Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 22:10:41 (inci-04) Brand Wegvervoer (auto) Varenkamp Emmen 038632 Prio Hoog Eenheid | Kazernealarm Brandweer Emmen Drenthe
donderdag 21 juni 2018

Archief

Uitslaande brand verwoest schuur in Weiteveen

Gemaakt: Zondag, 21 januari 2018 23:15

WEITEVEEN - Een uitslaande brand heeft zondagavond aan de Dordseweg in Weiteveen een schuur naast een woning verwoest.

 

De brand die door nog onbekende oorzaak ontstond sloeg snel om zich heen. Toen de brandweer ter plaatse kwam sloegen de vlammen al uit het dak. Door snel ingrijpen van de brandweer kon overslag voorkomen worden.

Bedrijvenregeling maakt investeringen los en schept banen

Gemaakt: Maandag, 22 januari 2018 23:46

HOOGEVEEN - De Bedrijvenregeling voor de gemeenten Hoogeveen, Emmen en Coevorden blijkt te voorzien in een grote behoefte. De regeling is onderdeel van een programma waarmee de provincie Drenthe, het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de deelnemende gemeenten de economie in de regio structureel willen versterken. Door het stimuleren van bedrijven om te investeren in vestiging, uitbreiding of innovatie. Na de openstelling van de regeling op 1 maart van dit jaar vroegen ruim vijftig bedrijven voor € 10 miljoen subsidie aan. In totaal investeren de bedrijven voor ongeveer €70 miljoen: dit levert verwachting ruim 400 nieuwe arbeidsplaatsen op.

 

Behoefte aan innovatie en uitbreiding
De grote belangstelling voor de Bedrijvenregeling heeft ervoor gezorgd dat er meer subsidie is aangevraagd dan dat er aan budget beschikbaar is. Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Provincie en gemeenten hebben daarom besloten de budgetten, die verdeeld waren over de looptijd van 2017 tot 2020, naar voren te halen. Zo kunnen ondernemers zoveel mogelijk investeren nu het economisch tij gunstig is. Door dit besluit kunnen alle ontvangen aanvragen uit 2017 behandeld worden.

 

Terra Carta creëert met subsidie 33 arbeidsplaatsen in Hoogeveen
Een van de bedrijven die vanuit de Bedrijvenregeling subsidie ontvangt is Terra Carta. Dit Hoogeveense bedrijf is expert op het gebied van kabel- en leidingopsporingsonderzoek. Terra Carta heeft op dit moment ruim dertig medewerkers in dienst.


Directeur Karel Meinen van Terra Carta: 'Met deze subsidie kunnen wij onze dienstverlening verder uitbreiden. Het geeft ons bijvoorbeeld de ruimte om een bedrijfsovername te realiseren en om de Duitse markt op te gaan. Dat zorgt ervoor dat het het aantal arbeidsplaatsen in Hoogeveen kunnen vergroten. We verwachten dat we tot 2020 kunnen uitbreiden met 33 arbeidsplaatsen.' Wethouder Bert Otten is blij dat de Bedrijvenregeling zorgt voor nieuwe werkgelegenheid: 'Met de subsidies vanuit de Bedrijvenregeling scheppen we echt nieuw werk. In Hoogeveen én in de regio. Het maakt ons als regio sterk. En daarmee worden we nog interessanter voor bedrijven die een plek zoeken om zich te vestigen. Ze krijgen hier de ruimte én ze kunnen volop gebruik maken van de excellente vakmensen die de regio rijk is.'

 

Evaluatie
De bedrijvenregeling bestaat uit drie onderdelen: Regionale Investeringssteun Drenthe, Arbeidsplaatsenregeling en de Rentekortingsregeling. De regeling is op dit moment gesloten, in afwachting van de evaluatie. Op de website van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN), die de uitvoering van de regeling doet, zal hierover te zijner tijd meer informatie te vinden zijn.

Gewonden bij aanrijding op de N34 bij Gieten

Gemaakt: Dinsdag, 23 januari 2018 16:13

GIETEN – Bij een aanrijding tussen drie auto's op de N34 tussen Gieten en Gasselte zijn dinsdagmorgen twee personen gewond geraakt.

 

Drie auto's raakten dermate beschadigd dat de voertuigen moesten worden afgesleept. Het verkeer werd ter plaatse over een rijbaan geleid. Hierdoor ontstond een file. Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend. De verkeersanalisten van de politie doen daar onderzoek naar.

Kluizen gestolen bij inbraak Multimate Gieten

Gemaakt: Dinsdag, 23 januari 2018 16:31

GIETEN - In de nacht van 22 op 23 januari 2018 is er ingebroken bij de Multimate aan de Oelenboom in Gieten. Bij deze inbraak zijn 2 kluizen weggenomen en deze zijn vervoerd in een auto.
De kluizen zijn vanmorgen terug gevonden in de buurt van het Grolloërveen nabij Grolloo.


Uiteraard heeft de politie onderzoek ter plaatse gedaan maar zij zijn ook erg nieuwsgierig naar getuigen die iets kunnen vertellen over de inbraak en eventueel de auto of auto's die gebruikt zijn om de kluizen te vervoeren.


De auto is rond 04.35 uur weg gereden uit Gieten.


Heeft u informatie over de dader(s) en/of de auto(s) die hierbij gebruikt zijn, of andere informatie die de politie kan helpen, neem dan contact op met de politie 0900-8844.

Zorgverzekering op Maat

Gemaakt: Woensdag, 24 januari 2018 17:59

EMMEN - In januari is het niet meer mogelijk om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Wel kunt u uw aanvullende verzekering(en) bij uw huidige verzekeraar aanpassen. Dat is mogelijk tot 1 februari 2018. De gemeente Emmen biedt hierin samen met Poliswijzer.nl ondersteuning.


Vragen

 • Wilt u uw aanvullende verzekering wijzigen? Neem dan contact op met Zilveren Kruis Achmea via 071-751 00 52.
 • Wilt u graag eerst advies over het veranderen van uw aanvullende zorgverzekering? Neem dan contact op met Poliswijzer.nl via 050-2111456.
 • Heeft u andere vragen? Neem dan contact op met de gemeente Emmen via 14 0591.


Wat is Zorgverzekering op maat?

Vanaf 1 januari 2018 is de gemeente Emmen gestopt met het aanbieden van de collectieve zorgverzekering. Het gebruik van de collectieve zorgverzekering nam sterk af. Ook heeft de Zilveren Kruis Achmea de kortingen afgeschaft. In plaats van de collectieve zorgverzekering is de afgelopen maanden hulp geboden bij het invullen van een digitale vergelijker van Poliswijzer.nl. Dit noemen we een Zorgverzekering op Maat.

Waarschijnlijk gestolen goederen aangetroffen

Gemaakt: Vrijdag, 26 januari 2018 16:24

EMMEN - Op vrijdag 26 januari werden de goederen zoals getoond op bijgaande foto aangetroffen in Emmen.

 

De goederen zijn vermoedelijk van diefstal afkomstig en de politie wil ze graag terugbezorgen bij de rechtmatige eigenaren.

 

Herkent u uw goederen neem dan contact op met 0900-8844.

Zwaar gewonde bij steekpartij in Emmen

Gemaakt: Vrijdag, 26 januari 2018 23:44

EMMEN - Een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is vrijdagavond in een woning aan de Laan van de Marel ernstig gewond geraakt. Tijdens een ruzie werd de man vermoedelijke meerdere malen met een mes gestoken. Het slachtoffer raakte zwaar gewond en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Door agenten werden twee inwoners van Emmen van 22 en 25 jaar aangehouden.

 

Surveillerende agenten kregen een melding dat in de woning een ruzie had plaatsgevonden. Daarbij zou iemand gewond zijn geraakt. Toen ze arriveerden zagen ze de 36-jarige man in een kamer op de grond liggen. Hij bleek ernstig gewond te zijn. Samen met het personeel van de ambulance werd het slachtoffer gestabiliseerd. Het personeel van de traumahelikopter hielp daar ook nog bij. Uiteindelijk werd de 36-jarige per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.

 

In de woning waren meerdere mannen aanwezig. Na het eerste onderzoek konden agenten twee inwoners van Emmen van 22 en 25 jaar aanhouden op verdenking van betrokkenheid bij deze steekpartij. Eén van de verdachten was ook gewond geraakt. Na een korte behandeling in het ziekenhuis kon ook hij naar het politiebureau worden gebracht. Daar werden beide verdachten ingesloten. De aanleiding van de ruzie is nog onduidelijk. Nader onderzoek volgt dan ook.

Nieuw schadeprotocol voor het aardbevingsgebied

Gemaakt: Woensdag, 31 januari 2018 16:18

REGIO - Er is een nieuw schadeprotocol voor het aardbevingsgebied in Groningen. Vanaf 1 maart 2018 kan iedere bewoner met een melding van nieuwe schade, of met vragen over een schademelding die na 31 maart 2017 bij Centrum Veilig Wonen (CVW) is gedaan, terecht bij de Tijdelijke Commissie mijnbouwschade Groningen.

 

De Commissie functioneert niet alleen onafhankelijk van NAM, maar ook onafhankelijk van het kabinet en decentrale overheden. De Commissie wordt bij haar taken ondersteund door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Zij zorgt vanaf dat moment voor de praktische uitvoering van het protocol. Tot 1 maart kunnen gedupeerden terecht bij CVW : www.centrumveiligwonen.nl. Kijk voor meer informatie over het nieuwe schadeprotocol op: www.rijksoverheid.nl/schadedoorgaswinning

Brandweer blust brand in keuken van woning in Veenoord

Gemaakt: Donderdag, 01 februari 2018 16:14

VEENOORD - In een woning aan de Ermermarkeweg in Veenoord is donderdagochtend een keuken in brand gevlogen. De brandweer kwam ter plaatse om het vuur te blussen.

 

De keuken raakte zwart geblakerd door de brand. Ook was er rookschade. De brand ontstond nadat de vlam in de pan was geslagen.

Auto gestolen bij woninginbraak in Emmen

Gemaakt: Vrijdag, 02 februari 2018 16:13

EMMEN - Tussen dinsdag 30 januari te 18:00 uur en woensdag 31 januari te 07:00 uur is er aan de Postduif in de wijk de Rietlanden in Emmen een woninginbraak geweest. De gehele woning is door de daders doorzocht. Het is nog onbekend wat er allemaal is gestolen.

 

Wel is bekend dat bij die woninginbraak een personenauto van het merk Kia type Rio, kleur grijs bouwjaar 2011 met het kenteken 12-SKG-3 is gestolen. Heeft u iets verdachts gezien of heeft u de auto zien rijden of weet u waar deze nu staat bel 0900-8844.

Koninklijke Luchtmacht oefent met helikopters

Gemaakt: Vrijdag, 02 februari 2018 17:52

REGIO - Van 5 tot en met 23 februari (op weekdagen) trainen de helikopters van de Koninklijke Luchtmacht samen met militairen van de Koninklijke Landmacht tijdens de oefening HWIC/TAC NL in het oosten van Nederland.


Tijdens deze oefening vliegen de helikopters vanaf vliegbasis Deelen en trainen de helikopterbemanningen onder andere het vliegen onder verhoogde dreiging en worden vliegers en loadmasters opgeleid tot wapeninstructeurs.

 

Klachten
Militaire oefeningen worden zorgvuldig voorbereid. Dit is van essentieel belang voor de oefenende eenheden, maar ook voor de omgeving van de oefenlocaties. Het kan zijn dat u toch overlast ondervindt, bijvoorbeeld van de vliegbewegingen. Eventuele klachten kunnen worden ingediend via www.luchtmacht.nl/geluidshinder. Voor vragen en eventuele geluidhinderklachten is ook het gratis telefoonnummer (0800) 0226033 bereikbaar.

Zoek jij mee naar de dader(s) van de 'kofferbakmoord'?

Gemaakt: Maandag, 05 februari 2018 16:36

STIELTJESKANAAL - Op vrijdagochtend 31 maart 2017 werd rond 5:45 uur langs het Stieltjeskanaal tussen Zandpol en Coevorden het levenloze lichaam van de toen 31-jarige Ralf Meinema gevonden. Hij werd aangetroffen in de kofferbak van zijn Mercedes 300 SE. De auto hing half in het water. Ralf Meinema bleek door een misdrijf om het leven te zijn gebracht. De politie gaat er van uit dat het slachtoffer op een andere locatie om het leven is gebracht dan de plaats van aantreffen. Een team van twintig rechercheurs werkt nog steeds volop aan het onderzoek. Dat heeft al wel de wat puzzelstukjes opgeleverd, maar nog geen compleet beeld van wat er is gebeurd. Zo heeft de politie bijvoorbeeld nog geen duidelijkheid over een motief voor de dood van Ralf Meinema.

 

De politie is direct na het aantreffen van de auto gestart met een onderzoek. Dat onderzoek richtte zich eerst op het vaststellen van de identiteit van het slachtoffer, de doodsoorzaak en hoe de auto half in het Stieltjeskanaal terecht is gekomen. Daarnaast is sporen- en buurtonderzoek verricht. Ook is een passantenonderzoek gehouden. In de maanden daarna heeft de politie diverse opsporingsmiddelen ingezet, maar dat heeft tot nu toe nog niet geleid tot een aanhouding.

 

Wie was Ralf Meinema?

Ralf Meinema, 31 jaar oud geworden, was de tweede van vier kinderen. Het gezin werd grootgebracht in Nieuw-Dordrecht. Ralf hielp vaak mee op de boerderij in Erica waar zijn vader destijds bedrijfsleider was. Sinds enige tijd had Ralf zijn eigen woning in Klazienaveen die hij grotendeels zelf verbouwd had. Ralf was een harde werker. Als ZZP'er was hij voornamelijk werkzaam op het boerenbedrijf van zijn vader en in de agrarische sector. Zowel thuis als op zijn werk staat hij te boek als netjes en betrouwbaar.

 

Ralfie, zoals hij door zijn vrienden en familie ook wel werd genoemd, wordt omschreven als een jongen met een lief en goed karakter. Ralf was geliefd in zijn directe omgeving en ging met veel mensen om. Hij was sociaal zeer actief, binnen een relatief kleine, hechte groep en gemeenschap. Ralf was iemand die altijd voor je klaar stond. Van ruzie en conflict hield hij niet. Wel kon hij slecht tegen onrecht, was hij makkelijk over te halen en goed van vertrouwen.

 

Bekende informatie
In dit dossier leest u wat wij als politie tot nu toe gedaan hebben. Ook delen we specifieke informatie die naar voren is gekomen tijdens het onderzoek. Vanwege het opsporingsbelang maken we in dit stadium niet alle details bekend. Sommige informatie weet immers alleen de dader. Deze zogenaamde daderinformatie dient als bewijsmateriaal in het onderzoek.

 

Ideeën
Heeft u een idee wat er gebeurd zou kunnen zijn met Ralf? Of weet u wie verantwoordelijk zou kunnen zijn voor zijn dood? Laat al uw informatie achter via het tipformulier onderaan deze pagina. Of neem telefonisch contract op met de politie in Noord-Nederland via 0900-8844 (hier kunt u zonder uw naam te noemen ook vragen om een vertrouwelijk gesprek) of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Uw tips, vragen en suggesties worden elke dag bekeken door een speciaal team.

Automobilist in Meppen verliest macht over stuur en botst tegen boom

Gemaakt: Dinsdag, 06 februari 2018 16:14

MEPPEN - Bij een ongeval op de Mepperstraat in Meppen is dinsdagmiddag een automobilist met zijn voertuig tegen een boom gebotst.

 

Door nog onbekende oorzaak verloor de bestuurder de macht over het stuur en kwam frontaal tegen een boom tot stilstand. De bestuurder is nagekeken in de ambulance.

Automobilist ramt fietsen bij supermarkt in Emmen

Gemaakt: Dinsdag, 06 februari 2018 16:32

EMMEN - Een bestuurder van een personenauto is dinsdag de macht over het stuur kwijt geraakt bij de Boni supermarkt aan de Noordbargerstraat in Emmen.

 

De bestuurder reed van de parkeerplaats de stoep op en ramde een aantal fietsen. Gelukkig was er geen persoonlijk letsel.

Beloning voor gouden tip in zaak kofferbakmoord

Gemaakt: Dinsdag, 06 februari 2018 17:19

STIELTJESKANAAL - De hoofdofficier van justitie in Noord-Nederland looft een beloning van 15.000 euro uit voor de gouden tip die leidt naar de persoon of personen die verantwoordelijk is/zijn voor de gewelddadige dood van Ralf Meinema.


Sinds 31 maart 2017 doet de politie onderzoek naar de gewelddadige dood van de toen 31-jarige Ralf Meinema uit Klazienaveen. Dat onderzoek heeft tot nu toe nog niet geleid tot aanhoudingen.

 

Helpt u mee de identiteit van de dader te achterhalen?
Het is ook voor u mogelijk om actief mee te denken in dit onderzoek. Sinds gisteren is het in het dossier op politie.nl/kofferbakmoord ook mogelijk om scenario's in te sturen. Als extra stimulans looft het Openbaar Ministerie nu een beloning uit van €15.000 euro.

 

Opsporing Verzocht en Hart van Nederland
Vanavond besteden de televisieprogramma's Opsporing Verzocht (NPO1, 20.35) en Hart van Nederland (SBS6, 22:30) aandacht aan de zogenaamde 'kofferbakmoord'. Daar komen ook nog een aantal concrete vragen aan bod die na afloop ook worden toegevoegd aan het dossier op politie.nl/kofferbakmoord.

 

Tips
De persoon die de politie de tip aanlevert die leidt tot de identiteit van de persoon of personen die achter de dood van Ralf Meinema zit(ten), kan aanspraak maken op de beloning van 15.000 euro. Mensen met relevante informatie kunnen zich op verschillende manieren melden bij de politie:

 • Politie, 0900-8844 (u kunt hier zonder uw naam te zeggen ook direct vragen om een vertrouwelijk gesprek)
 • Meld Misdaad Anoniem 0800-7000


Kijk hieronder de oproep van de moeder van Ralf Meinema.

Inbraak woning Borgerbrink Emmen

Gemaakt: Donderdag, 08 februari 2018 16:49

EMMEN - Tussen woensdag 7 februari 22.00 uur en donderdag 8 februari 08.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Borgerbrink in Emmen. De gehele woning werd doorzocht en er werden diverse goederen weggenomen waaronder een televisie.

 

Heeft u tussen genoemde tijdstippen iets verdachts gezien belt u dan met 0900-8844.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl en Betecom.

Inbraakcijfers Drenthe 2017 bekend: Meeste inbraken in Coevorden

Gemaakt: Vrijdag, 09 februari 2018 17:07

DRENTHE - In Drenthe is in 2017 het vaakst ingebroken in Coevorden. Inwoners van Aa en Hunze kampten met de minste woninginbraken. Dat blijkt uit onderzoek van online winkelcentrum beslist.nl, wat overheidsdata met betrekking tot woninginbraken in 2017 analyseerde. Gemiddeld hadden Drenten te maken met 2,9 inbraken per 1.000 inwoners. Dit aantal ligt net hoger dan het landelijk gemiddelde van 2,8.

 

Meeste inbraken in Coevorden, Hoogeveen en Noordenveld

De meeste woninginbraken vonden plaats in Coevorden. Per 1.000 inwoners waren hier gemiddeld 3,6 personen de dupe van een woninginbraak. Coevorden wordt gevolgd door Hoogeveen, waar per 1.000 inwoners bij 3,5 slachtoffer waren van een woninginbraak. Noordenveld bekleedt de derde plaats in het klassement. In Noordenveld worden er per 1.000 inwoners 2,7 inbraken gepleegd.

 

Minste inbraken in Aa en Hunze, Tynaarlo en Emmen

De minste woninginbraken vonden plaats in Aa en Hunze. Hier werden gemiddeld 1,9 inbraken gepleegd. De een-na veiligste gemeente qua woninginbraken is Tynaarlo, waar gemiddeld 2 woninginbraken worden gepleegd. Tynaarlo wordt gevolgd door Emmen, waar er per 1.000 inwoners gemiddeld 2,2 inbraken werden gerapporteerd.

 

Meeste inbrekers gebruiken de achterdeur

Inbrekers hebben verschillende mogelijkheden om een woning te betreden. De meeste inbrekers doen dit via de achterdeur (36%). Naast de achterdeur komen inbrekers ook vaak via de voordeur binnen (21%) en via een raam op de benedenverdieping (23%).

 

Bekijk HIER het volledige overzicht van inbraken per regio, data over inbraakmethoden en inbraakpreventietips.

Partijen die meedoen aan de Gemeenteraadsverkiezing

Gemaakt: Zaterdag, 10 februari 2018 18:15

EMMEN - Op vrijdag 9 februari heeft het Centraal stembureau de kandidatenlijsten en lijstnummers definitief gemaakt. De volgende partijen doen mee aan de gemeenteraadsverkiezing in Emmen:

 

 • Wakker Emmen
 • Partij van de Arbeid (P.v.d.A.)
 • CDA
 • Democraten 66 (D66)
 • Drentse Ouderen Partij (DOP)
 • VVD
 • LEF!
 • ChristenUnie
 • GROENLINKS
 • PVV (Partij voor de Vrijheid)
 • Jongeren Aan Zet!
 • SP (Socialistische Partij)
 • 50PLUS
 • Senioren Belang Noord


Stemwijzer

Hoe kan ik stemmen? Waar kan ik stemmen? Wat heb ik nodig om te stemmen? U vindt deze informatie en meer op de website van de gemeente Emmen www.gemeente.emmen.nl. Ook laten wij een speciale stemwijzer ontwikkelen voor de gemeenteraadsverkiezing in de gemeente Emmen. Deze stemwijzer helpt u te bepalen welke partij het beste bij u past. De stemwijzer is online te vinden vanaf 12 februari 2018. Ook op de website van de politieke partijen kunt u meer informatie vinden.

 

Gemeenteraadsverkiezing

Op woensdag 21 maart 2018 is de Gemeenteraadsverkiezing. Elke vier jaar wordt de Gemeenteraadsverkiezing gehouden. Dan kunt u als inwoner van de gemeente Emmen uw stem uitbrengen op een kandidaat van een politieke partij. Zo bepaalt u samen met de andere inwoners van de gemeente wie het bestuur van de gemeente vormt voor de komende vier jaren. Ook is op 21 maart het raadgevend referendum over de Wet op de Inlichtingen en Veiligheidsdiensten 2017 (Wiv). U kunt dan voor of tegen deze wet stemmen. De uitslag is een advies aan de regering.

Aanhouding in zaak kofferbakmoord

Gemaakt: Dinsdag, 13 februari 2018 18:45

EMMEN - De politie heeft dinsdag 13 februari een 39-jarige man uit Emmen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van Ralf Meinema. Hij is in zijn woning aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.


Sinds 31 maart 2017 doet de politie onderzoek naar de gewelddadige dood van de toen 31-jarige Ralf Meinema uit Klazienaveen. Hij werd die ochtend dood in de kofferbak van zijn auto aangetroffen. De auto lag half in het Stieltjeskanaal tussen Coevorden en Zandpol.

 

Hulp publiek
Vorige week riep de politie opnieuw de hulp van het publiek in voor deze zaak. Zo werd via politie.nl, social media en Opsporing Verzocht gevraagd om informatie en om antwoorden op concrete vragen. Dat leidde tot enkele tientallen tips. Alle binnengekomen informatie heeft in combinatie met het rechercheonderzoek geleid tot de aanhouding van vandaag. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Aantal kavels in prijs verlaagd

Gemaakt: Donderdag, 15 februari 2018 18:59

EMMEN - n de gemeente Emmen is er weer steeds meer interesse in nieuwbouwwoningen. Tegelijkertijd zijn de bouwkosten op dit moment hoog. Om het extra aantrekkelijk te maken om te gaan bouwen, hebben we een aantal van onze woningbouwkavels in prijs verlaagd. Zo hebben we een aantal tijdelijke kortingsacties.

 

Pionierskorting Oude Meerdijk (Angelslo)

Vanaf 15 februari kunt u zich inschrijven voor een kavel met korting aan de Oude Meerdijk in de wijk Angelslo in Emmen. De eerste drie kopers van een bouwkavel krijgen een korting van 25% op de koopsom. De uitgifte vindt plaats in de volgorde waarin gegadigden zich bij de gemeente Emmen inschrijven. De kavels zijn bestemd voor de bouw van vrijstaande woningen.

 

Weiteveen en Roswinkel

Tot oktober 2018 geldt een kortingsactie voor de laatste twee kavels in Weiteveen en in Roswinkel. Het gaat in Weiteveen om kavels aan de Wethouder G.H. Scherpenlaan en de Rietstengel en in Roswinkel aan het Roswinkelerkanaal NZ.

 

Stroomdal (Schoonebeek)

Op de locatie Stroomdal in Schoonebeek verkoopt de gemeente samen met grondbezitters KWS en Arcadis kavels voor nieuwbouw woningen. KWS, Arcadis en de gemeente hebben gezamenlijk besloten alle kavels voor 2018 te verkopen met bijna 25% korting. Deze actie is geldig voor het jaar 2018.Op de locatie Stroomdal Schoonebeek zijn op dit moment nog 22 kavels beschikbaar.

 

Daarnaast is nog een aantal kavels in prijs verlaagd. Het gaat om:

 • Nieuw Weerdinge, Mandebroek III (5 kavels)
 • Zwartemeer, Zuid-West (15 kavels)
 • Emmer-Compascuum, Koppelwijk/Maatschappijweg (14 kavels)
 • Nieuw-Schoonebeek, Bekel's Erf (2 kavels)

Evaluatie: overstappen loont met Zorgverzekering op Maat

Gemaakt: Donderdag, 15 februari 2018 19:04

EMMEN - Zo'n 50% van de collectief verzekerde inwoners bij de gemeente Emmen zijn overgestapt naar een andere zorgverzekering of hebben een wijziging doorgevoerd in hun pakket bij Zilveren Kruis Achmea. Als je dat naast het landelijke overstapcijfer zet van 6%, dan is dat een zeer goed resultaat van het project Zorgverzekering op Maat. Dat vinden wethouder Jan Bos (zorg en welzijn) en Thomas Meedema, directeur operationele zaken van Poliswijzer.nl.


Met Zorgverzekering op Maat ondersteunt de gemeente Emmen inwoners met een laag inkomen bij het vinden van een zorgverzekering die aansluit bij de persoonlijke zorgbehoefte.

 

Jan Bos: "Uit deze gegevens blijkt dat het loont om te kijken of een zorgverzekering passend is. Overstappers bespaarden gemiddeld € 509,- per persoon per jaar. Als je de mensen meerekent die een wijziging in het pakket hebben doorgevoerd, dan is de besparing gemiddeld € 410,-. Ik ben trots op de aanpak van Zorgverzekering op Maat. Zo betalen inwoners alleen voor zorg die nodig is."

 

Begeleiding en vergelijker
Zorgverzekering op Maat bood één-op-één begeleiding in het doorlopen van Poliswijzer.nl, de digitale zorgvergelijker. De Bencom Group ontwikkelde met gesloten beurs d digitale vergelijker speciaal gericht op de regio Emmen. Om inwoners hierop te wijzen zijn onder andere brieven verstuurd en telefoontjes gepleegd. Ook is er in de lokale media hiervoor aandacht geweest. Met deze inspanningen is ruim 70% van de collectief verzekerden bereikt. Inwoners konden een afspraak maken of kwamen langs bij een inloopspreekuur. Voor inhoudelijk advies stond Poliswijzer klaar.


Thomas Meedema: "Op een creatieve manier zorgt de gemeente Emmen ervoor dat haar inwoners via onze vergelijker honderden euro's per jaar besparen. Zo besparen ze op de premie en sluit de verzekering perfect aan op hun situatie. Dat dit project voor de minima is, vinden wij fantastisch omdat juist zij dit geld goed kunnen gebruiken."

 

Maatschappelijke partners
Een twintigtal betrokken en bevlogen vrijwilligers vanuit Humanitas, Leger des Heils, Sedna, Vluchtelingenwerk en apotheek de Vriendschap hebben zich met toewijding ingezet om inwoners te helpen bij het doorlopen van Poliswijzer.nl/emmen.

 

Collectieve zorgverzekering voldeed niet meer
Voorheen kwam de gemeente Emmen inwoners met een laag inkomen (tot 110% van de bijstandsnorm) tegemoet met de collectieve zorgverzekering van Zilveren Kruis Achmea. In 2017 heeft de gemeente Emmen besloten geen collectieve zorgverzekering meer aan te bieden.


Het gebruik nam namelijk af en de collectieve korting werd minder en stopte uiteindelijk. In plaats daarvan is minima hulp geboden bij het invullen van de onafhankelijke digitale vergelijker van Poliswijzer.nl. Voor het vinden van een betaalbare zorgverzekering die aansluit bij de persoonlijke zorgbehoefte.

Laptops en flatscreen aangetroffen in Emmen na aanhouding wegens drugsbezit

Gemaakt: Vrijdag, 16 februari 2018 17:20

EMMEN - Op vrijdag 16 februari omstreeks 09:00 uur zijn er aan de Kapitein Nemostraat in Emmen 2 personen aangehouden terzake drugsbezit. Het betreft hier een 26-jarige vrouw uit Nieuw-Buinen en een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.


Naast drugs zijn er ook 9 laptops (Dell Pp101, Acer Ms2209, Acer Na100, Toshiba Pspaae-01c003du, Dell Latitude D800, Toshiba Satellite, Emachines E625, Hp Compact Nc6000 en Msi Cr27) en een flatscreen (LG) aangetroffen.


De politie vermoedt dat de goederen afkomstig zijn uit de provincies Drenthe of Groningen. Mocht iemand één van deze laptops of de flatscreen herkennen, dan kunt u contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Inbraak in appartement Emmen

Gemaakt: Vrijdag, 16 februari 2018 17:36

EMMEN - Vandaag, vrijdag 16 februari 2018 tussen 07.00 uur en 16.45 uur heeft er een inbraak plaats gevonden in een appartement op de begane grond aan De Lemzijde in Emmen. Aan de zijde van dan wel nabij de Laan van de Bork.


Graag hoort de politie van u of u iets in de nabijheid heeft gezien wat te maken kan hebben met deze inbraak.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op Betecom.

Automobilist gewond bij botsing met boom in Ter Apel

Gemaakt: Zaterdag, 17 februari 2018 17:25

TER APEL - Bij een ongeval op de Westerstraat in Ter apel is een bestuurder van een personenauto gewond geraakt. 

 

Door onbekende oorzaak (mogelijk uitwijken) was er een auto tegen meerdere bomen gebotst. De bestuurder is per ambulance naar het Scheper Ziekenhuis in Emmen gebracht. En vrouw en baby die ook in de auto zaten zijn door het ambulance personeel gecontroleerd maar raakten niet gewond. Het Mobiel Medische Team kwam met de Lifeliner ter plaatse om het ambulance personeel te assisteren. De VOA van de politie heeft de situatie en sporen vast gelegd. Bergingsbedrijf Keizer kreeg de opdracht om de total loss geraakte auto af te slepen.

Bewoner door brandweer op tijd uit woning gehaald

Gemaakt: Maandag, 19 februari 2018 03:59

EMMEN - In de nacht van zondag op maandag 19 februari omstreeks 01:30 uur kwam er bij de brandweer van Emmen een melding van een woningbrand aan de Meerstraat binnen.

 

De bewoner is met hulp van de brandweer uit de woning gehaald en is ongedeerd. Dankzij een oplettende buurtbewoonster werd 112 gebeld en zijn er geen gewonden gevallen. De schade aan de woning is gelukkig beperkt gebleven.

Veel schade na woningbrand aan de Semsstraat in Erica

Gemaakt: Maandag, 19 februari 2018 15:56

ERICA - Aan de Semsstraat in Erica is de woonkamer van een woning maandagochtend uitgebrand. Bovendien ontstond er veel rookschade in het huis.

 

De brandweer heeft de brand geblust en heeft uitbreiding weten te voorkomen naar naast gelegen woningen. Er raakte niemand bij de brand gewond. De woning is onbewoonbaar. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Gewapende overval op Big Bazar in Emmen

Gemaakt: Maandag, 19 februari 2018 18:40

EMMEN – Op maandag 19 februari rond 16.30 uur werd de Big Bazar aan de Houtweg in Emmen overvallen door twee nog onbekende mannen. Een blanke en getinte man bedreigden de kassamedewerkster met een vuurwapen.

 

Onder bedreiging moest zij de kassa openmaken. De overvallers pakken een onbekende hoeveelheid geld uit de kassalade en vluchtten de winkel uit. Getuigen zagen de twee vervolgens samen op één fiets achter de winkel langs in de richting van de achterzijde (de laad- en losplaats) van de Jumbo. Toen fietsten ze langs Kwalitaria Emmerhout en staken de Houtweg over en reden verder in de richting van Laan van het Kinholt. De verdere route is nog onbekend.

 

Camerabeelden
De politie startte direct een onderzoek en zocht met meerdere agenten de omgeving af. Camerabeelden uit de omgeving worden vandaag zo veel mogelijk veiliggesteld. Veel ondernemers gebruiken camera's voor het houden van toezicht en het beveiligen van hun panden en goederen.

 

Tips
Heeft u informatie over de overval die de politie kan helpen bij het onderzoek en heeft u nog niet met hen gesproken, bel dan met 0900-8844. Blijft u liever anoniem, neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Jeugdparlement Emmen 2018 brengt mooie ideeën voor Emmen!

Gemaakt: Maandag, 19 februari 2018 20:13

EMMEN - Vrijdag 16 februari vond editie 2018 van het unieke project 'Jeugdparlement Emmen' plaats. Bijna 50 leerlingen van Carmel-, Esdal-, Hondsrugcollege en Terra Emmen bedachten onder leiding van Tim Smit mooie ideeën voor Emmen. In een spannende eindronde kwam CombiCulture Emmen als winnaar uit de bus. Dit idee sluit aan bij de ambities van de gemeente Emmen op het gebied van kunst en cultuur. Voor de uitvoering van het winnende voorstel heeft de gemeente Emmen € 1.250,- beschikbaar gesteld.


Opbrengst editie 2018: spannende finale
Opvallend dit jaar was dat er veel aandacht werd besteed aan de realiseerbaarheid van de ideeën . Er waren ideeën op het gebied van kunst en cultuur, welzijn en sport. Na het debat en de eerste stemronde bleven twee ideeen over. In een finale werd door de twee overgebleven groepen coalities gesmeed en steun gezocht voor hun ideeen.

Emmenaar (58) aangehouden als verdacht van overval Big Bazar

Gemaakt: Dinsdag, 20 februari 2018 17:17

EMMEN - Dinsdagmiddag is door de wijkagent van Emmerhout een 58 jarige man inwoner van Emmen aangehouden als één van de verdachten van de overval op de Big Bazar aan de Houtweg in Emmen.

 

In samenwerking met de recherche is de politie naarstig op zoek naar de tweede verdachte.

 

Update

Later op de avond is een tweede verdachte aangehouden. Het betreft een man uit Emmen, waarvan de leeftijd nog onbekend is.

Auto's botsen op kruising in Schoonebeek

Gemaakt: Dinsdag, 20 februari 2018 18:04

SCHOONEBEEK - Dinsdagmiddag 20 februari zijn op de kruising Beekweg met de kanaalweg in Schoonebeek zijn twee personenauto's op elkaar gebotst.

 

Door een voorrangsfout kwamen beide voertuigen hard met elkaar in aanraking. Bij het ongeval raakte niemand gewond.