Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 04:31:38 (inci-07) Dienstverlening (ass.: Afhijsen) Barnar Emmen 038650 Prio Hoog Eenheid | Brandweer Emmen (Persoonlijke code)
dinsdag 21 augustus 2018

Archief

Auto op zijn kant in Emmen

Gemaakt: Zaterdag, 10 maart 2018 07:52

EMMEN – Op de Houtweg in Emmen zijn zaterdagochtend vroeg twee inzittenden van een auto gewond geraakt en per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht nadat ze met hun voertuig van de weg waren geraakt.

 

De auto kwam zijdelings tegen een boom tot stilstand. Over de oorzaak is niets bekend. De verkeersanalisten deden ter plaatse onderzoek. De auto werd gezien de schade door en berger afgesleept.

Automobilist ernstig gewond bij ongeval in Nieuw-Schoonebeek

Gemaakt: Zondag, 11 maart 2018 06:02

NIEUW-SCHOONEBEEK - Bij een ongeval op de Europaweg in Nieuw-Schoonebeek is in de nacht van zaterdag op zondag 11 maart een bestuurder van een personenauto ernstig gewond geraakt.

 

Door nog onbekende oorzaak belandde de auto rond kwart voor vier 's nachts in een flauwe bocht in de berm en kwam tegen een boom tot stilstand. De brandweer en het Mobiel Medisch Team kwamen ter plaatse voor assistentie. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis.

 

Het KNMI had voor zaterdag op zondagnacht code geel 'In het westen en noorden plaatselijk dichte mist' afgegeven. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Mogelijk gestolen scooter aangetroffen aan de Noordbargerstraat in Emmen

Gemaakt: Zondag, 11 maart 2018 16:10

EMMEN - Een scooter is op zondag 11 maart 2018 aangetroffen achter een pand aan de Noordbargerstraat in Emmen. Deze scooter is mogelijk van diefstal afkomstig en de politie Emmen wil graag weten van wie deze scooter is.

 

Heeft u informatie over deze scooter of weet u van wie deze scooter is? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Week van het Geld van start

Gemaakt: Maandag, 12 maart 2018 18:36

EMMEN - Op maandag 12 maart is de Week van het Geld 2018 van start gegaan in het theater van Loods13 met de voorstelling 'Wanneer ben je Rijk?'.

 

In totaal gaan 615 leerlingen van 25 basisscholen uit de gemeente Emmen de voorstelling bekijken. De 25 basisscholen krijgen van Loods13 een lesbrief waarmee ze de voorstelling kunnen nabespreken.

 

Gastlessen door B&W
In samenwerking met Stichting Knip en Sedna biedt de gemeente Emmen deze week ook gastlessen aan over omgaan met geld op het voortgezet onderwijs. Burgemeester en wethouders van de gemeente Emmen helpen mee met deze gastlessen op het Carmelcollege, het Terra College, het Esdal College en De Atlas Renn4.

 

Leren omgaan met geld
Uit onderzoek van Nibud blijkt dat mensen er hun hele leven profijt van hebben wanneer ze in hun jeugd hebben geleerd om te gaan met geld. Gemeente Emmen vindt het daarom belangrijk dat jongeren al vroeg leren omgaan met geld, zodat zij later niet te maken krijgen met financiële problemen. Financiële educatie helpt daarbij.

 

Grote verandering voortgezet onderwijs
De eerste grote verandering in ons financiële leven is wanneer we van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs gaan. Tieners gaan dan naar een omgeving waar het makkelijker is om geld uit te geven. Er zijn meer verleidingen, ze moeten zelf keuzes maken en er is groepsdruk. Daarnaast krijgen scholieren vanaf dat moment vaak meer geld tot hun beschikking. Zoals kleedgeld, geld voor het kopen van eten op school en vaak ook een telefoonabonnement waarvoor ze zelf verantwoordelijk zijn.

Auto botst tegen vrachtwagen in Klazienaveen

Gemaakt: Dinsdag, 13 maart 2018 14:42

KLAZIENAVEEN - Bij een ongeval op Het Ambacht in Klazienaveen is dinsdag 13 maart een persoon gewond geraakt.

 

Door een voorrangsfout botsten een auto en een vrachtwagen bij het naderen van een T–splitsing tegen elkaar. De weg is wegens onderzoek en bergingswerkzaamheden afgesloten.

Arbeidsinspectie en Justitie doet onderzoek bij bedrijf in Emmen

Gemaakt: Donderdag, 15 maart 2018 16:08

EMMEN – Bij een luchtfilterbedrijf in Emmen is een onderzoek gaande door de arbeidsinspectie en justitie. Alle medewerkers zijn vanwege dit onderzoek naar huis zijn gezonden.

 

Het zou gaan om het teveel uitstoten van Formaldehyde. Dat is in november vorig jaar geconstateerd. Dit is een giftige stof.

Brandweer blust woningbrand in Weiteveen

Gemaakt: Donderdag, 15 maart 2018 16:17

WEITEVEEN - Aan de Zuidersloot in Weiteveen is donderdagmiddag 15 maart brand ontstaan in een woning. Er is door de brand veel schade ontstaan aan de boven etage. Door snel ingrijpen van de brandweer kon erger worden voorkomen.

 

Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend.

School ontruimd in Klazienaveen na gaslek

Gemaakt: Donderdag, 15 maart 2018 16:38

KLAZIENAVEEN - Donderdag 15 maart kwam er een melding van een gaslek op de openbare school in Klazienaveen.

 

Door de onderwijzers en het personeel is adequaat gereageerd en werd de school ontruimd. Iedereen veilig. De brandweer doet onderzoek en verricht metingen.

Automobiliste gewond na crash op A37 bij Zwinderen

Gemaakt: Zaterdag, 17 maart 2018 18:46

ZWINDEREN – Bij een crash op de A37 bij Zwinderen is zaterdag 17 maart een automobiliste gewond geraakt. De auto raakte van de weg en kwam op de kop in de sloot terecht. 

 

De oorzaak van het ongeval is nog onbekend. De politie doet hier onderzoek naar.

Wagen op zijn kant na aanrijding in Veenoord

Gemaakt: Maandag, 19 maart 2018 16:32

VEENOORD – Op de kruising Kennedystraat met de Trumanstraat in Veenoord zijn maandagmiddag een personenauto en een lege glaswagen tegen elkaar gereden. De oorzaak is een voorrangsfout van een van de voertuigen.

 

De glaswagen kwam op zijn kant op de weg tot stilstand. De personenauto had ook zware schade door het ongeval opgelopen. Er raakte niemand gewond.

Openbare verkoop fietsen Ben Kwijt

Gemaakt: Dinsdag, 20 maart 2018 15:33

EMMEN - Politie Zuid-Oost Drenthe werkt samen met Ben Kwijt. Bijvoorbeeld m.b.t. gestolen fietsen.

 

Wanneer een fiets wordt aangetroffen dan wordt deze voor 3 maanden in bewaring gesteld bij Ben Kwijt. Dit is een wettelijke termijn. De collega's van Ben Kwijt proberen de rechtmatige eigenaar te achterhalen. Alleen daarom is het al belangrijk om aangifte te doen (tip: maak na aankoop van uw fiets een foto van de fiets en het framenummer). Lukt het niet de eigenaar te achterhalen of haalt de eigenaar de fiets niet op, dan heeft de gemeente het recht deze te verkopen.

 

Op zoek naar een fiets? Ga zaterdag 21 april naar Ben Kwijt aan de Prins Hendrikweg 10. Dit is achter de Jumbo aan de Wilhelminastraat.

Fietsster in botsing met auto in Emmen

Gemaakt: Vrijdag, 23 maart 2018 06:31

EMMEN – Op de kruising Van Schaikweg met de Wilhelminastraat zijn donderdagavond een fietsster en een auto met elkaar in botsing gekomen.

 

De vrouw werd gewond per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De verkeersanalisten van de politie doen onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Automobiliste slaat over de kop op de A37 bij Zwinderen

Gemaakt: Vrijdag, 23 maart 2018 06:44

ZWINDEREN - Een automobiliste is donderdagavond op de A37 bij Zwinderen van de weg geraakt en over de kop geslagen.

 

De bestuurster kwam in haar voertuig op de kop tot stilstand op de middenvangrail. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Over de oorzaak van het ongeval is niets bekend.

Meerdere voertuigen betrokken bij ongeval op de A37 bij Klazienaveen

Gemaakt: Vrijdag, 23 maart 2018 07:15

KLAZIENAVEEN – Op de A37 bij Klazienaveen is vrijdagmorgen een vrachtwagen achterop een voor hem rijdende combinatie gereden die in de remmen moest omdat er voor deze vrachtwagen twee personenwagens met elkaar in botsing kwamen.

 

Een persoon uit een van deze personenwagens raakte hierbij gewond en werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Het verkeer wordt op de A37 via de vluchtstrook langs het ongeval geleidt. Er is zo'n 3 km file.

Bestelauto op zijn kant na aanrijding in Veenoord

Gemaakt: Zaterdag, 24 maart 2018 16:03

VEENOORD - Een bestelauto en en busje zijn op de kruising Landschapsweg met de Middenweg op elkaar gebotst zaterdag rond het middaguur. Er raakte niemand gewond.

 

De oorzaak is een voorrangsfout van een van de voertuigen. De verkeersanalisten van de politie deden ter plaatse onderzoek. Beide voertuigen werden door een berger afgesleept.

Automobilist in de sloot op de Boerdijk in Erm

Gemaakt: Zondag, 25 maart 2018 16:21

ERM – Op de Boerdijk in Erm is zondagmiddag 25 maart een automobilist van de weg geraakt en de sloot ingereden. De bestuurder raakte hierbij gewond.

 

Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Over de oorzaak is niets bekend.

Politie schiet op auto in Emmen

Gemaakt: Zondag, 25 maart 2018 23:57

EMMEN – De politie heeft zondagavond geschoten op de banden van een personenauto. Een 30-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats gaf geen gehoor aan een bevel van de politie en wilde er in een auto vandoor gaan. De man zou eerder op de avond in een café aan de Stationsstraat een persoon geslagen en bedreigd hebben. Het slachtoffer had mogelijk ook een vuurwapen bij de verdachte gezien.

 

Nadat politieagenten het slachtoffer in het café hadden gesproken en naar buiten liepen, kregen zij informatie dat de verdachte met een vuurwapen onderweg was naar het café. Eenmaal buiten kwam de verdachte man aangelopen. Agenten wilde de verdachte aanhouden, maar de man reageerde niet en stapte in een personenauto. In deze auto zat een 31-jarige vrouw uit Emmen. Nadat meerdere malen was geroepen dat de verdachte uit de auto moest komen, werd op een achterband van de auto geschoten. De vrouw verliet de auto en de verdachte ging er in de auto vandoor. Vervolgens losten agenten meerdere schoten op de banden van de auto. De auto is nog niet gevonden en de verdachte is nog niet aangehouden. De 31-jarige vrouw uit Emmen zal aangifte doen van diefstal van haar auto. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Auto botst tegen boom in Klazienaveen

Gemaakt: Dinsdag, 27 maart 2018 16:32

KLAZIENAVEEN – Op de Pollux in Klazienaveen is dinsdagmorgen een automobilist tegen een boom gereden. De bestuurder werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

 

Over de oorzaak van het ongeval is niets bekend. Zijn auto raakte zwaar beschadigd.

Billenknijper door de politie aangehouden

Gemaakt: Woensdag, 28 maart 2018 17:04

EMMEN - Op maandag 26 maart werd een 24 jarige man uit de Gemeente Emmen aangehouden nadat hij in toenemende mate fietsende meisjes in de billen kneep en er vervolgens als een haas vandoor ging. Dit gaf een behoorlijk onveiligheidsgevoel bij de meisjes en de impact was erg groot.


De dader had een nogal specifiek signalement en verplaatste zich op een sportfiets. Een van die meisjes heeft hem herkend toen zij hem later weer zag fietsen en haar moeder had een foto van de dader gemaakt.


In hetzelfde tijdsbestek zagen agenten een persoon fietsen die aan het opgegeven signalement voldeed. De politie heeft hem aangesproken, zijn identiteit vastgesteld en op de foto gezet. Deze foto kwam overeen met de foto van de moeder. Binnen 5 dagen kreeg de politie 4 meldingen van aanranding binnen omtrent deze persoon.


Hierop werd de man op maandag aangehouden en is hij ondertussen voorgeleid bij de Rechter Commissaris.

Bedrijfsleven en overheid binden de strijd aan tegen nep helpdeskmedewerkers

Gemaakt: Woensdag, 28 maart 2018 17:13

NEDERLAND - In de strijd tegen internationale helpdeskfraude slaan de overheid en elf private partijen de handen ineen. Gezamenlijk nemen zij technische en financiële maatregelen om de oplichtingspraktijken te verstoren en zo goed als mogelijk te voorkomen. Woensdag 28 maart hebben de betrokken partijen een speciaal daartoe bestemde intentieverklaring getekend.


Alle partijen committeren zich eraan om vanuit hun eigen expertise bij te dragen aan een oplossing voor dit hardnekkige en wereldwijd fenomeen. Het gaat hierbij om het ontwikkelen van technische en financiële maatregelen om de oplichters te dwarsbomen.

 

Unieke samenwerking
Aan de publiek-private samenwerking doen verschillende private partijen mee, waaronder Microsoft Corporation, Teamviewer GmbH, KPN, VodafoneZiggo, Western Union Company, MoneyGram International, ABN AMRO, ING, Rabobank, de Volksbank en Verenigde Bitcoinbedrijven Nederland. Namens de overheid zetten minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus, politechef van de Eenheid Rotterdam Frank Paauw, voorzitter van het College van procureurs-generaal Gerrit van der Burg en bestuurslid Henk Don van de Autoriteit Consument & Markt hun handtekening onder de intentieverklaring.

 

Nep-helpdeskmedewerkers
De fraudeurs bellen vaak vanuit landen als India en geven zich uit voor helpdeskmedewerkers van grote, bekende bedrijven, zoals Microsoft. Via verschillende werkwijzen weten zij zich vervolgens op slinkse wijze toegang te verschaffen tot de computer van het slachtoffer om die te bestelen. Het overgemaakte geld verdwijnt vaak pijlsnel naar het buitenland. In 2017 hebben alleen al in Nederland bijna 2.000 mensen aangifte bij de politie gedaan van dergelijke oplichters. Opvallend is dat 70 procent van de slachtoffers ouder is dan 50 jaar. Bij elkaar zijn de slachtoffers voor bijna 6 miljoen euro opgelicht. Eén slachtoffer werd voor maar liefst 98.000 euro gedupeerd.

 

Vertrouwen
Met hun oplichtingspraktijken bedreigen de criminelen het publieke vertrouwen in de veiligheid van de digitale wereld. Ook lopen legitieme private partijen het risico dat hun goede naam wordt aangetast, doordat de oplichters zich onrechtmatig uitgeven als vertegenwoordigers van het bedrijf of hun software misbruiken. Vandaar dat verschillende publieke en private partijen nu gezamenlijk de strijd aan gaan tegen deze fraudeurs. De samenwerking is uniek in de wereld.

 

Effectiever
Politiechef Frank Paauw is blij met deze publiek-private samenwerking. 'De aanpak van cybercrime gaat verder dan opsporing alleen. Andere interventies, zoals preventie en verstoren, zijn vaak effectiever. Dat geldt zeker ook voor de aanpak van de Tech Support Scam. Een samenwerking als deze, met publieke en private partners, is daarbij onmisbaar. Gezamenlijk kunnen we barrières voor de oplichters opwerpen en voorkomen dat er nóg meer mensen slachtoffer worden.'

Paasvuren in Emmen

Gemaakt: Woensdag, 28 maart 2018 20:39

EMMEN - Op verschillende plekken in onze gemeente kunt u ook dit jaar weer paasvuren bewonderen. Een traditie die op eerste of tweede paasdag plaatsvindt. In de lijst hieronder leest u waar u deze paasvuren kunt bezoeken. Kom gerust een kijkje nemen bij een paasvuur bij u in de buurt.

 

PlaatsLocatieDatum
Emmen Blikveldweg 2e paasdag
Emmen Emmerhoutstraat 100 1e of 2e paasdag
Emmen Loekshamweg (einde van de weg linksaf) 1e paasdag
Emmen Schapendrift  (sectie S, nummer 69) 2e paasdag
Erica Amsterdamscheveldlaan (achter nummer 1) 1e of 2e paasdag
Erica Ensingwijk ZZ (achter camping Op Fietse) 1e paasdag
Erica Noordersloot, Amsterdamscheveldlaan 1e paasdag
Erica Peelstraat (achter nummer 18/19) 1e paasdag
Erica Strengdijk (weiland tussen nummer 64 en 71) 1e paasdag
Emmer-Compascuum Kanaal B ZZ (ten westen van nummer 23) 1e paasdag
Emmer-Compascuum Oostelijke Doorsnee ZZ (tegenover NZ nummer 27) 1e paasdag
Emmer-Compascuum Verlengde Scholtenskanaal OZ 109/Berkenrode 1e paasdag
Klazienaveen Veenhoeksweg (recreatiepark Weidewaard) 1e paasdag
Nieuw-Dordrecht Kollingsveenweg/Bladderswijk 1e paasdag
Nieuw-Schoonebeek Diakendiek 1e paasdag
Nieuw-Schoonebeek Europaweg 43A (einde NAM-weg) 1e paasdag
Nieuw-Schoonebeek Europaweg 107A 1e paasdag
Nieuw-Schoonebeek Europaweg (tegenover 177) 1e paasdag
Nieuw-Weerdinge Eerste Kruisdiep wz (voormalig RWZI-terrein) 1e paasdag
Nieuw-Weerdinge Siepelveenwijk NZ (tegenover ZZ 74) 1e paasdag
Schoonebeek Beekweg 21 1e paasdag
Schoonebeek Beekweg (achter nummer 37) 1e paasdag
Schoonebeek Westersebos (achter nummer 26) 1e paasdag
Weiteveen Dordseweg 20 1e paasdag
Weiteveen Ir.Biewengaweg (parkeerplaats ijsbaan) 1e paasdag
Zwartemeer Hogeweg 10/Nieuweweg 1e paasdag

 

Auto op zijn dak na aanrijding in Emmen

Gemaakt: Donderdag, 29 maart 2018 16:19

EMMEN - Op de Nieuw Amsterdamsestraat in Emmen zijn donderdagmiddag twee auto's met elkaar in botsing gekomen. Eén voertuig vloog over de kop en kwam tot stilstand op het dak.

 

Bij de aanrijding raakte een persoon gewond en is naar het ziekenhuis overgebracht. Over de oorzaak is niets bekend.

Huldiging tweevoudig Olympisch Kampioen Kjeld Nuis

Gemaakt: Donderdag, 29 maart 2018 19:10

EMMEN - Zondag 8 april aanstaande huldigen de provincie Drenthe en de gemeente Emmen, vooraf aan de 4 Mijl van Emmen, tweevoudig Olympisch Kampioen Kjeld Nuis. De huldiging vindt om 12.45 uur plaats op het podium op het Raadhuisplein in Emmen. Iedereen is van harte welkom hierbij aanwezig te zijn om de Olympisch kampioen toe te juichen!


Kjeld Nuis wordt gehuldigd vanwege zijn fantastische prestaties tijdens de Olympische Spelen in PyeongChang. In Zuid-Korea veroverde de 28-jarige schaatser na zijn indrukwekkende zege op de 1.500 meter ook de olympische titel op de 1.000 meter.

Scooterrijder aangereden op de Weerdingerstraat in Emmen

Gemaakt: Vrijdag, 30 maart 2018 17:41

EMMEN - Op de Weerdingerstraat in Emmen is vrijdagmiddag een scooterrijder door een personenauto aangereden.

 

Door nog onbekende oorzaak kwamen beide voertuigen met elkaar in botsing. De bestuurder van de scooter werd gelanceerd en kwam op het wegdek terecht. Het slachtoffer is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Tweede aanhouding in zaak kofferbakmoord

Gemaakt: Donderdag, 05 april 2018 17:08

EMMEN - De politie heeft donderdagmorgen 5 april een 24-jarige inwoner van Emmen aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van Ralf Meinema. De verdachte is in een woning in zijn woonplaats aangehouden en is ingesloten voor verhoor. De gewelddadige dood van Ralf Meinema wordt ook wel de 'kofferbakmoord' genoemd.


Eerdere aanhouding in februari
Sinds 31 maart 2017 doet de politie onderzoek naar de gewelddadige dood van Ralf Meinema (31) uit Klazienaveen. Hij werd die ochtend dood in de kofferbak van zijn auto aangetroffen. De auto lag half in het Stieltjeskanaal tussen Coevorden en Zandpol. Halverwege februari werd een 39-jarige man uit Emmen aangehouden. Die man zit vanwege de verdenking van betrokkenheid bij het incident nog vast.

 

Hulp van het publiek
In februari heeft de politie op verschillende manieren de hulp ingeroepen van het publiek voor deze zaak. Zo werd via politie.nl, social media en Opsporing Verzocht gevraagd om informatie en om antwoorden op concrete vragen. Alle binnengekomen informatie heeft in combinatie met het rechercheonderzoek geleid tot de twee aanhoudingen. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

 

Tips
Meer informatie is nog altijd welkom. Wellicht is de stap naar de politie kleiner nu er opnieuw iemand is aangehouden. Er is een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip. Mensen met relevante informatie kunnen zich op verschillende manieren melden bij de politie:

  • Politie, 0900-8844 (u kunt hier zonder uw naam te zeggen ook direct vragen om een vertrouwelijk gesprek)
  • Meld Misdaad Anoniem 0800-7000

Roekenproblematiek in de gemeente Emmen

Gemaakt: Donderdag, 05 april 2018 19:39

EMMEN - Het afgelopen jaar hebben wij het wegjagen en verstoren van roekenkolonies op verschillende plekken binnen onze gemeente voorbereid.


Omdat de roek een beschermde vogelsoort is, moeten we ontheffing aanvragen bij de Provincie Drenthe om de roekenkolonies te mogen verstoren en/of weg te jagen. Uiteindelijk heeft de provincie eind februari 2018 onder bepaalde voorwaarden toestemming gegeven. Het lukte niet om in het voorjaar van 2018 nog actie te ondernemen, omdat het broedseizoen van de roeken al in februari begint. Dit kan niet vanwege de wet op de natuurbescherming.

 

Dit soort acties moeten we goed voorbereiden onder toezicht van een extern ecologisch bureau om belangenverstrengeling te voorkomen. Daarom gaan we de komende tijd samen met een extern adviseur een plan van aanpak maken om voor het volgende broedseizoen acties te kunnen doen om op genoemde locaties overlast te voorkomen.

 

Angelslo

In de wijk Angelslo is het probleem nu groot. We verwachten ook meer roeken en meer nesten. Eén van de voorwaarden in de ontheffing zegt is dat we in Angelslo pas in actie kunnen komen wanneer de overlast op drie andere locaties weg is. Hiervoor moeten we een rapport maken die de provincie Drenthe gaat toetsen. Dit betekent dat we in Angelslo pas op z'n vroegst in 2020 starten met verstoren en wegjagen van de roeken.

 

Bebouwde kom

Roeken hebben zich de laatste decennia vooral in de bebouwde kom gevestigd. In de bebouwde kom mogen we ze niet wegjagen. Daarnaast kan de roek zich erg goed aanpassen en is niet bang voor mensen die dichtbij komen, omdat juist daar veel eten is zoals emelten en engerlingen. Het wegjagen/verstoren van een roekkolonie is daarom een actie die veel tijd en energie kost en de situatie vaak niet oplost. Roeken gaan misschien naar een andere locatie binnen de bebouwde kom, daar kunnen wij helaas niets tegen doen.

Een opsomming van locaties waarvoor in 2017 ontheffing is aangevraagd*.

Emmen – Angelslo
Emmen – De Winkelakkers/'t Oude Loo
Emmen – Raadhuisplein
Emmen - Wilhelminastraat
Emmer-Compascuum – Verlengde Scholtenskanaal
Emmer-Compascuum – Westerdiep
Nieuw-Amsterdam – Vaart NZ 212
Nieuw-Amsterdam – Vaartweg/Stieltjeskanaal
Nieuw-Schoonebeek – Omgeving RK-kerk
Schoonebeek – Spanjaardspad

 

*Dit is niet de volgorde van aanpak

Auto vliegt in brand in werkplaats van garage in Emmen

Gemaakt: Vrijdag, 06 april 2018 16:14

EMMEN - Vrijdagmiddag 6 april is er brand uitgebroken in een auto die binnen in de garage van Dijkhuizen Autoservice aan de Emmerweg in Emmen stond. De auto stond op een brug toen deze vlam vatte.

 

Het vuur is overgeslagen naar het dak van de garage welke ook zwaar beschadigd is geraakt. Er zijn geen personen gewond geraakt.

Jongeman probeert buschauffeur te overvallen in Emmen

Gemaakt: Maandag, 09 april 2018 17:40

EMMEN - In verband met een (poging) tot overval op een buschauffeur in Emmen is de politie op zoek naar een man met het volgende signalement:


- lichtgetinte jongeman van begin 20 jaar oud
- petje met de tekst ''Amsterdam' en in het rood 'XXX'
- zwarte rugzak met rood en groene kleuren erin
- soort moedervlek in het gezicht


Bij aantreffen van deze persoon graag 112 bellen. Onderneem zelf geen actie.

Zuidlaren en Emmen mee in generaal pardon bevingsschade Groningen

Gemaakt: Dinsdag, 10 april 2018 18:46

TYNAARLO / EMMEN - In navolging van Groningen en Langelo krijgen ook gedupeerden van de aardbevingen in Zuidlaren en Emmen hun gemelde schade volledig vergoed. Dat hebben de NAM en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat in een bestuurlijk overleg toegezegd aan gedeputeerde Tjisse Stelpstra, burgemeester Marcel Thijsen van Tynaarlo en wethouder René van der Weide van Emmen. Dat betekent dat de schadeoordelen die in opdracht van de NAM zijn uitgevoerd ter zijde worden gelegd en dat alle gemelde schade snel en ruimhartig wordt vergoed.

 

In Drenthe zijn naar aanleiding van de twee aardbevingen ruim 500 schades gemeld in met name de gemeenten Tynaarlo, Aa en Hunze en Emmen. Gedeputeerde Stelpstra is tevreden met dit besluit. "Wij hadden gepleit voor een pilot waarbij in Zuidlaren alle schadegevallen opnieuw en onafhankelijk beoordeeld werden. Dat kost tijd. In plaats daarvan is deze regeling is de meest snelle en zeker gunstige oplossing. Sommige mensen krijgen misschien een vergoeding van de NAM, terwijl de aardbeving geen oorzaak was van de schade. Rechtvaardig is het dus niet per definitie. Maar zo doen ze het met de 6000 gevallen in Groningen en mensen in Drenthe hebben recht op gelijke behandeling. Daar hebben we op ingezet. Het is een gebaar van de NAM dat we kunnen waarderen, waarmee ze ook een streep kunnen zetten achter het verleden," aldus de gedeputeerde.

 

De waardevermeerderingsregeling die in Groningen van kracht is, waarbij gedupeerden een toelage krijgen van 4000 euro voor verbetering van de woning met bijvoorbeeld zonnepanelen, geldt niet voor Zuidlaren en Emmen. "Die regeling is namelijk bedoeld om de woningvoorraad in Groningen te versterken," zegt burgemeester Marcel Thijsen. "Maar om er in Drenthe niet helemaal aan voorbij te gaan, hebben we een toelage van 25% over het schadebedrag afgesproken tot een maximum van 4000 euro. Als mensen dat willen, kunnen ze dat geld ook investeren in hun woning."

De gevallen uit 2015 in Emmen waren door NAM al eerder beschouwd. In tweede instantie kwam de technische Commissie Bodembeweging (Tcbb) met de conclusie dat niet uit te sluiten was dat de aardbeving in 2015 van invloed is geweest op de ontstane schade. Wethouder René van der Weide is blij dat er nu ook eindelijk duidelijkheid komt over de afdoening van deze schade. "Het is goed dat onze inwoners niet de dupe worden van het getouwtrek tussen verschillende partijen. Door deze regeling komt er een einde aan de discussie of de schade wel of niet wordt vergoed. Ik vind het belangrijk dat er nu een oplossing op tafel ligt, zodat de schade eindelijk kan worden hersteld".

 

Lokale bestuurders hebben zich de afgelopen jaren sterk gemaakt voor onafhankelijke behandeling van schadegevallen, ook in Drenthe en de rest van het land. De minister heeft aangegeven het schadeprotocol voor de kleine gasvelden voor de zomer operationeel te willen hebben. Burgemeester Piet van Dijk: "Ik ben blij dat mede dankzij de betrokkenheid van de Minister van Economische Zaken en Klimaat, de heer Wiebes, er nu een aanbod ligt voor een ruimhartige afhandeling van alle schademeldingen. Dit aanbod is vergelijkbaar met de oude gevallen in Groningen. Nu moet er zo snel mogelijk een landelijke regeling komen, zodat we met een schone lei verder kunnen."

 

Gedeputeerde Tjisse Stelpstra blijft in gesprek met het ministerie van EZK om de totstandkoming van een rechtvaardig en onafhankelijk protocol voor de kleine velden in Drenthe en ook elders in het land zo spoedig mogelijk rond te krijgen. "Ons jarenlange pleidooi werpt nu vruchten af. De Tcbb heeft een prima advies uitgebracht. Ik heb er vertrouwen in dat het protocol voor kleine velden voor de zomer van kracht wordt en dat schade bij een eventuele tussentijdse beving volledig onafhankelijk wordt afgehandeld," aldus de gedeputeerde.

Verdachte aanranding in trein Emmen-Coevorden herkend

Gemaakt: Donderdag, 12 april 2018 15:55

EMMEN / COEVORDEN - Op dinsdag 10 april hebben we bericht geplaatst over de aanranding van een 15-jarig meisje in de trein van Emmen naar Coevorden. Daarbij werd een foto van de verdachte geplaatst met de vraag wie deze persoon herkent. Dit item was op dinsdagavond 10 april als item in Opsporing Verzocht te zien.


Inmiddels is duidelijk geworden dat de verdacht is herkend. De politie onderzoekt de zaak. De beelden zijn/worden verwijderd. Iedereen wordt bedankt voor de hulp en informatie.