Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 01:25:50 (inci-08) Brand Winkel Noorderstraat Emmen 038632 038660 Prio Hoog Eenheid | TS 41-12 Brandweer Emmen Drenthe
zondag 25 februari 2018

MAANDAG 28|08

Bewoners Emmerhout ruimen zwerfafval op

Na de aftrap door wethouder René van der Weide trokken ongeveer 15 personen door de straat om zwerfafval op te ruimen

EMMEN - Bewoners van de Laan van de Marel in Emmerhout hebben zaterdag voor de 18de keer een opruimdag in hun buurt georganiseerd. Na de aftrap door wethouder René van der Weide trokken ongeveer 15 personen door de straat om zwerfafval op te ruimen.

 

Anne Pijpker, van bewonerscommissie 'Ons Plein 3e Erf Rechts' vertelt: "In de eerste jaren kwam er van alles uit de struiken, wat toen nog veel hoger was, tuinstoelen veel tegels en puin. De laatste jaren gaat het vooral om zwerfafval. Het opruimen heeft onze buurt veel gebracht: de buurt ziet er schoon uit, de bewoners groeten elkaar en er wordt sneller bij elkaar aangeklopt voor hulp. Het komt voor dat makelaars in hun advertenties reppen over de actieve bewonerscommissie en het opgeruimde erf. We hebben de opruimdag afgesloten met een buurtbarbecue".

 

Gemeente levert materiaal

De gemeente Emmen zorgt ervoor dat de bewoners hun werk goed kunnen doen en levert allerlei middelen zoals afvalgrijpers en vuilniszakken om het opruimen makkelijker te maken. Ook haalt de gemeente het ingezamelde zwerfafval op. Onder zwerfafval wordt verstaan: plastic flesjes, blikjes en ander verpakkingsmateriaal dat mensen achterlaten in de leefomgeving. Een opruimactie draagt bij aan de kwaliteit en veiligheid van je buurt en omgeving.

 

Ook een opruimdag organiseren?

Neem dan contact op met de coördinator SaMen Schoon bij de gemeente Emmen, via gemeente@emmen.nl.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie