Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 15:33:40 (inci-01) Brand Industrie/agrarisch (boerderij/agr Bedr) (keet/hok/schuurtje)... Prio Hoog Eenheid | Cluster Emmen - OvD Brandweer Regionaal Drenthe
vrijdag 18 januari 2019

MAANDAG 05|03

Mijlpaal in gemeente Emmen: ruim 50 voorscholen gerealiseerd voor alle peuters

Op de voorschool worden de peuters spelenderwijs voorbereid op de basisschool

EMMEN - Op elke basisschool een voorschool, dat was de ambitie in de gemeente Emmen bij de start van de voorscholen in 2015. Voor de zomervakantie van 2018 zou bij alle 59 basisscholen in de gemeente een voorschool moeten zijn. Met een mini-toernee langs de voorscholen viert onderwijswethouder Robert Kleine dat dit succesvol afgerond kan worden. Alle kinderen tussen 2,5 en 4 jaar kunnen in 2018 terecht bij een voorschool in de eigen buurt.


Stichting Peuterwerk, Stichting Ontwikkeling Kindcentra Emmen (OKCE), de gemeente Emmen en de zes schoolbesturen (Primenius, Viviani, Catent, Athena,VGPO de Oosthoek en Openbaar Onderwijs Emmen) hebben samen hard gewerkt om de voorscholen in de gemeente Emmen te realiseren. Hiermee loopt Emmen landelijk gezien voorop.

 

Spelenderwijs voorbereiden

Op de voorschool worden de peuters spelenderwijs voorbereid op de basisschool. Voorscholen zijn onderdeel van de basisschool. Daarmee ontstaat een doorgaande leerlijn vanaf 2,5 jaar. De locatieleider van de basisschool leidt de voorschool en werkt nauw samen met Stichting Peuterwerk of Stichting OKCE. De peuters zijn 10 uur per week op de voorschool waar ze zich spelenderwijs ontwikkelen. Dit doen ze onder leiding van gekwalificeerd personeel en in nauwe aansluiting op de lesmethodes en programma's van het basisonderwijs. Op deze manier weten leerkrachten op de basisschool al meer over de ontwikkeling van het kind en kunnen eventuele achterstanden voortijdig worden aangepakt.

 

Op werkbezoek

Deze week bezoekt wethouder Robert Kleine vrijwel iedere dag een voorschool. Tijdens deze werkbezoeken laat hij zich informeren over de ontwikkelingen bij de voorscholen. "Ik vind het belangrijk dat alle kinderen gelijke kansen krijgen om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen en hun talenten te ontplooien. Een goede start is van cruciaal belang voor de rest van de schoolcarrière," aldus de wethouder. "Door alle kinderen de voorschool aan te bieden, kunnen ze een betere start maken als ze naar de basisschool gaan. Daarmee vergroten we hun kansen in hun verdere schoolloopbaan."

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie