbij wordt de verbinding tussen onderzoek, onderwijs en beleid gestimuleerd.

 

Om 'Smart Industry (externe link)Fieldlab' te mogen worden, moet er worden gewerkt aan radicale innovaties. Denk aan verregaande automatisering, robotisering, en slimme flexibele processen. Een mooi voorbeeld is bijvoorbeeld de productie van de Virtual Reality handschoen. Deze is bedacht in Delft, maar wordt geproduceerd in Emmen.


Technologies Added is de eerste Shared Smart Factory in Nederland die toegankelijk is voor startups en midden- en klein bedrijven (MKB). Met een uitgekiend productieconcept bieden zij een volwaardig alternatief voor productie in lagelonenlanden. Samen met partners maakt Technologies Added het productiesysteem steeds slimmer en efficiënter. Bij Technologies Added kan men kleine en middelgrote series maken voor de kostprijs van massaproductie.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie