Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 02:24:48 (bnn-04) Stank/hind. Lucht (gaslucht) (binnen) Julianastraat Emmen 038693 038632 Prio Middel Eenheid | Kazernealarm Brandweer Emmen Drenthe
zondag 11 april 2021

Agenda archief

Agenda

Lezing natuurlijk moestuinieren

Dinsdag 22 november 2016 19:30 - 22:30 - Emmen

De bodem en bijen in de moestuin staan deze avond centraal, en die hebben meer met elkaar te maken dan u misschien zou denken. Diverse nuttige bijen wonen in de bodem, en door bepaalde dingen te doen of juist te laten kunt u veel winst boeken voor de natuur en uw tuin. Gif is dan niet meer nodig, sterker nog: dit gif werkt juist contraproductief in een natuurlijke tuin. En zonder gif is natuurlijk gezonder, voor uzelf en uw omgeving.

 

‘Biotuin Lokaal Emmen’ heeft Janneke Tops en Wankja Ferguson uitgenodigd om te vertellen hoe de natuur in (de bodem van) uw tuin meer ruimte kan krijgen, en u zult na deze avond met veel nieuwe ideeën en inspiratie weer naar huis gaan om zelf mee aan de slag te kunnen.

 

Janneke Tops (www.gezondemoestuin.nl) is Wagenings ingenieur en tevens ecologisch moestuindeskundige met veel pratijkervaring in de ecologische landbouw- en moestuinwereld. Zij zal vertellen over het belang van een gezonde, vruchtbare bodem voor de natuurlijke moestuin en hoe de bodem in de tuin verbeterd kan worden.

 

Wankja Ferguson (www.vlindererbij.nl) heeft ook een universitaire achtergrond (ecologie in Wageningen) en veel praktische ervaring als ecologische hoveniers en tuinontwerper. Zij kan u alles vertellen over het integreren van natuur in uw tuin door het zaaien en planten van inheemse soorten die vlinders en bijen aantrekken, en andere tips om natuur meer ruimte te geven. En daar is veel over te vertellen met prachtige foto’s erbij!

Janneke en Wankja geven door het hele land cursussen en lezingen op hun vakgebied, en werken regelmatig samen om mensen te inspireren om op een natuurlijker manier te gaan tuinieren.

 

Door zowel de praktijkervaring als de theoretisch onderbouwing van beide sprekers zult u deze avond veel opsteken over natuurlijk tuinieren en het belang ervan, en zult u geïnspireerd raken om er zelf (nog meer) mee aan de slag te gaan!

Wat:  Lezing door Wankja Ferguson en Janneke Tops, georganiseerd door Biotuin Lokaal Emmen

Wanneer: 22 november om 19:30 uur

Waar: Openbare Bibliotheek Emmen,  Noorderplein 101, 7811 MG Emmen

Entree: 7,50 euro pp, te voldoen aan de ingang

Meer info en opgavewww.gezondemoestuin.nl

Lichtjeswandeling door het Oosterbos

Vrijdag 25 november 2016 19:00 - 21:00 - Klazienaveen

Met een spannende lichtjeswandeling brengt Staatsbosbeheer in deze donkere wintertijd letterlijk een beetje licht in de duisternis. De route door een deel van het Oosterbos is met lichtjes uitgezet en bevat bovendien een aantal verrassende elementen.

 

Aan het begin van de wandeling wordt een verhaal verteld over ‘de witte wieven’ in het bos en hoor je over het spel dat er langs het pad wordt gespeeld. Na de mooie wandeling kun je genieten van een kop warme chocolademelk en mee doen met het bakken van een broodje.

 

TIP: kleed je op het weer en trek goede schoenen aan.

 

  • Plaats: De Koppelsluis langs het kanaal aan de Mr. Ovingstraat 87, 7891 TG Klazienaveen (Oosterbos)
  • Datum: vrijdag 25 november 2016
  • Prijs: € 2,50
    Prijs kind t/m 12 jaar: €1,00
  • Aanvangstijd: 19:00 uur
    Eindtijd: 21:00 uur

 

LET OP: wel even aanmelden via [email protected].

Sinterklaas Koopavond met Lichtjesparade

Donderdag 01 december 2016 18:00 - 21:00 - Emmen

Koopavond met Sinterklaas & Zwarte Pieten in een prachtige lichtjesparade door het centrum van Emmen.

Schuler Snertloop

Maandag 12 december 2016 11:30 - 17:00 - Nieuw-Schoonebeek

In het grensdorp Nieuw-Schoonebeek wordt zaterdag 12 december de Schuler-Snertloop gehouden. Starten kan bij ijsbaan De Scheuvel aan de Dobbe. Loopgroep Schoonebeek tekent voor de organisatie van het hardloopfestijn. Het parcours voert de deelnemers over verharde wegen en paden.

 

De 5 en 10 kilometer starten om 14.30 uur. Inschrijven kan tot 14.15 uur en deelname kost 5 euro. Voorinschrijven kan via www.inschrijven.nl of www.loopgroepschoonebeek.nl.

Een twee uur durende wandeltocht wordt dezelfde dag vanaf 11.30 uur gehouden. Deelname kost ook in dat geval 5 euro. Meer informatie via 0524-541796.

Nieuwjaarsfeest

Vrijdag 06 januari 2017 20:00 - 22:00 - Emmen

Op vrijdag 6 januari 2017 vindt het Nieuwjaarsfeest van de gemeente Emmen plaats in het ATLAS Theater. Het thema dit jaar is 'geluk'. Alle inwoners en relaties zijn van harte welkom om dit feest bij te wonen.

 

Programma

Het programma start om 20.00 uur met de nieuwjaarsspeech van locoburgemeester Bouke Arends, de verkiezing van Emmenaar van het Jaar en de uitreiking van de Culturele Oeuvre prijs 2016 door wethouder Bouke Durk Wilms. Er is muziek van de Big Band, die optreedt samen met zanger Bouke. Ook treden At your service en Gimme Shelter op. Tijdens het nieuwjaarsfeest vindt ook de première plaats van de film 'Het Geluk van Emmen', die in opdracht van Van Goede Grond geproduceerd is door ZoDoc en Thomas Nauw Film.

 

Gratis entree

Vanaf 19.00 uur is het Atlas Theater geopend (Raadhuisplein 100, Emmen); het programma start om 20.00 uur. De entree en koffie en thee bij binnenkomst zijn gratis. Overige drankjes zijn voor eigen rekening.

Mojo Clinton

Vrijdag 27 januari 2017 23:00 tot zaterdag 28 januari 02:00 - Emmen

Mojo Clinton is vernoemd naar de voormalige president van Amerika. Ten tijde van de oprichting van de band speelde de affaire Monica Lewinsky. Mojo maar ook Clinton hebben alles te maken met muziek, Clinton is namelijk saxofonist. Een combi van die twee vormde de naam van de band.

 

Mojo Clinton is een unieke blend van dampende Blues, Memphis Soul, Classic Rock. De band heeft in de loop der jaren menig zaal in Nederland plat gespeeld. In Rue de la Gare komen klassiekers voorbij van onder andere Eric Clapton, ZZ Top en The Allman Brothers Band. Maar ook moderner werk van bijvoorbeeld Popa Chubby en Blackberry Smoke.

 

Het optreden op vrijdag 27 januari begint om 23.00 uur. De toegang is gratis.

Open Dag Muziekschool Hidding

Zondag 29 januari 2017 10:30 - 16:30 - Klazienaveen

Muziekschool Hidding houdt zondag 29 Januari haar jaarlijkse Open Dag. Iedereen is van harte welkom vanaf 10.30 tot 16.30 uur.

 

Website: www.muziekschoolhidding.nl
Adres: Doorndistel 37
Postcode: 7891 WV
Plaats: Klazienaveen
Telefoon: 0591317917
Email: [email protected]

Mega Piraten Festijn

Zaterdag 18 maart 2017 19:45 tot zondag 19 maart 01:00 - Borger

De Drentse plaats vormt al jaren een vaste halte van de reizende festivalkaravaan en krijgt dit jaar opnieuw de eer om het nieuwe MPF-seizoen af te trappen. Vele toppers uit de Nederlandstalige muziekwereld zijn weer van de partij. Van Jannes tot Bökkers, van Lee Towers tot Marianne Weber. De presentatie is in handen van Willie Oosterhuis. Het terrein aan de Buinerstraat is geopend vanaf 18.30 uur. Het officiële programma begint rond 19.45 uur.

Beauty and the Beast

Woensdag 22 maart 2017 19:15 - 22:30 - Klazienaveen

Op woensdag 22 maart organiseert Astra Service Bioscopen in Klazienaveen weer een ladiesnight met als thema: Beauty and the Beast.

 

De film die wordt vertoond is Beauty and the Beast. Het klassieke verhaal en de geliefde karakters uit de originele animatiefilm Beauty and the Beast komen op 22 maart 2017 opnieuw tot leven.

 

High Wine

Astra Service Bioscopen organiseert deze avond met een High Wine. Vooraf en tijdens de voorstelling krijgt iedere bezoeker 3 glazen wijn en worden er diverse Tapashapjes die goed op elkaar zijn afgestemd geserveerd.

 

Reserveer nu

Kaarten zijn vanaf nu te reserveren en kosten € 17,50 p.p. Reserveren kan via: www.astrabioscopen.nl of je belt met: (0591) 31 27 98. De avond begint om 19:15 uur en duurt tot 22:30 uur.

Beauty and the Beast

 

Beauty and The Beast vertelt het verhaal van Belle, een slimme, sprankelende en onbevooroordeelde jonge vrouw en het Beest. Als Belle gevangen wordt genomen door het Beest in zijn kasteel, raakt zij bevriend met het betoverende personeel en leert zij om verder te kijken dan het angstaanjagende uiterlijk van het Beest. Ondanks haar angsten leert zij hem kennen als de charmante en vriendelijke prins die hij werkelijk is.

Gratis compost

Zaterdag 25 maart 2017 08:30 - 16:00 - Emmen

Inwoners van de gemeente Emmen kunnen ook dit jaar gratis compost voor hun tuin ophalen. Dit kan op zaterdag 25 maart op de locatie Bartholomeus Diasstraat. Dit is het voormalig gemeentelijk composteerterrein, naast de Area Milieustraat. Van 8.30 tot 16.00 kunnen inwoners compost ophalen.

 

Voorwaarden

Per huishouden wordt maximaal één aanhangwagen beschikbaar gesteld. Het advies is om de volle aanhangwagen af te dekken. Tractoren en kiepwagens zijn niet toegestaan. Het gratis compost kan ook in plastic zakken of emmers worden geschept. Neem hiervoor zelf materialen mee. De gratis compostdag wordt mede mogelijk gemaakt door afvalverwerkingsbedrijf Attero in Wijster en de Zuidema Groep in Hoogeveen.

 

Compost is goed voor de tuin

Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar. Het stimuleert de groei van gewassen op een milieuvriendelijke wijze, reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Compost is, gemengd met tuinaarde, geschikt voor alle tuinplanten.

Lentemarkt

Zaterdag 01 april 2017 11:00 - 17:00 - Klazienaveen

Op 1 april aanstaande vindt de jaarlijkse Lentemarkt in Klazienaveen Centrum Oost weer plaats. Dit jaar in een geheel nieuw jasje! Naast diverse kramen (meer dan voorheen) hebben we ook een hoop randgebeuren! Creatieve workshops, muziek, schminken, hapje en drankje, vertier voor jong en oud! Terwijl je langs de leuke kramen loopt kan je zomaar een verrassend typetje tegenkomen, of laat de kids eens ponyrijden! De markt is een gezellige beleving waardoor u zin krijgt in het komende seizoen, de lente!

 

Kortom van 11.00-17.00 is er van alles te beleven in Klazienaveen Centrum Oost (bakker Bos tot Jumbo). We zien u graag op zaterdag 1 april!

 

Wilt u zich aanmelden als standhouder? Dat kan nog! Stuur een mailtje naar [email protected] of neem een kijkje op de facebookpagina Lentemarkt Klazienaveen.

Koopzondag Meubelboulevard

Zondag 02 april 2017 12:00 - 17:00 - Emmen

Kom op deze koopzondagen naar de Meubelboulevard Emmen! Van 12:00 t/m 17:00 uur zijn de volgende winkels geopend: Grando Keukens, Keukensale.com, Keukenkampioen, Schippers Meubelen, Henders&Hazel, Xooon, Budget Home Store, Flier Interieur, Kringloop Plus De Waar en Morgana.

Bluesnacht

Zaterdag 08 april 2017 21:30 - 23:30 - Klazienaveen

Vanaf 21.30 uur live in de Corner de band Fools Blues

Vanaf 22.30 uur live in de witte Olifant de band Blues Avenue .

 

Entree gratis

Ladies Day

Zondag 09 april 2017 13:00 - 19:00 - Emmen

Ladiesday Hampshire Hotel Emmen

9 april van 13:00 uur tot 19:00 uur

entree €1 per persoon inclusief een goodybag voor de 1ste 500 gasten

Ladiesday is een leuk evenement voor vrouwen van jong tot oud

(Heren mogen ook mee )

Ladiesday is een evenement met standhouders/kraampjes waar het volgende te doen of koop is kleding (dames heren en baby/kinderkleding ) woonaccessoires- sieraden - waxmelts - schoonmaak spullen -

 

Verzorgings producten - u kunt uw tanden laten bleken - en natuurlijk lekkernijen ( chocolade nootjes snoep Belgische spekken )

Er is te veel om op te noemen

Zeker de moeite waard om te kijken!

En u kunt natuurlijk ook heerlijk even zitten wat drinken en eten

Theatervoorstelling over de dood

Dinsdag 11 april 2017 19:30 - 21:30 - Emmen

Theatergroep Bint brengt op dinsdag 11 april 'In de Gloria' in de Grote Kerk in Emmen. Het is een intieme theatervoorstelling over de dood.

 

Het enige dat we zeker weten in het leven, is dat we dood gaan. En toch hebben we het er niet vaak over. Angst voor de dood komt veel voor. Wat als we die angst onder ogen zouden zien? En waarom hebben we het liever niet over de dood?

 

In gesprek over de dood

Met deze voorstelling wil theatergroep Bint dat het publiek met elkaar in gesprek gaat over de dood. Een pittig thema wordt luchtig onder de aandacht gebracht en kan ouderen inspireren met elkaar en/of met hun (klein)kinderen in gesprek te gaan over de dood. Eerder won Bint met het project 'Lang zullen ze leven' de Yarden Afscheidsprijs 2015. Volgens de vakjury de meest innovatieve en taboedoorbrekende inzending om de dood en het afscheid bespreekbaar te maken.

 

De voorstelling, aangeboden door Yarden, begint om 19.30 uur. Vanaf 19.00 uur kunnen bezoekers genieten van een kopje koffie/thee. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Concert Koperblaasensemble FriesenBlech

Zaterdag 20 mei 2017 20:00 - 22:00 - Vries

Het koperblaasensemble FriesenBlech geeft op zaterdag 20 mei een concert in de Bonifatiuskerk in Vries.

 

Vier trompettisten, drie trombonisten, twee hoornisten en een tubaïst vormen het ensemble dat in 2015 is opgericht in Emden. De tien muzikanten komen uit Ost-Friesland en Noord Nederland. Onder coaching van German Brass heeft het ensemble zich gevormd. FriesenBlech heeft enkele succesvolle optredens in Duitsland en Groningen verzorgd. Het ensemble brengt barokke, klassieke, romantische en swingende muziek. De akoestiek van de Bonefatiuskerk in Vries leent zich uitstekend voor de klanken van dit koperensemble.

 

Het concert begint om 20.00 uur.

Kunstmarkt Compas

Zondag 21 mei 2017 11:00 - 17:00 - Emmer-Compascuum

De Kunstmarkt Compas wordt dit jaar op zondag 21 mei 2017 weer gehouden. Dit jaarlijkse evenement wordt alweer voor de zesde keer georganiseerd.

 

Ook dit jaar zullen diverse kunstenaars hun eigengemaakte creaties laten zien. Daarnaast kan er worden deelgenomen aan enkele workshops. Voor kinderen is er ezeltje rijden en ook toneelvereniging De Foxel zal haar kunsten vertonen.

 

Wie kunst of kitsch heeft en daar de waarde van wil weten, kan ook ook terecht. Tussen 13.00 en 15.00 uur zal er een erkende taxateur en veilingmeester aanwezig zijn om alle schatten te taxeren (maximaal 1 artikel per persoon).

 

Dit alles staat te gebeuren vanaf 11.00 tot 17.00 uur bij Dorpshuis de Foxel, aan de Foxel 14 te Emmer Compascuum.

Wings & Wheels

Donderdag 25 mei 2017 10:00 - 16:00 - Hoogeveen

Op hemelvaartsdag, 25 mei, is op het vliegveld in Hoogeveen weer het jaarlijkse evenement Wings and Wheels. Tijdens deze dag zijn er klassieke auto's, parachutisten en natuurlijk historische en moderne vliegtuigen te bezichtigen.

Rommelmarkt voor de kerk

Zaterdag 03 juni 2017 08:30 - 12:00 - Tiendeveen

In en om de hervormde kerk aan de Kerkweg 3 in Tiendeveen is zaterdag 3 juni van 8.30 uur tot 12.00 uur de jaarlijkse grote rommelmarkt.

 

Deze markt begon in 1978 op het parkeerplein aan de Kerkweg tegenover de kerk en de markt wordt voor de 40e keer gehouden. De kramen zijn gevuld zijn met kunst en kitsch, planten, elektrische apparatuur, boeken, kleding, speelgoed. Tevens zijn er verlotingen.

 

De opbrengst is bestemd voor het onderhoud van de kerkelijke gebouwen. Het terrein word vanaf 8.30 uur opengesteld.

Oldtimers op de Brink

Zaterdag 03 juni 2017 10:00 - 17:00 - Orvelte

Autliefhebbers gaan zaterdag 3 juni naar Orvelte. Dan zijn er 's ochtends twintig oldtimers op de Brink te zien. Een dag later, 4 juni, is de pinkstermarkt op de Brink. De markt is van 10.00 tot 17.00 uur en toegang is gratis.

 

Naast de activiteiten op de Brink is er de gebruikelijke livemuziek in Restaurant De Schapendrift. Iedere tweede zaterdagavond van de maand speelt een band. Ditmaal zal van 17.00 tot 20.00 Murk and friends Livemuziek optreden.

 

Op zondag 16 juli zijn er weer maaiwedstrijden in Orvelte. Op deze zondag is er in combinatie met de wedstrijden ook een markt.

Kunstenaars aan het werk in De Melkfabriek

Maandag 05 juni 2017 11:00 - 17:00 - Bunne

Traditioneel op Tweede Pinksterdag - maandag 5 juni 2017 - en voor de vierde keer in De Melkfabriek Bunne: "Kunstenaars aan het werk in De Melkfabriek". Met werk van eerder deelnemende én nieuwe kunsttalenten!

 

Maar liefst veertien kunstenaars/exposanten zullen u de meest uiteenlopende technieken, schilderijen en objecten laten zien. Geniet tussen het kunstkijken door van een hapje, drankje en/of heerlijke lunch en laat u ook op culinair gebied aangenaam verrassen! Afgaand op voorgaande jaren belooft het weer een bruisende dag te worden.

 

Aanvang: 11.00 - 17.00 uur | Entree: gratis (excl. consumpties) | Locatie: De Melkfabriek - Peizerweg 2 - 9496 PC Bunne | www.vriendenmelkfabriekbunne.nl

Honing slingeren bij Museum 'De Wachter'

Zaterdag 10 juni 2017 10:00 - 16:00 - Zuidlaren

Koud geslingerde honing, hoe gaat dat eigenlijk? Kun je honing ook warm slingeren? Dat soort vragen worden beantwoord op zaterdag 10 juni a.s. tijdens de demonstratie Honing Slingeren in Molen museum de Wachter in Zuidlaren.

 

Voor de kinderen is er het speciale diploma Honingslager en natuurlijk is er veel honing om te proeven en kan de vers geslingerde honing gekocht worden. Er is de afgelopen weken al veel verse koolzaad en voorjaars honing geslingerd van uitstekende kwaliteit.

 

De leden van de Imker Vereniging Zuidlaren staan vanaf 10.00 uur klaar om alle vragen van bezoekers te beantwoorden en het diverse imker handwerk te laten zien. Tekst en uitleg wordt gegeven over het imkeren, honing slingeren en het korf vlechten op het plein voor de molen.

 

Ook over andere toepassingen en bijen producten zal informatie te zien zijn, zoals kaarsen maken van bijenwas en hoe maak je boenwas. Daarnaast zijn er medische toepassingen van honing en propolis in de vorm van zalf en tinctuur.

 

Vier korfvlechters zullen dit oude ambacht demonstreren en uitleg geven over de materialen en de speciale manier van imkeren met een korf.

Folk veur Volk Festival

Zaterdag 17 juni 2017 10:00 - 23:00 - Aalden

Het Folk veur Volk Festival hoeft na zoveel jaren nauwelijks nog introductie. Een authentiek, leuk festival voor alle leeftijden dat zich jaarlijks afspeelt in de maand juni. Tijdens het festival kan iedereen met volle teugen genieten van een zeer veelzijdig repertoire folkmuziek. De vaste bezoekers weten dit ondertussen, want tijdens het festival is er diversiteit aan folkmuziek te beluisteren. Dat alles in de sfeervolle boerenhof van de familie Schepers in Oud-Aalden.

 

Een prachtig podium waar alle topacts het beste van zichzelf zullen geven. Het Folk veur Volk Festival is alom bekend door de gezellige en intieme sfeer die er kan heersen tot in de late uurtjes. En natuurlijk niet te vergeten met de vermaarde Irish Pub 'De Stille Knip'.

 

Ook het kinderprogramma is ondertussen wijd en zijd bekend.

 

Pak de agenda er maar bij en reserveer 17 juni 2017 voor het Folk Veur Volk Festival, in zijn vertrouwde format en natuurlijk in de Hof van Schepers.

Motul TT / MotoGP

Vrijdag 23 juni 2017 09:00 tot zondag 25 juni 18:00 - Assen

De Motul TT is de enige Grand Prix ter wereld die onafgebroken op de kalender staat. Sinds 1925 wordt in Assen op het hoogste mondiale niveau gereden. Alle kampioenen reden en wonnen op de Drentse hei. Het is al decennia het grootste eendaagse sportevenement van Nederland. De TT meemaken is meer dan een motorrace bezoeken: de TT beleef je! 

Alle Grand Prix klassen komen hier aan bod. Door de inkrimping van het aantal klassen zijn dit thans Moto3, Moto2 ( ter vervanging van de 250cc-klasse) en MotoGP. Vroeger maakten ook 50 cc/80 cc, 350 cc, 500 cc en zijspannen hier deel van uit. Sinds enige jaren wordt de zijspanklasse wel verreden op de wedstrijddag, maar maakt het geen deel meer uit van de Grand Prix.

Voorafgaand aan de Dutch TT zijn er enkele trainingsdagen en kwalificatieraces voor goede startposities. In de week voor de racedag is er in Assen de zogenoemde TT Festival, waarin verschillende aspecten van de motorsport te zien zijn. Verder is er een kermis en het (nu nog) drie dagen durende TT Festival, met onder meer de beroemde TT Nacht te bezoeken.

Vlindermarkt

Dinsdag 11 juli 2017 09:00 - 17:00 - Emmen

De nieuwe reeks Vlindermarkten in het centrum van Emmen start op dinsdag 11 juli.

 

Tientallen kramen staan vervolgens acht dinsdagen uitgestald, van het Noorderplein tot het Raadhuisplein.

 

De gratis zomermarkt vindt plaats op 18 en 25 juli en op 1, 8, 15, 22 en 29 augustus. Toegang is gratis.

 

Wie een standplaats wil reserveren kan via www.vitalismarkten.nl meer informatie krijgen.

Huldiging Vivianne Miedema

Donderdag 10 augustus 2017 16:00 - 18:00 - Hoogeveen

De gemeente huldigt donderdag 10 augustus Vivianne Miedema, die afkomstig is uit Hoogeveen. Dat gebeurt om 16.00 uur voor het oude raadhuis op het Raadhuisplein.

 

Vivianne Miedema won afgelopen zondag met het Nederlands elftal het Europese kampioenschap voetbal. Miedema scoorde tijdens het hele toernooi vier keer, waarvan twee keer in de finale tegen Denemarken.

 

Vivianne Miedema speelde de laatste jaren voor Bayern München in de hoogste divisie. Ze maakt dit seizoen de overstap naar Arsenal in Engeland.

Bloemencorso

Zaterdag 02 september 2017 14:30 tot zondag 03 september 17:00 - Eelde

Het Bloemencorso Eelde biedt u gedurende het weekend van 2 en 3 september 2017 een totaalprogramma aan. Kom het Bloemencorso Eelde beleven. U zult ogen en oren tekort komen! Het hoogtepunt van het jaar! Na maanden van noeste arbeid komen de rijdende kunstwerken de opbouwplaatsen uit en worden getoond aan het publiek. Samen met marchingbands en de reclamekaravaan vormen ze een bonte stoet die op zaterdag 2 september om 14:30 gaat rijden op het corso parcours.

Drentse Seniorendag

Woensdag 06 september 2017 10:00 - 17:00 - Schoonoord

In het Openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord vindt woensdag 6 september de derde editie van de Drentse Seniorendag plaats.

 

Elk jaar trok deze dag duizenden Drentse senioren naar Schoonoord, desondanks kwam er na 1972 een einde aan. Maar sinds 2015 is daar verandering in gekomen. Seniorenwinkel MobiVit heeft gezamenlijk met Egbert Jan Maaltijdservice uit Beilen de organisatie weer opgepakt. De afgelopen twee edities waren een groot succes.

 

Tijdens de derde editie zijn er optredens van het Duo Karst, Amusementskoor Hoogeveen en de Jaknikker-Kapel uit Schoonebeek. Er wordt rond het middaguur een heerlijke uitgebreide lunch geserveerd en de aanwezigen krijgen gedurende de dag diverse hapjes en drankjes.

 

Via de website www.drentseseniorendag.nl of per mail ([email protected]) kunnen kaarten worden gereserveerd voor dit gezellige evenement. Men kan zich ook opgeven in één van de winkels van MobiVit of aan de balie bij Egbert Jan Maaltijdservice. Er is plaats voor zevenhonderd mensen.

Mallet & Steel Music Event

Zaterdag 14 oktober 2017 19:30 - 21:30 - Hoogeveen

Op zaterdagavond 14 oktober 2017 zal er een uniek concert plaatsvinden in de Evenementenhal bij Maxx Sports and Events te Hoogeveen.

 

De Malletbands van Wilhelmina Hoogeveen, AMDG Beilen en Sempre Sereno Ruinerwold zullen die avond worden samengevoegd tot een mega grote Malletband. In totaal zullen zo'n 65 muzikanten op een enorm groot podium diverse muziekstijlen ten gehore brengen. U kunt o.a. genieten van een Nederlands repertoire, maar ook hedendaagse en oude bekende Pop muziek, Latin en Caribbean stijlen zullen de revue passeren.

 

Deze drie malletbands staan zowel individueel als tijdens deze unieke samenwerking onder leiding van dirigent Herman Fokkema.

 

Herman is beroepsmatig verbonden aan de Koninklijke Militaire Kapel "Johan Willem Friso" als slagwerker/paukenist en is tevens werkzaam als opleidingsdocent bij zijn eigen slagwerkschool "Intermezzo" in Beilen.

 

Daarnaast zal ook de Steelband van het Korps Mariniers haar medewerking verlenen aan dit unieke concert. Zij zullen zowel een eigen repertoire ten gehore brengen, alsmede ook een aantal muziek stukken gezamenlijk met de Malletband.


De Steelband van het Korps Mariniers verleent regelmatig haar medewerking op tropische feesten, tijdens evenementen en bij plaatselijke concerten. De band speelt een groot aantal Latijns-Amerikaanse muziekstijlen zoals de rumba, de bossanova, de calypso, de salsa en de lambada. De Steelband is een onderdeel van de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers.
U zult een fantastisch muzikale avond beleven met dit unieke orkest, en waarbij u tevens kunt genieten van de vrolijke Caribische klanken van de Steelband van het Korps Mariniers.

 

Datum:Zaterdag 14 oktober 2017
Locatie: Maxx Sports and Events, Terpweg 1, Hoogeveen
Aanvang:19:30 uur
Entree:Volwassenen € 7,50/kinderen tot 12 jaar € 5,00

 

Kaartverkoop:Ter plaatse aan de kassa voor aanvang van het concert vanaf 18:45 uur.
Reserveren: Kaarten reserveren of nadere info over het concert? Stuur een bericht naar: [email protected]

Intocht Sinterklaas

Zaterdag 18 november 2017 12:00 - 16:00 - Emmen

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan...!

 

Jaa het is weer zo ver, de beste man komt 18 november aan in het mooie Emmen! Zijn jullie er ook bij? De intocht start om 12.00 uur!

Open dag ambulancepost

Zaterdag 18 mei 2019 10:00 - 16:00 - Apeldoorn

Ambulanceorganisatie Witte Kruis organiseert op zaterdag 18 mei een open dag op hun ambulancepost aan Saba 4 in Apeldoorn. Een dag vol spannende demonstraties en leuke activiteiten, zo beloven de organisatoren Jarno Goedkoop en Arjan Verhagen. "We gaan er een feestelijke en leerzame dag van maken voor jong en oud."

 

Wat je precies kunt verwachten, vertellen ze nog niet, maar een tipje van de sluier oplichten willen Jarno en Arjan wel. "Ambulances hebben altijd een aantrekkingskracht op mensen. En wij willen graag iedereen een kijkje geven achter de schermen. Naast onze eigen ambulances zijn er op deze dag ook ketenpartners aanwezig. De brandweer, het Rode Kruis, de wensambulance, de meldkamer en nog een aantal belangrijke partners."

 

Naast de demonstraties en een tentoonstelling van de materialen die worden gebruikt in de ambulance, is er ook genoeg vermaak voor kinderen. "Je kunt je laten schminken, kinderen kunnen zich uitleven op het springkussen, er is een speurtocht en je kunt zelfs een bezoek van de ambulance aan je school winnen", vertellen Jarno en Arjan enthousiast.

 

Deze feestelijke dag vieren ze graag met de inwoners van Apeldoorn, dus mis deze unieke kans niet en kom op zaterdag 18 mei tussen 10.00 en 16.00 uur langs.


« terug naar actuele overzicht