Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 22:57:43 (inci-02) Brandgerucht Weerdingerkanaal Zz Nieuw-weerdinge 012732 Prio Middel Eenheid | TS-845 Brandweer Ter Apel Groningen
maandag 17 december 2018

Archief

Gewonde bij aanrijding op de Boermarkeweg in Emmen

Gemaakt: Zaterdag, 19 mei 2018 17:27

EMMEN - Op zaterdag 19 mei heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Boermarkeweg in Emmen. Bij de aanrijding is een gewonde gevallen.

 

Het slachtoffer is nagekeken door het ambulance personeel en de VOA doet onderzoek naar het ongeval. In verband met een aanrijding letsel was de Boermarkeweg in Emmen tussen de Boslaan en de Sparrenlaan afgesloten.

Oproep getuigen van gewelddadige roofoverval in Emmen

Gemaakt: Maandag, 21 mei 2018 16:41

EMMEN - In de nacht van zondag 20 mei op maandag 21 mei tussen 01.00 en 01.30 uur heeft een roofoverval plaatsgevonden die gepaard is gegaan met veel geweld. Dit vond plaats op de Vogelwikke in Emmen.

 

Een jongeman is daar overvallen door 3 mannen die tijdens de overval hun gezicht hadden afgedekt. Ze droegen allen een capuchon op hun hoofd en hadden donkere kleding aan. Eén van de overvallers droeg een jas met een bontkraag.


De politie verzoekt getuigen zich te melden via 0900-8844.

Wie weet meer over de verspreiding van pamfletten met racistische teksten?

Gemaakt: Maandag, 28 mei 2018 17:22

EMMEN - Zondagavond zag de politie een bericht op een paar nieuwssites over aangetroffen pamfletten in de Emmer wijken Angelso en Emmerhout. Een foto van een pamflet met een racistische tekst werd op de twee nieuwssites getoond en er zouden meerdere pamfletten zijn gezien.

 

Dezelfde avond heeft de politie in beide wijken gezocht naar de pamfletten, maar niets gevonden. De politie wil natuurlijk achterhalen wie verantwoordelijk is voor de mogelijke verspreiding van deze pamfletten. Ben jij in het bezit van zo'n pamflet of heb je informatie voor de politie over de mogelijke verspreiding ervan? Bel via 0900-8844. Wil je liever anoniem blijven, bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. registratienummer 2018132284.

Politie zoekt schoen na gewelddadige straatroof Emmermeer

Gemaakt: Woensdag, 30 mei 2018 16:12

EMMEN - De politie is naar aanleiding van de gewelddadige straatroof op 21 mei jl. tussen 01.00 en 01.30 uur op zoek naar een schoen. De linkerschoen wordt op bijgaande afbeelding getoond. Wie heeft in de omgeving van de Vogelwikke de rechterschoen gevonden of gezien?

 

Daarnaast is de politie nog steeds op zoek naar twee meisjes die rond die tijd hebben gefietst op de Vogelwikke of daar in de buurt. Deze twee meisjes van ongeveer 17 jaar hebben lang blond haar en waren ieder op een damesfiets. Ze zijn nog even afgestapt. Herken jij jezelf in dit bericht of weet je wie daar hebben gefietst bel 0900-8844.

Mensen onwel door vreemde lucht in pand Klazienaveen

Gemaakt: Vrijdag, 01 juni 2018 16:03

KLAZIENAVEEN - De hulpdiensten kregen vrijdag 1 juni een melding dat er aan de Langestraat in Klazienaveen mensen in een gebouw onwel waren geworden door een vreemde lucht. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter met aan boord een Mobiel Medisch Team, rukten massaal uit.

 

De mensen zijn onderzocht door het ambulancepersoneel en de arts van het MMT. Er is één persoon meegegaan naar het ziekenhuis voor nader onderzoek.

 

Door de brandweer Klazienaveen is het pand onderzocht. Het is niet duidelijk geworden wat de klachten heeft veroorzaakt.

Man in Nieuw-Amsterdam aangehouden voor winkeldiefstal met geweld

Gemaakt: Dinsdag, 05 juni 2018 16:23

NIEUW-AMSTERDAM - Dinsdag 5 juni is een 50 jarige man in Nieuw-Amsterdam op heterdaad aangehouden voor winkeldiefstal met geweld. Tevens had hij kort daarvoor een bekeuring gekregen voor het drinken van alcohol op straat.

 

Nadat de man was aangehouden vond hij het nodig om de agenten te beledigen en te bedreigen. De man is overgebracht naar het politiebureau in Emmen voor verhoor. Aan de man zal ook een gebiedsverbod worden uitgereikt.

Bewoner door brandweer uit brandende woning gehaald in Emmen

Gemaakt: Zaterdag, 09 juni 2018 03:14

EMMEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag 9 juni zijn de hulpdiensten naar de Meerstraat in Emmen gestuurd in verband met een woningbrand. De brandweer had de brand gelukkig snel onder controle.

 

De bewoner is door de brandweer uit zijn woning gehaald en voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Jagers en boeren redden 281 reekalfjes voor het maaien

Gemaakt: Donderdag, 14 juni 2018 21:44

NEDERLAND - Jagers en boeren redden in 2017 281 reekalfjes van de maaimachine. Dit blijkt uit een inventarisatie die de Jagersvereniging onder haar leden heeft gehouden. De periode dat de reegeiten hun jongen werpen in het lange gras valt vaak samen met het maaien van de weilanden. Een goede samenwerking tussen boeren en jagers is hierbij cruciaal. Een kwart van de jagers overweegt een drone aan te schaffen om het zoeken van reekalveren eenvoudiger te maken. 

 

Diersoorten 

Naast reekalfjes worden ook andere jonge dieren en nesten gevonden. 40% van de respondenten vond nesten of kuikens van akker- en weidevogels, 82% vond jonge hazen en 29% geeft aan ook andere diersoorten gevonden te hebben. Ook deze nesten en dieren werden door de jagers apart gehouden tijdens het maaien. 

 

Jagers doorzochten 3.275 hectare. Dit komt neer op gemiddeld 43 hectare per respondent. Uit dezelfde inventarisatie blijkt dat respondenten hier ruim 900 uur in hebben geïnvesteerd. 

 

Boer heeft sleutelrol 

Jagers pachten een jachtveld voor een langere periode. Dit maakt dat zij zich verantwoordelijk voelen voor de soorten die er leven. Ook is er goed contact met de boeren die hier gronden in eigendom hebben en bewerken. Dat komt goed van pas bij het voorkomen dat dieren in de maaimachine terecht komen. De boer laat de jager weten wanneer hij welk weiland gaat maaien. De jager mobiliseert vervolgens de zoekers en zoekt voor het maaien het land af. De jonge dieren en nesten worden gespaard of worden tijdelijk naar veiliger oorden gebracht. Als de werkzaamheden op het land zijn afgerond, worden de dieren teruggezet, waarna het moederdier zich weer over de jongen ontfermt. In sommige gevallen wordt besloten het maaien uit te stellen, of worden delen van het perceel later gemaaid. 

 

Team Agro NL, het samenwerkingsverband van Nederlandse boeren en tuinders, is blij met deze manier van werken: ‘Wij juichen deze samenwerking tussen jagers en boeren van harte toe. Ook hier zie je weer dat je door samenwerking en krachtenbundeling veel meer kunt bereiken dan wanneer ieder voor zich werkt ’, zegt het Nederlandse collectief van boeren en tuinders. ‘Samenwerking met de Jagersvereniging is dan ook een logische stap’, aldus Team Agro NL. 

 

Kwart overweegt aanschaf drone 

Steeds vaker wordt een drone met een speciale warmtebeeldkijker ingezet om de velden te doorzoeken. De drone vliegt op beperkte hoogte boven het veld, waarbij via een app op een beeldscherm gelijktijdig bekeken kan worden wat de drone detecteert. De warmtebeeldkijker laat de levende objecten oplichten. Daarmee kan men niet alleen sneller zoeken maar is de kans ook groter dat men meer reekalveren vindt. Uit de inventarisatie blijkt dat in 2017 7 van de 66 respondenten een drone gebruikten. 18 jagers overwegen een drone aan te schaffen voor toekomstige zoekacties. Het gebruik van drones om dieren te zoeken voor het maaien van weilanden is de laatste jaren sterk toegenomen. Een ontwikkeling waar jagers, boeren en niet in de laatste plaats het dierenwelzijn in het Nederlandse landschap bij gebaat zijn. 

 

Inventarisatie 

In de zomer van 2017 heeft de Jagersvereniging haar leden gevraagd naar het resultaat van de zoekacties. Hier hebben 66 jagers op gereageerd. 

 

Bron: Jagersvereniging

 

Tractor botst tegen personenauto op de Dordsedijk in Klazienaveen

Gemaakt: Vrijdag, 15 juni 2018 16:51

KLAZIENAVEEN - Vrijdagmiddag 15 juni heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een tractor en een personenauto op de Dordsedijk in Klazienaveen. De bestuurder van de tractor had niet gezien dat de personenauto stil stond om af te slaan. 

De bestuurder van de personenauto is nagekeken door de ambulance en maakt het naar omstandigheden goed.

Oud bankstel in brand gestoken tegen woning Emmer-Compascuum

Gemaakt: Zondag, 17 juni 2018 16:46

EMMER-COMPASCUUM - In de nacht van zaterdag op zondag 17 juni omstreeks 01:15 uur kwam er een melding binnen van een woningbrand aan de Larikslaan in Emmer-Compascuum. Daar bleek dat er een oud bankstel, wat door de bewoners tegen de gevel van de woning was gezet om later af te kunnen voeren, in brand was gestoken.

 

Toen de brand werd ontdekt was het vuur reeds overgeslagen naar de houten kozijnen van de woning. Door deze brandstichting had een levensgevaarlijke situatie kunnen ontstaan. Heeft u iets gezien of weet u wie de brand heeft gesticht? Bel dan met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Tips voor het (laten) bouwen van een tiny house

Gemaakt: Donderdag, 21 juni 2018 17:09

In de gemeente Emmen wordt er veel over gepraat: een tiny house. Mensen die op zoek zijn naar een andere manier van leven kunnen in de Experimenteerbuurt terecht met hun ideeën. Een tiny house is, in tegenstelling tot wat misschien vaak gedacht wordt, geen recreatiewoning. Het is een innovatieve en duurzame woonvorm waarin permanent gewoond wordt. De kleine huisjes zijn grondgebonden en maximaal 50m2 groot. Gemeentes krijgen steeds maar aanvragen voor de mogelijkheden van tiny houses. Denk jij er zelf ook aan om een tiny house te (laten) bouwen? We geven je graag een aantal tips!

 

Voorbereiding

Alles staat of valt natuurlijk met een goede voorbereiding. Een tiny house is waarschijnlijk een flinke omschakeling. Denk er daarom goed over na voor je een keuze maakt. Want ook al klinken vrijheid, dichtbij de natuur en weinig woonlasten heel aantrekkelijk, als je maar moeilijk afstand kunt doen van al je spullen, is een tiny house voor jou misschien niet de juiste keuze. Door eerst eens een vakantie in een tiny house te boeken, kun je zelf ervaren hoe het is om hierin voor langere tijd te wonen. In Drenthe kan dat op meerdere plekken.

 

Locatie
De locatie is misschien wel het belangrijkste, want een tiny house, hoe klein het ook is, mag je niet zomaar overal neerzetten. Gelukkig zijn er genoeg gemeenten die nieuwe initiatieven stimuleren, bijvoorbeeld in de vorm van tijdelijke vergunningen.

 

Ontwerp

Bij een tiny house kun je veel kanten op. Door de toenemende populariteit van tiny houses is er inmiddels veel keuze in ontwerpen, maar je kunt er uiteraard ook voor kiezen zelf een tiny house te ontwerpen. De grootte, inrichting en materialen bepalen voor een groot deel de prijs. Bij een kant-en-klaar tiny house weet je precies hoe groot je investering is. Ga je zelf bouwen, dan kun je het zo duur en luxe maken als je zelf wilt. Houd er wel rekening mee dat er over het algemeen nog geen hypotheek afgesloten kan worden voor een tiny house. 

 

Denk daarna goed na over de indeling en faciliteiten. Door het gebrek aan ruimte moet je creatief zijn en nadenken wat voor jou echt onmisbaar is. Wordt het een bad of een bureau? Benut ieder hoekje zo optimaal mogelijk met zo min mogelijk energieverlies en bezoek eens een aantal tiny houses in de buurt om inspiratie op te doen.

 

Gewicht

Weet je nu al dat je je tiny house een keer wilt of moet verplaatsen? Houd er dan rekening mee dat er een maximumgewicht geldt van 3500 kg. Dat is inclusief het onderstel. Bij een vaste locatie gelden andere regels. Door slim na te denken over de materiaalkeuze, is binnen de 3500 kg blijven echter gewoon mogelijk. Kunststof kozijnen kunnen bijvoorbeeld tot de helft lichter zijn dan houten kozijnen, waardoor het een veelgebruikt materiaal is bij tiny houses. Vanwege de gewichtsbesparing wordt bijvoorbeeld ook niet vaak voor de houtsoort eiken gekozen. Ervaren leveranciers, zoals Jansma Burdaard, kunnen je hier uitstekend over adviseren. Zij hebben al vele kozijnen geplaatst in Emmen en kunnen je verschillende voorbeelden van kunststof kozijnen in Drenthe laten zien.

 

De gemeente Emmen staat altijd open voor duurzame ideeën en energieprojecten. Ga dus je dromen achterna en ontdek de mogelijkheden!

 

Ramen ingeslagen en diefstal uit bedrijfsbussen in Emmen

Gemaakt: Maandag, 25 juni 2018 16:26

EMMEN - In Emmen, aan de Kerspellaan heeft er tussen zaterdag 23 juni om 22.00 uur en zondag 24 juni om 08.17 uur een inbraak en diefstal uit bedrijfsbus plaatsgevondent De bedrijfsbus had ingeslagen ramen. Uit de auto is gereedschap gestolen.


In Erica aan de Omhaal is er tussen zondag 24 juni t20:45 uur en maandag 25 juni 01:50 uur eveneens ingebroken in een bedrijfsauto waaruit gereedschap zijn twee gereedschapskoffers gestolen. Van de auto is een achterruit ingegooid of geslagen.


Tenslotte is er In Klazienaveenaan aan de Meteoor tussen zaterdag 23 juni 20:30 uur en maandag 25 juni 05:30 uur ook een inbraak in een bedrijfsauto geweest. Ook van deze auto is de achterruit ingegooid/geslagen en is er gereedschap gestolen. Een buurtbewoner had om 24.00 uur lawaai gehoord en zag een witte hoge auto wegrijden of deze iets met de diefstal te maken heeft is onbekend.


Heeft u iets gezien of heeft u andere informatie over deze misdrijven? Bel 0900-8844.

Fietser in Emmen aangereden door automobilist

Gemaakt: Vrijdag, 29 juni 2018 16:40

EMMEN - Rond het middaguur kreeg de politie een melding van een aanrijding met letsel op de kruising Houtweg/Boslaan in Emmen.

 

Bij aankomst bleek dat er een fietser geschept was door een bestuurder van een auto. De fietser is voor onderzoek naar het Scheper ziekenhuis overgebracht. Even later voelde ook de bestuurder van de auto zich niet goed, zij is overgebracht naar de huisartsenpost.

 

De auto is afgesleept en de fiets is naar het huis van de eigenaar gebracht. Tijdens de afhandeling van het ongeval hebben voorbijgangers het verkeer geregeld.

Brand in politiebureau Klazienaveen

Gemaakt: Donderdag, 05 juli 2018 17:45

KLAZIENAVEEN - Donderdag rond 15.40 uur brak er brand uit bij het politiebureau Klazienaveen aan Dhr. MWC. de Jongestraat. De voorzijde van het pand heeft in brand gestaan. De brand is inmiddels onder controle.


Momenteel mag het pand niet betreden worden ivm de hitte. Er zijn geen gewonden gevallen en alle agenten waren op tijd uit het bureau. De oorzaak is nog niet bekend. Daar wordt onderzoek naar gedaan. Tot nader order is het bureau gesloten. Er wordt zo snel mogelijk voor een oplossing gezorgd. Wanneer u contact wilt met de politie kunt u uiteraard contact opnemen met 0900-8844. Bij spoed belt u 112. Of bezoekt u een van de dichtstbijzijnde politiebureaus.

Juf mishandeld in het bijzijn van ongeveer 30 jonge kinderen

Gemaakt: Vrijdag, 06 juli 2018 20:10

EMMEN - Vandaag, vrijdag 6 juli 2018, heeft er in Emmen een mishandeling plaatsgevonden. De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval.

 

Een en ander vond plaats ter hoogte van de ovonde gelegen aan de Statenweg en Meerdijk. Het slachtoffer was in het bijzijn van ongeveer 30 jonge kinderen. Heeft u dit voorval gezien, dan is het verzoek dit te melden bij de politie via het telefoonnummer 0900-8844. Alvast hartelijk dan voor uw medewerking.

Man ernstig gewond bij mishandeling in Emmen

Gemaakt: Zondag, 08 juli 2018 18:44

EMMEN - In de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 juli 2018 rond 02.00-02.30 uur heeft er een mishandeling plaatsgevonden aan de Baander in Emmen. Hierbij is een man ernstig gewond geraakt.


De politie is op zoek naar getuigen van deze mishandeling. Neem contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Kinderen gewond nadat luchtkussen omvalt in Emmen

Gemaakt: Woensdag, 11 juli 2018 16:04

EMMEN - Bij het omvallen van een speel luchtkussen aan de Houtweg in Emmen zijn woensdag 11 juli meerdere personen gewond geraakt. Wat zich precies heeft afspeeld en wat de verwondingen zijn is volgens de politie nog niet bekend. Er zijn meerdere ambulances ter plaatse.

 

Toen het luchtkussen omviel, waren meerdere kinderen op het speeltoestel aan het spelen. Er zijn 6 kinderen gewond geraakt. De leeftijden zijn (nog) niet bekend. 5 kinderen zijn naar een ziekenhuis gebracht, 1 kind is in het winkelcentrum waar het kussen staat behandeld.

Vernielingen aangericht bij het sportveld van FC Klazienaveen

Gemaakt: Donderdag, 12 juli 2018 16:29

KLAZIENAVEEN - De afgelopen dagen hebben vandalen vernielingen aangericht op het sportveld van de FC Klazienaveen. Het bestuur heeft hiervan melding gemaakt bij de politie. Ook zijn beledigende teksten en hakenkruizen aangebracht.

 

Informatie over de daders kunt u kwijt bij de politie via 0900844.

Mogelijke productiefout in reisdocumenten

Gemaakt: Vrijdag, 13 juli 2018 02:16

NEDERLAND - De afgelopen periode zijn reisdocumenten uitgegeven waarvan een klein deel een productiefout had. In die gevallen kan een van de elektronische echtheidskenmerken niet werken. Die kans bestaat voor paspoorten of identiteitskaarten die geproduceerd zijn in de periode april tot en met juni van dit jaar. Het lijkt om ongeveer 1% van de reisdocumenten uit die periode te gaan. Als iemand zo'n paspoort of identiteitsbewijs heeft, kan hij daar wel gewoon mee op reis.

 

Brief Rijksdienst voor Identiteitsgegevens

Als in uw paspoort of reisbewijs de mogelijke fout zit, krijgt u binnenkort een brief van de Rijksdienst voor Identiteits­gegevens over wat u moet doen. Als blijkt dat u een reisdocument heeft met een fout, dan kunt u langskomen bij de gemeente. Uw paspoort of identiteitsbewijs wordt dan gratis vervangen.

 

Er is een speciaal ontwikkelde app BZK-ID zelf om zelf een controle uit te voeren of het reisdocument de fout bevat. Kan iemand deze controle niet doen? Of is een fout ontdekt bij de controle met de app? Dan kan hij of zij contact opnemen met de gemeente.

 

Enkele feiten

  • Bij sommige documenten werkt een van de controlemechanismen niet. Dit mechanisme geeft extra zekerheid of het document echt is.
  • De document met het productiefout kan nog steeds gebruikt worden om te reizen. Iedereen kan met een gerust hart op reis gaan.
  • Het lijkt erop dat het probleem zich heeft voorgedaan in zeven weken, in de maanden april 2018 tot en met juni 2018.
  • Uit een steekproef lijkt het probleem te gaan om bijna 1 procent van de in die weken geproduceerde documenten. Dit zou dan landelijk gaan om ongeveer 5000 documenten.
  • De documenten met dit probleem kunnen niet worden gebruikt om het veiligheidsniveau van een DigiD-account te verhogen naar substantieel. Er treedt dan een foutmelding op.
  • Het is niet volledig uit te sluiten dat burgers bij controle van het reisdocument hinder ondervinden. Bijvoorbeeld doordat op een luchthaven een elektronische gate niet opent en een grenswachter de controle dan moet overnemen. Dat kan extra tijd kosten.

Dode bij ernstig ongeval tussen twee auto's en motorrijder op de N34 bij Emmen

Gemaakt: Vrijdag, 13 juli 2018 20:30

EMMEN - Op de N34 Hardenberg - Zuidlaren heeft bij Emmen vrijdagavond 13 juli een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto's en een motor. Bij het ongeval is één persoon om het leven gekomen. De hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, zijn massaal aanwezig.

 

Een motorrijder botste frontaal op een auto en kwam hierbij om het leven. Een ander persoon is gewond naar het ziekenhuis vervoerd. Het gebeurde ter hoogte van de afrit naar de N381.

 

De weg is tussen Emmen-Zuid en Beilen in beide richtingen afgesloten.

Politie onderzoekt plofkraak op geldautomaat aan de Statenweg in Emmen

Gemaakt: Zaterdag, 14 juli 2018 16:32

EMMEN - De politie onderzoekt een plofkraak op een geldautomaat aan de Statenweg in Emmen.


In de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 juli tegen 03.00 uur werd de omgeving van de Statenweg in Emmen opgeschrikt door een enorme knal. Het bleek te gaan om een plofkraak bij de geldautomaat. Na een veiligheidsscan door een van onze explosievenverkenners is een forensisch onderzoek gestart. In de loop van de ochtend gaan we bezig met een buurtonderzoek. Het is nog niet bekend of er iets is buit gemaakt. De geldautomaat en de directe omgeving liep zware schade op. Het zelfde geldt voor een aantal auto's op de parkeerplaats van het winkelcentrum.

 

De politie vraagt getuigen die iets hebben gezien voor of na de kraak dit te laten weten. Mensen die informatie hebben kunnen contact opnemen via het algemene nummer 0900 8844.

Automobilist rijdt door na aanrijding in Emmen

Gemaakt: Dinsdag, 17 juli 2018 17:18

EMMEN - Op donderdag 5 juli 2018 omstreeks 07:45 uur op de Pieter de Keyserstraat in Emmen is er een aanrijding geweest tussen een bromfiets en een klein zwart bestelbusje ( VW Caddy model ). Dit voertuig is doorgereden en de bestuurster van de bromfiets is gevallen.

 

Mogelijk dat er mensen zijn die dit gezien hebben. Dan graag contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900- 8844.

Politie zoekt persoon met brandwonden aan gezicht of weg geschoeid haar

Gemaakt: Vrijdag, 27 juli 2018 13:46

EMMEN - De politie is op zoek naar een persoon die brandwonden aan het gezicht heeft opgelopen of waarvan het haar weg is geschroeid tijdens de brandstichting aan de Middenhaag in Emmen.

 

Kent u deze persoon? Bel dan 0900-8844 of anoniem 0800-7000.

Zeer grote brand bij een recyclingbedrijf in Nieuw-Dordrecht

Gemaakt: Woensdag, 01 augustus 2018 08:57

NIEUW-DORDRECHT - De hulpdiensten zijn woensdagochtend uitgerukt voor een brand bij een recyclingbedrijf aan de Oosterwijk Westzijde in Nieuw-Dordrecht. De brand woedt in een afvalbult. De brand is inmiddels opgeschaald naar een zéér grote brand. Korpsen uit Emmen, Klazienaveen, Coevorden, Emmer-Compascuum en Schoonebeek bestrijden het vuur.

 

De zwarte rookpluimen zijn in de wijde omgeving te zien. De brandweer heeft een NL Alert verstuurd. Omwonenden wordt geadviseerd ramen en deuren te sluiten als ze last hebben van de rook.

 

Afvalbrand bestaat uit plastic, bouwsloop afval en hout. De opslag van autobanden wordt beschermd en natgehouden. Grootwatertransport afgelegd vanaf het kanaal. De brandweer heeft nog lang nodig om de lastige brand te bestrijden.

Goederen aangetroffen na grafschennis in Emmen

Gemaakt: Vrijdag, 03 augustus 2018 16:15

EMMEN - Naar aanleiding van een onderzoek naar grafschennis zijn er goederen teruggevonden en ook teruggegeven.


Er liggen nog goederen aan het buro die de politie op dit moment niet terug kunnen kan brengen bij een aangifte. Veelal ook omdat de goederen vernield zijn.

 

Herkent u goederen wilt u dan contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook langskomen op het buro in Emmen aan de Westeind 60.

Auto gestolen bij woninginbraak in Emmen

Gemaakt: Zondag, 05 augustus 2018 14:40

EMMEN - In de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 augustus is er een woninginbraak aan de Strubben in Emmen geweest. Hierbij is een Citroën C5 weggenomen, soortgelijk als op bijgevoegde foto, voorzien van het kenteken 61-TN-FZ.

 

De politie vraagt u mee te kijken om dit voertuig terug te vinden. Mocht u het voertuig zien bel dan 112.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op Betecom.

Getuigen gezocht van vernieling bushokje in Emmen

Gemaakt: Maandag, 06 augustus 2018 16:12

EMMEN - Naar aanleiding van de vernieling van de ruiten van een bushokje aan de Weerdingerstraat is de politie op zoek naar twee vrouwen die gisterenavond zondag 5 augustus tussen 21:00 en 22:00 uur in het bushokje zaten te wachten op de bus.

 

Het betreft het bushokje ter hoogte van de parkeergarage aan de Noorder Passage in Emmen. U kunt de politie bereiken via telefoonnummer 0900-8844.

Twee aanhoudingen in onderzoek overval drogisterij Emmen

Gemaakt: Donderdag, 09 augustus 2018 15:39

EMMEN - De politie heeft in een onderzoek naar een overval op een drogisterij aan de Middenhaag een man en een vrouw uit Almere aangehouden. De overval vond plaats op 4 december 2015. De man van 26 en de vrouw van 23 jaar oud werden dinsdag aangehouden. De man zit nog vast en de vrouw mocht na verhoor het politiebureau weer verlaten.

 

Bedreiging met mes
Op 4 december 2015 kwam een man de drogisterij binnen. Hij bedreigde het aanwezige personeel met een groot mes en deed een graai in de kassa. Uiteindelijk vertrok de overvaller met enkele honderden euro's. Het geschrokken personeel waarschuwde direct de politie en een onderzoek naar de overvaller werd gestart.

 

Camerabeelden
Een bewakingscamera registreerde de overval. De beelden daarvan waren onder andere te zien in het TV-programma Opsporing Verzocht. Naar aanleiding van deze uitzending kwamen diverse tips binnen. Het onderzoeksteam ging daar mee aan de slag. Dankzij vasthoudend recherchewerk kwam uiteindelijk de 26-jarige man uit Almere bij het team in beeld. Tijdens sporenonderzoek na de overval was DNA aangetroffen. Dit bleek na onderzoek door het NFI van de man uit Almere te zijn. Ook werd duidelijk dat man hulp had gehad bij de overval.

 

Aanhouding verdachten
Na toestemming van de officier van justitie werd besloten om beide verdachten dinsdag aan te houden. Het duo werd overgebracht naar het politiebureau. Tijdens het verhoor bekende de 26-jarige man dat hij de overval op de drogisterij had gepleegd. De vrouw bekende dat ze na de overval de gebruikte kleding en het mes heeft laten verdwijnen. Het personeel van de drogisterij is inmiddels geïnformeerd over de twee aanhoudingen. Het is aan het Openbaar Ministerie om een besluit te nemen over de vervolging van de twee.

Zwembad Actie Drenthe; Zondag 12 augustus

Gemaakt: Zaterdag, 11 augustus 2018 14:23

DRENTHE - Zondag blijft het vrijwel droog en is het nog zomers warm (aldus 704 teletekst). Vandaar dat wij een aantal zwembad actie's hebben morgen in Drenthe!

 

Wie morgen gratis naar het zwembad wil in Gieten..we hebben 2 kaarten voor Zwanemeer Gieten inclusief een ijsje! Voor 1 gezin 4 kaarten voor de Paasbergen in Dwingeloo. En een super actie van Zwembad De Zwaoi in Valthermond...morgen 4 naar binnen 2 betalen!!! En een super leukekinderactie in het Bosbad Noord-Sleen. Zet je kind op de foto van de glijbaan morgen. De leukste foto krijgt een kinderdiner!

 

Wil je graag mee doen? Mail even naar info@natuurlijknoorden.nl

Mannen opgepakt voor overval op krantenbezorger

Gemaakt: Donderdag, 16 augustus 2018 16:26

ZUNDERT / EMMEN - De politie heeft twee mannen aangehouden die gezocht werden voor een overval op een krantenbezorger op zaterdag 11 augustus jl.

 

Op die dag vijf uur in de ochtend was het slachtoffer bezig met zijn krantenwijk in de Willem Passtoorsstraat in Zundert. Daar werd hij plots benaderd door twee jonge mannen op de fiets. Die kwamen op hem af, waarna ze hem sloegen en trapten tot hij op de grond viel. Daarbij werden onder meer zijn telefoon, portemonnee en paspoort weggenomen. Op het moment dat een van de daders nog op het slachtoffer zat, hoorde een bewoonster van de Willem Passtoorsstraat het gegil van het slachtoffer. Zij riep de overvallers aan die er meteen op de fiets vandoor gingen in de richting van de Kapellekeweg / Akkermolenweg. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht.

 

Onderzoek
De politie startte direct een onderzoek waarbij de Officier van Justitie al vrij snel toestemming gaf om de beschikbare beelden van de verdachten te verspreiden. De beelden werden veelvuldig gedeeld in de omgeving. Op het station in Emmen werd een van de verdachten herkent toen hij daar zat. Na aanhouding bleek dat zijn medeverdachte vast zat op het politiebureau voor een andere zaak. De eerst verdachte was kort daarvoor in vrijheid gesteld vanaf dat politiebureau voor dezelfde zaak. De recherche gaat zo spoedig mogelijk verder met het onderzoek.