Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 01:25:50 (inci-08) Brand Winkel Noorderstraat Emmen 038632 038660 Prio Hoog Eenheid | TS 41-12 Brandweer Emmen Drenthe
zondag 25 februari 2018

WOENSDAG 16|08

Hoe veilig voelt u zich in uw buurt?

Alle Drentse gemeenten doen één keer per vier jaar mee met de Veiligheidsmonitor

EMMEN - Het Centraal Bureau voor de Statistiek voert een onderzoek uit naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en het optreden van politie, brandweer en gemeente op het gebied van veiligheid: de Veiligheidsmonitor. Ongeveer 6.000 inwoners ontvangen een uitnodiging om mee te doen aan het onderzoek. Woont u in de gemeente Emmen en bent u ouder dan 15 jaar? Dan kan het zijn dat u een van de geselecteerde bewoners bent die binnenkort een vragenlijst toegestuurd krijgt.


Alle Drentse gemeenten doen één keer per vier jaar mee met de Veiligheidsmonitor. Dit is een jaarlijks terugkerend onderzoek naar veiligheid en leefbaarheid. I&O Research voert dit onderzoek uit in opdracht van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), gemeenten en politie.

 

Deelnemers zijn willekeurig geselecteerd door het CBS. Alle dorpen en wijken zijn meegenomen in de selectie, zodat de gemeente de uitkomsten van het onderzoek niet alleen gemeentebreed, maar ook per gebied kan krijgen.

 

De gemeente gebruikt de resultaten van het veiligheidsonderzoek voor het maken van nieuw veiligheidsbeleid.