Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 01:25:50 (inci-08) Brand Winkel Noorderstraat Emmen 038632 038660 Prio Hoog Eenheid | TS 41-12 Brandweer Emmen Drenthe
zondag 25 februari 2018

DONDERDAG 31|08

Grote zoekactie naar vermiste 18-jarige jongen in Ellertshaar

Na de melding van de vermissing is besloten ook de helikopter van de Kustwacht in te zetten

ELLERTSHAAR - In verband met een vermissing van een 18-jarige jongen is de politie bezig met een grootschalige zoekactie in de omgeving van Ellertshaar.

 

De jongen is rond 3.15 uur zoekgeraakt tijdens een groepsactiviteit in een bosperceel bij de Ellertsweg en de Hoofdweg. Na de melding van de vermissing is besloten ook de helikopter van de Kustwacht in te zetten. Zij hebben een warmtecamera aan boord. Verder zoeken agenten, leden van de mobiele eenheid en een speurhond naar de vermiste jongen. Ook wordt nu een Burgernetactie opgestart.

 

"We kregen iets na 3.00 uur een melding. Toen zijn we direct met agenten gaan zoeken", laat politiewoordvoerder Paul Heidanus weten. "Het is een afgelegen bosgebied." Het gaat om een jongen met donker haar. Hij draagt een rode jas en een rode broek.

 

"We halen alles uit de kast om deze jongen te vinden. Het is zorgelijk dat hij onder invloed van alcohol verkeert. Bovendien is het slecht weer", aldus Heidanus. "Iemand kan verdwaald zijn, onderkoeld raken of in het water terecht zijn gekomen. We nemen zo'n melding heel serieus."

Om wat voor groepsactiviteit het vannacht ging, weet Heidanus niet. "De achtergronden hiervan worden later bekend."

 

Update

De jongen, die na een speurtocht verdwaald was, melde zich, drie uur later rond acht uur donderdagochtend, gezond en wel bij een camping. Hierna werd de zoekactie afgeblazen. Ondermeer werden bij de actie ook speurhonden ingezet.

Foto's
1/1
Locatie
Video's