Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 03:14:19 (inci-11) Brand Wegvervoer (auto) Torflang Emmen 038660 Prio Hoog Eenheid | Kazernetechniek Brandweer Emmen Drenthe
maandag 17 februari 2020

Archief

Verdachten van inbraak opgepakt dankzij politiehond en helikopter

Gemaakt: Maandag, 27 mei 2019 16:32

EMMEN - Afgelopen nacht, 26 op 27 mei 2019, ontving de politie een melding dat er twee mannen op het terrein van een metaal recycling in Emmen liepen. Agenten zijn met meerdere politievoertuigen ter plaatse gegaan hebben vervolgens het terrein 'dichtgezet'.

 

De politiehond heeft het terrein afgezocht op sporen en ondertussen heeft de politie de politiehelikopter, de ZULU, laten invliegen voor warmtebeelden. De politiehelikopter spotte al snel een warmtepunt. De agenten in de helikopter hebben de hondengeleider naar deze locatie gewezen. Op dit warmtepunt bleek een verdachte zich te verstoppen in de bosjes.

 

Deze verdachte luisterde niet naar het bevel van de hondengeleider. De politiehond heeft de verdachte in zijn bovenarm gebeten, waarna de verdachte zich overgaf. Agenten hebben de verdachte vervolgens aangehouden.

 

De politiehelikopter heeft nog een aantal rondjes gevlogen boven het gebied. In de nabijheid van het terrein hebben agenten een tweede verdachte, een Roemeense vrouw, aangehouden in verband met deze inbraak.

 

Beide verdachten zijn overgebracht naar het cellencomplex in Assen.

Met deze automerken heb je de meeste kans op gebreken

Gemaakt: Maandag, 27 mei 2019 21:10

Heerlijk, om een auto tot je beschikking te hebben, maar op een gegeven moment word je er afhankelijk van. Je hebt hem nodig om op je werk te komen, om de boodschappen te doen en voor langere ritten naar familie of een vakantieadres. Het laatste waar je op zit te wachten, is om regelmatig met een defect geconfronteerd te worden. Het is nu eenmaal zo dat verschillende automerken gebreken vertonen die statistisch gezien vaak voorkomen. Het volgende overzicht van de minst betrouwbare automerken wordt je aangeboden door Carpardoo, expert in auto-onderdelen.

 

Dacia: slechte combinatie van goedkoop met Franse techniek

Dacia is een Roemeense autoproducent die techniek van de Franse fabrikant Renault gebruikt. Dat is geen garantie op kwaliteit. Franse auto’s hebben een voortdurende reputatie van gebreken. Daarbij is de Dacia ook een goedkopere auto, waarbij goedkoop duidelijk duurkoop is. Het beperkt zich ook niet tot één of twee modellen, vrijwel alle modellen van Dacia scoren aanmerkelijk slechter dan die van andere autofabrikanten.

 

Frankijk: mooi land, slechte auto’s

We lieten het al even vallen: als je de autogarage wilt vermijden, dan kun je beter geen Franse auto kopen. Vooral Renault scoort erg matig. In het bijzonder de modellen Megane en Kangoo. Deze vertonen bij het ouder worden snel steeds meer gebreken. Ook de Renault Clio levert geregeld kopzorgen en reparatiekosten op. Hoewel ze niet slecht scoren als Renault, vertonen ook de auto’s van Citroën en Peugeot meer gebreken dan gemiddeld. Ook als liefhebber van Frankrijk kan het dus geen kwaad om nog een keertje extra na te denken voordat je een Franse auto aanschaft.

 

Fiat 500: niet geschikt voor woon-werkverkeer

Ook de ‘kleine muis’ uit Turijn verdient haar aftrek niet aan de bouwkwaliteit. De Fiat 500, ofwel de cinquecento, is een dotje van een auto. Het is echter niet een auto die je moet kopen om veel en vaak in te rijden. Het is een auto met een twijfelachtige reputatie die je bij redelijk intensief gebruik vaak kwijt zult zijn aan de automonteur, met alle kosten die daarbij komen kijken. Dat neemt overigens niet weg dat het natuurlijk een hartstikke leuk autootje is om op een mooie zondagmiddag een stukje mee te toeren. Zolang je je er maar niet afhankelijk van maakt voor je woon-werkverkeer. Wil je een degelijkere Italiaanse auto, dan is een Audi een betere keuze. Deze zijn echter duur en populair bij autodieven.

 

Kwaliteit komt niet uit de Verenigde Staten

Amerikaanse auto’s zijn ook geen garantie op een probleemloos gebruik. In de hoogste regionen van de lijst der minst betrouwbare automerken, vinden we Jeep, Dodge en Ford terug. In die volgorde ook, wat dus inhoudt dat Ford de minst slechte is. Dat is niet een hele fijne slagzin om de auto’s van die merk mee te verkopen. Hoewel de naar Jeep symbool staat voor terreinwagens in het algemeen, is het dus zeker niet de beste keuze wanneer je op zoek bent naar zo’n terreinwagen. Helaas scoort ook het eveneens Amerikaanse Land Rover echter niet zo best. Top Gear bewees ooit dat de Japanse Toyata Hilux ook na een val van een hoog flatgebouw nog startte, dus wellicht is dat een betere keus.

 

Aziatisch leed

Aziatische auto’s hebben over het algemeen een hele redelijke reputatie. Ze zijn vaak relatief betaalbaar en vertonen weinig gebreken. Hyundai, Honda en Kia scoren bijvoorbeeld prima. Er zijn echter ook een aantal merken die wel ergens in de onderste regionen van de betrouwbaarheidslijst bungelen. Het voornaamste voorbeeld hiervan is Mitsubishi, dat ongeveer even slecht scoort als Ford. In mindere maten scoren Nissan, Mazda en Subaru (in die volgorde) ook matig. Een Aziatische auto kan dus een prima keus zijn, maar die keus moet niet willekeurig gemaakt worden.

 

Duitse degelijkheid geldt niet voor Volkswagen

Het is niet heel verrassend dat Duitse automerken nog niet genoemd zijn. De Duitsers hebben een reputatie van uitstekende bouwkwaliteit hoog te houden. Porsche, en in het bijzonder haar Porsche 911, scoort zeer goed, en ook de auto’s van Mercedes maken hun degelijke naam waar. Daarbij moet wel gezegd worden dat het verschil in score tussen Porsche en Mercedes relatief groot. BMW scoort nog iets minder dan Mercedes. Een ander bekend Duits automerk scoort echter een stuk minder goed: Volkswagen slaagt er niet in om de Duitse degelijkheid waar te maken. Daarnaast heeft het merk natuurlijk minpunten opgelopen door te frauderen met CO2-emmissiecijfers. Hoewel ze daarna beloofde haar leven te beteren, doet men er daar ook verstandig aan haar auto’s eens te verbeteren. 

Aanhanger gestolen vanaf de Coevordenstraat in Emmen

Gemaakt: Donderdag, 30 mei 2019 16:56

EMMEN - Op woensdag 29 mei 2019, tussen 16:00 en 20:30 uur, vanaf de Coevordenstraat in Emmen werd de hierbij afgebeelde aanhangwagen weggenomen.

 

Gezien de opvallende kenmerken van deze aanhangwagen valt deze zeer goed op. Bent u getuige geweest van dit incident of heeft u deze aanhangwagen elders gezien, meld dit dan bij de politie middels 0900-8844.

Bushokjes vernield in de wijk Angelslo in Emmen

Gemaakt: Donderdag, 06 juni 2019 17:49

EMMEN - In de afgelopen dagen zijn er diverse bushokjes vernield in de wijk Angelslo in Emmen. De politie is op zoek naar getuigen.

 

Heeft u informatie over de dader(s), bent u getuige? Bel dan met de politie via telefoonnummer 0900-8844. regnr:2019142646

Zakkenroller aangehouden op markt in Emmen

Gemaakt: Zaterdag, 08 juni 2019 15:41

EMMEN - Op vrijdag 7 juni werd een persoon aangehouden in Emmen centrum die meerdere winkeldiefstallen had gepleegd. Door getuigen is gezien dat deze persoon op de vrijdagmarkt interesse had voor tassen van bezoekers van de markt. Bij de aangehouden persoon zijn goederen aangetroffen die mogelijk afkomstig zijn van zakkenrollerij.

 

De politie is op zoek naar gedupeerden. Bent u gisteren in Emmen slachtoffer geworden van zakkenrollerij dan verzoeken wij u om contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Registratienummer 2019145434.

Tassen webshop TheBagstore.nl veilt tassen voor Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden

Gemaakt: Donderdag, 13 juni 2019 07:25

Maarten duikt op 21 juni van dit jaar opnieuw het Friese water in om de Elfstedentocht te zwemmen en zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Want onderzoek blijft hard nodig. Afgelopen jaar is het helaas niet gelukt om de tocht helemaal te volbrengen, wel werd er heel veel geld binnen gezwommen voor de strijd tegen kanker.

 

Om Maarten en zijn foundation te ondersteunen veilt TheBagstore.nl samen met haar leveranciers vanaf 13 juni 2019 tot en met de dag dat Maarten zijn zwemtocht (hopelijk helemaal) voltooid allerlei tassen op haar Facebookpagina. Te weten: https://www.facebook.com/thebagstorenederland/

 

De volgende merken hebben allemaal minimaal 2 tassen of meer toegezegd om te veilen: 

 

Calvin Klein, Tommy Hilfinger, DSTRCT, Herschel, Legend, Laauw, Matt & Nat, Micmacbags, Rains, Monk & Anna, MYOMY, O My BAG, Presly & Sun, Rains, Sticky Lemon, Still Nordic, Superdry & XD Design.

 

Koop een tas met een verhaal

Op de website https://www.11stedenzwemtocht.nl vind je meer informatie omtrent de monsterprestatie welke Maarten van der Weijden gaat proberen te leveren. Ben je op zoek naar een tas of vind je het gewoon leuk om mee te veilen en om op deze manier voor jouw donatie nog iets leuks terug te ontvangen? Doe dan mee en maak kans op een van de ruim 40 tassen welke de komende dagen onder de hamer gaan. Een ding is zeker, win je de veiling? Dan koop je een tas met een waanzinnig verhaal.

 

Alle bedragen die worden binnengehaald gaan rechtstreeks naar het goede doel! Aan het einde van de actie maakt TheBagstore het totaalbedrag bekend. 

Meerdere gewonden bij aanrijding op de Rondweg in Emmen

Gemaakt: Woensdag, 19 juni 2019 03:29

EMMEN - Op de kruising Rondweg met de Phileas Foggstraat bij de Honeywell zijn dinsdagavond 18 juni twee auto's met elkaar in botsing gekomen. Hierbij zijn meerde personen gewond geraakt en nagekeken in de ambulance en meegenomen naar het ziekenhuis in Emmen.


Er kwamen drie ambulances naar het ongeval en de brandweer van Emmen verleende assistentie. De politie maakte rapport op. Vermoedelijk is één van de bestuurders door rood gereden.

Kind bekneld onder steiger op de Witrugspecht in Emmen

Gemaakt: Donderdag, 20 juni 2019 21:36

EMMEN - Op donderdag 20 juni rond 20:20 uur zijn de hulpdiensten met spoed uitgerukt naar de Witrugspecht in Emmen. Door een onbekende oorzaak zit een kind bekneld onder een steiger.

 

Het kind is door de brandweer bevrijd en overgedragen aan de medewerkers van de ambulance.

Man (29) uit Emmen zwaar gewond na mogelijk opzettelijke aanrijding

Gemaakt: Zondag, 23 juni 2019 17:41

EMMEN - De politie zoekt getuigen van een mogelijk opzettelijke aanrijding aan de Hoofdstraat in Emmen op zaterdagochtend 22 juni tussen 05.30 uur en 06.00 uur. Een 29-jarige man uit Emmen raakte daarbij zwaargewond.

 

Aanrijding
Het slachtoffer stond voor een horecagelegenheid op straat. Daar kreeg hij woorden met een man. Die man stapte even later in zijn bestelbus en veroorzaakte op de stoep een aanrijding met het slachtoffer. Hij is door de gealarmeerde ambulance zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

 

De verdachte ging er daarna vandoor in zijn vermoedelijk witte VW Caddy. Deze bestelbus heeft door de aanrijding waarschijnlijk aanzienlijke schade opgelopen aan de voorruit. De identiteit van de verdachte is bekend bij de politie. De recherche is naar hem op zoek en roept hem op zich te melden op het politiebureau.

 

Getuigen
Door de politie is zaterdag ter plaatse technisch onderzoek verricht en er is gesproken met getuigen. Ook kijkt de politie of er mogelijk camerabeelden zijn waar iets op staat dat in het onderzoek gebruikt kan worden.

 

De politie wil graag in contact komen met mensen die de aanrijding hebben gezien of iets weten dat er mogelijk mee te maken heeft. Ook bij het zien van de waarschijnlijk beschadigde bestelbus kunnen zij kunnen contact opnemen via 0900-8844 of anoniem 0800-7000.

Bewoner agressief tegen brandweer bij woningbrand in Emmen

Gemaakt: Maandag, 01 juli 2019 16:41

EMMEN - De brandweer van Emmen werd in de nacht van zondag op maandag rond één uur opgeroepen voor een woningbrand aan de Calthornerbrink in Emmen.

 

Toen de brandweer ter plaatse kwam en de woning binnen wilde treden werd de bewoner agressief. Volgens de bewoner was de brand al uit maar de brandweer wilde toch nog een nacontrole uitvoeren ook omdat het een flatwoning betrof. Nadat er meerdere politie-eenheden ter plaatse waren gekomen, kon de brandweer een nacontrole uitvoeren. De bewoner was in de tussentijd gevlucht voor de politie. Wat er in brand heeft gestaan is nog onbekend.

Nepvuurwapen en gestolen verkeersbord aangetroffen bij mannen in Emmer-Compascuum

Gemaakt: Maandag, 01 juli 2019 19:58

EMMER-COMPASCUUM - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag drie mannen aangehouden in Emmer-Compascuum. Daarbij werd een nepvuurwapen en een gestolen verkeersbord aangetroffen.

 

De politie kreeg een melding dat er geschoten zou zijn aan de Gruintendwarsweg. Meerdere agenten reden vervolgens met grote spoed naar Emmer-Compascuum. Bij mogelijk vuurwapengevaarlijke personen neemt de politie altijd het zekere voor het onzekere en gaan meerdere auto's ter plaatse. Drie verdachten, een 23-jarige man en een 21-jarige man uit de gemeente Borger-Odoorn en een 19-jarige man uit Emmer-Compascuum, werden aan de Gruintendwarsweg in twee auto's aangetroffen en aangehouden. In een van de auto's van de verdachten werd een nepvuurwapen gevonden. In de andere auto werd een gestolen verkeersbord, een zogeheten Hunebed Highway-bord, aangetroffen.

 

Het nepvuurwapen en het verkeersbord zijn in beslaggenomen.

Brandweer opnieuw naar woning aan de Calthornerbrink in Emmen

Gemaakt: Dinsdag, 02 juli 2019 16:45

EMMEN - De brandweer is dinsdagmiddag opnieuw uitgerukt voor een brand in een flatwoning aan de Calthornerbrink in Emmen. De brandweer is met meerdere voertuigen ter plaatse gegaan.

 

Het gaat om dezelfde woning waar afgelopen zondagnacht ook al brand was. Wat er precies in brand stond is niet bekend. Er was niemand meer in de woning.

 

De brandweer had het vuur snel onder controle. Opnieuw kwam de politie met grote spoed met drie voertuigen ter plaatse. Ze doorzochten de woning en in de omgeving werd gezocht naar de bewoner, deze werd vanmiddag niet aangetroffen. Ook waren mensen van woningstiching Domesta aanwezig.

Vrouw (65) uit Emmen aangehouden voor betrokkenheid versturen dreigbrieven

Gemaakt: Woensdag, 17 juli 2019 17:07

EMMEN - Woensdagochtend heeft de politie een 65-jarige vrouw uit Emmen aangehouden. Zij wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij het opmaken en versturen van dreigbrieven aan ondernemers en bestuurders die betrokken zijn/waren bij de aanleg van windmolenparken.

 

In haar woning in Emmen heeft de politie gisteren een zoeking verricht. Het onderzoek naar de bedreigingen rondom de aanleg van windmolenparken is hiermee nog niet afgerond.

Politie onderzoekt woningbrand aan de Varenkamp in Emmen

Gemaakt: Zaterdag, 20 juli 2019 18:02

EMMEN - De politie is een onderzoek gestart naar een woningbrand op de Varenkamp in Emmen. Omstreeks 3.50 uur kwam op de meldkamer een melding van een brand in een woning op de Varenkamp in Emmen, een benedenwoning in een flatgebouw. De politie is daar met meerdere eenheden van de politie en brandweer naar toegegaan om hulp te bieden. Uit voorzorg zijn de bewoners van de boven- en naastgelegen woningen uit hun woning gehaald. De bewoner en een kind uit de betreffende woning waren inmiddels uit de woning en zijn door een arts behandeld. Het kind is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Beide zijn elders ondergebracht. De rest van de bewoners konden vervolgens hun woningen weer in.


Even verderop stond bijna gelijktijdig met de woningbrand een papiercontainer in brand. Van beide locaties is een PD opgemaakt. De recherche doet nader onderzoek naar de oorzaak van de brand en doet o.a. een buurtonderzoek. Daarnaast wordt sporenonderzoek gedaan in en rond de woning, ook nabij de container.


Heeft u tips?
De politie komt graag in contact met mensen die iets gezien of gehoord hebben of informatie hebben dat kan helpen in het rechercheonderzoek. U kunt bellen met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Woont u in de omgeving of heeft u daar een bedrijf voorzien van bewakingscamera's? Meld het de politie. Misschien staan er bruikbare beelden op.

Woninginbraak aan de Emmerhoutstraat in Emmen

Gemaakt: Zondag, 28 juli 2019 15:59

EMMEN - Van vrijdag 26 juli op zaterdag 27 juli heeft er een woninginbraak aan de Emmerhoutstraat in Emmen plaats gevonden. Aan de achterzijde van de woning is een uitzetraam open gebroken. Buren hebben tussen 00.30 uur en 01.30 uur wel geluiden gehoord. 

 

Weet u iets van deze inbraak of heeft u in de buurt een verdachte situatie gezien, dan hoort de politie dit graag via 0900-8844. Heeft u camera's bij uw woning en staat hier een verdachte situatie op dan hoort de politie dit ook graag.

Fietsster gewond bij aanrijding met auto in Emmen

Gemaakt: Dinsdag, 30 juli 2019 17:29

EMMEN - Een fietsster is dinsdagmiddag 30 juli kort voor drie uur gewond geraakt bij een verkeersongeval in Emmen. De vrouw fietste op de Nijbracht ter hoogte van Bosma Bedden. Door nog onduidelijke oorzaak kwam ze daar in botsing met een personenauto.

 

Vermoedelijk sloeg de automobilist af naar de parkeerplaats en zag daarbij de vrouw over het hoofd. De fietsster is na kort ter plaatse te zijn behandeld per ambulance naar een ziekenhuis in de regio vervoerd.

Overval op Gulf Tankstation in Emmen

Gemaakt: Donderdag, 08 augustus 2019 16:13

EMMEN - Aan de Rondweg in Emmen is donderdagmiddag een tankstation overvallen. Er is daarop een Burgernetmelding uitgegaan om naar de dader uit te kijken, die na de overval de benen nam.

 

Volgens de politie gaat het om een lange, slanke, aan een oog scheel, brildragende negroïde man, gehuld in een blauwe trui en een zwarte joggingbroek.

 

Onbekend is of de man iets heeft buitgemaakt en of hij een wapen heeft gebruikt. De politie heeft het Gulf tankstation afgesloten met linten en doet een sporenonderzoek, waarvoor ook een speurhond is ingezet.

 

Zes jaar geleden, op 20 december, was hetzelfde tankstation ook doelwit van een overval. De dader was toen een 16-jarige jongen uit Coevorden.

 

Update

De verdachte van de overval is aangehouden en ingesloten.

Politie zoekt brildragende taxichauffeuse als getuige overval Emmen

Gemaakt: Vrijdag, 09 augustus 2019 17:42

EMMEN - Op donderdag 8 augustus heeft er een overval plaats gevonden op de Gulf tankstation aan de Rondweg 75 in Emmen.


De politie is op zoek naar een brildragende taxichauffeuse die omstreeks 14.40 uur gebruik maakte van het toilet bij deze Gulf tankstation. Zij moet de verdachte van de overval hebben gezien.

 

Zij reed in een beige/grijze Ford Mondeo. Om gebruik van het toilet te kunnen maken, heeft zij een sleutel opgehaald bij de balie en later weer ingeleverd. Zij droeg een schoudertas bij zich.

 

Zie ook:

Auto over de kop op Rondweg in Emmen, bestuurder gewond

Gemaakt: Vrijdag, 09 augustus 2019 22:06

EMMEN - Vrijdagavond 9 augustus heeft rond kwart over negen een ongeval plaatsgevonden op de Rondweg in Emmen. Het ging mis op de weg in de richting van de N34, vlak voor de viaduct van de Nieuw Amsterdamsestraat.

 

De bestuurder van de personenauto verloor door nog onbekende oorzaak de controle over het voertuig, en rolde over de kop. Naast de ambulancedienst en de politie kwam ook de brandweer met spoed ter plaatse. De brandweer hoefde de bestuurder van de auto niet te bevrijden, die kon namelijk zelfstandig via het raam uit het wrak klauteren. Wel hebben zij het voertuig verder veilig gesteld. Na kort ter plaatse te zijn behandeld is de bestuurder per ambulance naar een ziekenhuis in de regio vervoerd. De meest rechter rijstrook van de Rondweg is afgesloten voor de hulpverlening. Een bergingsbedrijf zal het zwaar beschadigde voertuig afvoeren.

Kassalade aangetroffen in bos Emmen

Gemaakt: Dinsdag, 20 augustus 2019 17:27

EMMEN - Dinsdag 20 augustus 2019 is in het bos nabij de Boslaan in Emmen een kassalade aangetroffen. De politie is op zoek naar de eigenaar.

 

Weet u van wie deze kassalade is? Neem contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

 

Update

De eigenaar van de gevonden kassalade heeft zich inmiddels bij de politie gemeld.

Brandweer Emmen bevrijdt jongetje dat met voet vast zit in fietsje

Gemaakt: Dinsdag, 20 augustus 2019 20:38

EMMEN - Aan de Balingerbrink in Emmen is dinsdagavond 20 augustus een jongetje tijdens het spelen met zijn voetje bekneld geraakt in een kinderfietsje. Hij kon niet meer zelfstandig loskomen, waarop de hulpdiensten werden opgeroepen.

 

De brandweer had de jonge knul al snel bevrijd. Het personeel van een ter plaatse gekomen ambulance heeft het jongetje gecontroleerd, maar hij raakte niet gewond en werd opgevangen door zijn moeder.

Politie zoekt getuigen van agressieve automobilist in grijze Volkswagen Golf

Gemaakt: Maandag, 26 augustus 2019 17:10

EMMEN - Maandagmorgen heeft er in de wijk Angelslo in Emmen een incident afgespeeld waarbij de bestuurder van een grijze Volkswagen Golf agressief en gevaarlijk rijgedrag heeft vertoond. De politie heeft inmiddels meerdere getuigen gesproken en de verdachte is aangehouden.

 

De politie doet onderzoek naar de zaak. Heeft u camerabeelden waarop bijzonderheden te zien zijn, neem dan contact op via telefoonnummer 0900-8844.

Lichaam gevonden tijdens zoekactie naar vermiste zwemmer in Emmen [update]

Gemaakt: Dinsdag, 27 augustus 2019 19:34

EMMEN - De hulpdiensten zijn dinsdag 27 augustus uitgerukt voor een persoon te water aan de De Rietplas in Emmen. De hulpdiensten zijn een zoekactie gestart nadat een man daar onder water verdween. Het gebeurde ter hoogte van het Horeca Centrum aan De Rietplas.

 

Het mobiel medisch team van het UMCG is per traumahelikopter ter plaatse gekomen. De brandweer is momenteel met twee duikteams en een boot nog aan het zoeken. Er is nog geen spoor van de vermiste zwemmer.

 

Update

Op de lokatie in Emmen bij de Rietplas waar vanmiddag een man onder water was verdwenen is een lichaam in het water gevonden. Het gaat om een 35 jarige man uit Emmen. De politie doet onderzoek en er zal PD (plaats delict) opgemaakt gaan worden.

Politie Emmen zoekt getuigen van brand in papiercontainer

Gemaakt: Maandag, 09 september 2019 16:41

EMMEN - Op in de nacht van vrijdag op zaterdag 7 september 2019 omstreeks 1.30 uur is er brand geweest in een papiercontainer aan de Mantingerbrink in Emmen. Deze brand is mogelijk aangestoken.

 

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord? Bel 0900-8844.

Plofkraak op geldautomaat in winkelcentrum Angelslo Emmen

Gemaakt: Dinsdag, 10 september 2019 05:36

EMMEN - In winkelcentrum Angelslo aan de Statenweg in Emmen is in de nacht van maandag op dinsdag 10 september een plofkraak geweest bij een geldautomaat. Na de plofkraak is er een donkere scooter met twee personen weg gereden. Buurtbewoners melden een luide knal gehoord te hebben. Of er iets is buitgemaakt is niet bekend.

 

De politie heeft de directe omgeving afgezet en is een onderzoek gestart. Een explosieven verkenner komt ter plaatse om onderzoeker te doen bij de pinautomaat.

Politie Emmen zoekt getuigen van plofkraak aan de Statenweg

Gemaakt: Dinsdag, 10 september 2019 17:22

EMMEN - Vanochtend rond 04.45 uur kreeg de politie melding van een plofkraak op een geldautomaat aan de Statenweg in Emmen. We zijn op zoek naar getuigen. Van de verdachte(n) ontbreekt nog ieder spoor. Er is een onbekende hoeveelheid geld buitgemaakt.

 

Onderzoek
In de omgeving van de Statenweg hebben agenten een scooter aangetroffen. De politie onderzoekt of deze scooter is gebruikt bij de plofkraak. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) van Defensie heeft onderzoek gedaan. Vanwege de plek waar de geldautomaat gesitueerd is, was het niet nodig om de omgeving te ontruimen. Wel werd de Statenweg afgesloten, maar die is inmiddels weer vrij toegankelijk voor verkeer. Op dit moment houden agenten een buurtonderzoek in en rondom de Statenweg. Vorig jaar juli vond er een plofkraak plaats bij dezelfde geldautomaat, er zijn toen geen verdachten aangehouden.

 

Getuigen
De politie is op zoek naar mensen die rondom dit tijdstip wakker waren of werden en misschien iets hebben gezien of gehoord van de plofkraak. Heeft u meer informatie? Bel de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Winkeldief slaat slag bij meerdere winkels in Emmen

Gemaakt: Donderdag, 12 september 2019 21:03

EMMEN - Een verdachte is donderdag op heterdaad aangehouden voor winkeldiefstal. Het blijkt dat de verdachte bij meerdere winkels in Emmen goederen weggenomen heeft.

 

Op dit moment kan de politie nog niet alle goederen linken aan een bepaalde winkel. Bent u winkelier en herkent u één of meerdere goederen afkomstig uit uw winkel? Neem dan contact op: 0900-8844.

Politie doet inval bij twee jongeren na dreiging met vuurwapen op social media

Gemaakt: Donderdag, 03 oktober 2019 16:26

EMMEN / HOOGEVEEN - Naar aanleiding van een verontrustende melding die binnen kwam bij de politie, zijn maandag 30 september 2019 twee minderjarige verdachten aangehouden in Emmen en Hoogeveen.


Maandagmorgen kreeg de politie een melding dat er via social media gedreigd werd met het plegen van een misdrijf met hoogstwaarschijnlijk een vuurwapen. Dit bericht was aanleiding genoeg om direct de melding hoog op te pakken. Er is achterhaald wie er achter het social media account zat. Hierdoor werd duidelijk dat er nog een persoon bij betrokken was.


Het arrestatieteam van de politie heeft op twee locaties (Hoogeveen en Emmen) aanhoudingen en doorzoekingen verricht. Bij één van de personen is in de woning een nepvuurwapen aangetroffen.


Dit soort verontrustende meldingen, ook via social media, pakt de politie altijd serieus op. Houd er rekening mee wat voor impact jouw bericht kan hebben. De politie zal bij dergelijke meldingen namelijk altijd handelen alsof het om een echt vuurwapen gaat.

Inbrekers in Emmen vluchten op zwarte Suzuki met schade

Gemaakt: Zondag, 13 oktober 2019 03:14

EMMEN - Op de H. de Langestraat in Emmen is zaterdagavond omstreeks 18:50 uur een inbraak in een woning geweest. Na onderzoek is gebleken dat de gevluchte daders gebruik hebben gemaakt van een zwarte Suzuki met schade aan de voorzijde.

 

Bent getuige geweest van de inbraak of heeft u dit voertuig gezien? Neem dan contact op met 112 of 0900-8844.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op Betecom.

Trio dringt woning binnen aan de Laan van het Kinholt in Emmen

Gemaakt: Woensdag, 16 oktober 2019 18:19

EMMEN - Dinsdagochtend, omstreeks 05.30 uur, drongen drie mannen een woning binnen aan de Laan van het Kinholt in Emmen. De bewoner werd op dat moment wakker en bedreigd door het trio.

 

Bij de overval zijn goederen weggenomen. Het trio is gevlucht. Niemand raakte gewond.

 

Degene die ook maar iets aangaande deze woningoverval weet of heeft gezien, wordt dringend verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.