Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 18:46:20 (dia: ) Ambu 17154 Veenoord 3079NK Rotterdam Rottdm Bon 24677 Prio Middel Eenheid | CPA Rijnmond AZRR Ambulance 17-154
donderdag 21 februari 2019

MAANDAG 22|01

Bedrijvenregeling maakt investeringen los en schept banen

In totaal investeren de bedrijven voor ongeveer €70 miljoen: dit levert verwachting ruim 400 nieuwe arbeidsplaatsen op

HOOGEVEEN - De Bedrijvenregeling voor de gemeenten Hoogeveen, Emmen en Coevorden blijkt te voorzien in een grote behoefte. De regeling is onderdeel van een programma waarmee de provincie Drenthe, het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de deelnemende gemeenten de economie in de regio structureel willen versterken. Door het stimuleren van bedrijven om te investeren in vestiging, uitbreiding of innovatie. Na de openstelling van de regeling op 1 maart van dit jaar vroegen ruim vijftig bedrijven voor € 10 miljoen subsidie aan. In totaal investeren de bedrijven voor ongeveer €70 miljoen: dit levert verwachting ruim 400 nieuwe arbeidsplaatsen op.

 

Behoefte aan innovatie en uitbreiding
De grote belangstelling voor de Bedrijvenregeling heeft ervoor gezorgd dat er meer subsidie is aangevraagd dan dat er aan budget beschikbaar is. Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Provincie en gemeenten hebben daarom besloten de budgetten, die verdeeld waren over de looptijd van 2017 tot 2020, naar voren te halen. Zo kunnen ondernemers zoveel mogelijk investeren nu het economisch tij gunstig is. Door dit besluit kunnen alle ontvangen aanvragen uit 2017 behandeld worden.

 

Terra Carta creëert met subsidie 33 arbeidsplaatsen in Hoogeveen
Een van de bedrijven die vanuit de Bedrijvenregeling subsidie ontvangt is Terra Carta. Dit Hoogeveense bedrijf is expert op het gebied van kabel- en leidingopsporingsonderzoek. Terra Carta heeft op dit moment ruim dertig medewerkers in dienst.


Directeur Karel Meinen van Terra Carta: 'Met deze subsidie kunnen wij onze dienstverlening verder uitbreiden. Het geeft ons bijvoorbeeld de ruimte om een bedrijfsovername te realiseren en om de Duitse markt op te gaan. Dat zorgt ervoor dat het het aantal arbeidsplaatsen in Hoogeveen kunnen vergroten. We verwachten dat we tot 2020 kunnen uitbreiden met 33 arbeidsplaatsen.' Wethouder Bert Otten is blij dat de Bedrijvenregeling zorgt voor nieuwe werkgelegenheid: 'Met de subsidies vanuit de Bedrijvenregeling scheppen we echt nieuw werk. In Hoogeveen én in de regio. Het maakt ons als regio sterk. En daarmee worden we nog interessanter voor bedrijven die een plek zoeken om zich te vestigen. Ze krijgen hier de ruimte én ze kunnen volop gebruik maken van de excellente vakmensen die de regio rijk is.'

 

Evaluatie
De bedrijvenregeling bestaat uit drie onderdelen: Regionale Investeringssteun Drenthe, Arbeidsplaatsenregeling en de Rentekortingsregeling. De regeling is op dit moment gesloten, in afwachting van de evaluatie. Op de website van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN), die de uitvoering van de regeling doet, zal hierover te zijner tijd meer informatie te vinden zijn.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie