Laatste alarmering:
Datum 23|04 Tijd 22:27:05 (inci-09) Ongeval Buiten (meting: Aardgas Lekkage) Ap522 Nam Schoonebeek Wkc Obi... Prio Hoog Eenheid | Brandweer Emmen (Persoonlijke code)
woensdag 25 april 2018

Archief

Auto slaat over de kop in Exloërveen

Gemaakt: Dinsdag, 21 november 2017 17:50

EXLOERVEEN - Op de weg Exloërveen in Exloërveen is dinsdagmiddag een auto, nadat het voertuig een boom raakte, over de kop gevlogen en op het dak op de weg tot stilstand gekomen.

 

De bestuurder kwam er zonder verwondingen vanaf. De auto raakte zwaar beschadigd en werd door een berger afgesleept. Over de oorzaak is niet bekend.

Brandweer haalt bestuurder uit auto na aanrijding met vrachtwagen in Valthermond

Gemaakt: Woensdag, 22 november 2017 16:22

VALTHERMOND – Woensdagmiddag vond er een aanrijding plaats tussen een personenauto een een vrachtwagen op de Drentse Mondenweg in Valthermond. De brandweer moest de bestuurder uit de auto bevrijden.

 

Het slachtoffer werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Over de oorzaak is nog niets bekend. De verkeers analisten van de politie doen hier onderzoek naar. Hiertoe is de weg afgesloten.

Grote actie tegen hennepteelt in Groningen en Drenthe

Gemaakt: Woensdag, 22 november 2017 16:27

TER APEL – In twee woningen aan de Hooiland en de Oudeweg en twee loodsen aan de Nomdenweg en de Westerstraat in Ter Apel vonden woensdagochtend 22 november invallen plaats vanwege een drugsonderzoek. Er werden een drie mannen (43 jaar uit Emmen en twee uit Ter Apel van 46 en 62 jaar) aangehouden. De 43-jarige werd woensdagochtend aangehouden op de N379 ter hoogte van Roswinkel en de 46-jarige in een woning aan de Oudeweg. De 62-jarige werd aangehouden in zijn loods aan de Westerstraat. Zij worden verdacht zich bezig te houden met de handel in verdovende middelen.

 

Onderzoek
De politie kreeg meerdere signalen dat de mannen zich bezig zouden houden met de handel in drugs. Naar aanleiding daarvan werd een onderzoek gestart. Dat leidde uiteindelijk tot de aanhoudingen en invallen. In de loods aan de Nomdenweg werden twee hennepkwekerijen aangetroffen. De verdachte uit Emmen is eigenaar van die loods. De 62-jarige werd aangehouden in zijn loods aan de Westerstraat. Hij had een faciliterende rol. Hij stelde de loods van zijn bedrijf beschikbaar. In de loods aan de Westerstraat en de woning aan de Oudeweg werden drie vuurwapens en munitie gevonden. In de loods aan de Westerstraat en de woning aan de Hooiland werd tevens een aanzienlijke hoeveelheid geld gevonden.

 

Inzet
Meerdere agenten, tactische rechercheurs, Forensische Opsporing, geld- en drugshonden, de BRATRA (Brand – en Traangaseenheid) een specialistisch onderdeel van de Mobiele Eenheid en een gespecialiseerd zoekteam van Defensie werden ingezet.

 

Politiehonden
De politie gebruikt voor haar werk honden. Zo zet de politie speurhonden in om drugs of explosieven op te zoeken en surveillancehonden bij het dagelijks politiewerk. De surveillancehond is een zogenoemd geweldsmiddel, zoals de wapenstok, pepperspray en het vuurwapen dat ook zijn. Politiehonden worden samen met de politiepaarden ook wel Levende Have genoemd.

 

Zoekteam Defensie
Ook werd een gespecialiseerd zoekteam van Defensie ingezet. Er bestond een vermoeden dat er mogelijk verborgen plaatsen aanwezig waren in een van de locaties. Dit bleek uiteindelijk niet het geval. Deze zoekteams van Defensie kunnen moeilijke zoekopdrachten uitvoeren, bijvoorbeeld in zeer kleine ruimtes, of ruimtes met weinig of geen licht en ook in onveilige situaties. De zoekspecialisten gebruiken hun zintuigen om veranderingen in de omgeving te ontdekken en ook maken ze gebruik van geavanceerde middelen als een grondradar. Met een grondradar kan een zoekteam tot enkele meters in de bodem te kijken. Andere apparatuur wordt gebruikt om door muren en objecten te kijken om bijvoorbeeld verborgen ruimtes te ontdekken. Politie en justitie doen wel vaker een beroep op de zoekteams van Defensie.

 

Ondermijning
Ondermijnende criminaliteit, wat is dat nou eigenlijk? De exacte definitie is moeilijk in een zin samen te vatten, maar grofweg betekent het de vermenging van de onderwereld en de bovenwereld. Het is een maatschappelijk probleem. Praktijkvoorbeelden zijn er te over: De buurman die wiet verbouwt op zijn zolder waardoor brand kan ontstaan, mensenhandelaren die hun slachtoffers dwingen tot prostitutie, maar ook overlast gevende hangjongeren op een pleintje die ervoor zorgen dat omwonenden geen aangifte durven te doen. Ondermijnende criminaliteit raakt ons allemaal.

 

Aanpak
De aanpak van de georganiseerde criminaliteit is een landelijke prioriteit voor de politie en het Openbaar Ministerie. Vaak wordt illegaal verkregen vermogen geïnvesteerd in legale branches, zoals vastgoed en horeca. Die vermenging van boven- en onderwereld, ook wel ondermijning genoemd, is uiterst zorgelijk. Ondermijning is een complex probleem dat deels zichtbaar en (groten)deels onzichtbaar is. Het tegengaan van ondermijnende criminaliteit en het weerbaar maken van de samenleving is niet alleen een taak van de politie, maar van de gehele samenleving. Overheidsinstellingen, private partijen en burgers moeten en kunnen samen een vuist maken tegen ondermijning. Of beter nog, ondermijning voorkomen.

Hilversummer aangehouden na snelkraak kledingzaak

Gemaakt: Woensdag, 22 november 2017 17:16

EMMEN - De politie heeft dinsdagnacht een 19-jarige man uit Hilversum aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een snelkraak in een kledingzaak aan de Notaris Oostingstraat.

 

Even na 3.00 uur kreeg de politie een melding dat er werd ingebroken. Agenten zagen dat er ingebroken was en startten een zoekactie in de directe omgeving. Daarbij werd een bestelauto gecontroleerd op de Ermerweg. In de auto lag kleding, afkomstig uit de winkel waar net was ingebroken. De 19-jarige bestuurder werd aangehouden. De bestelauto is in beslag genomen. De politie gaat er van uit dat er meerdere daders zijn geweest en is een nader onderzoek begonnen.

 

Camerabeelden
Woont of werkt u misschien in de omgeving van de Notaris Oostingstraat en heeft u mogelijk beelden van een bewakingscamera waar de politie iets mee kan? Meld dit dan ook! Registreer dan gelijk uw bewakingscamera voor de databank 'Camera in Beeld'. Met deze databank kan de politie nog sneller zien waar in de buurt van een misdaad, zoals deze overval, zich camera's bevinden die mogelijk beelden van de dader hebben. Hierdoor kunnen daders sneller worden gepakt.

Uitslaande brand in leegstaande woning Emmen

Gemaakt: Donderdag, 23 november 2017 00:56

EMMEN - Een leegstaande woning aan de Oude Meerdijk in Emmen is door een uitslaande brand geheel verwoest.

 

De brand die rond middernacht uitbrak in de woning sloeg snel omzichheen. Toen de brandweer ter plaatse kwam sloegen de vlammen al uit de woning. De woning is volledig afgebrand.

Automobilist gewond bij eenzijdig ongeval in Sleen

Gemaakt: Donderdag, 23 november 2017 22:56

SLEEN - Bij een ongeval op de N381 ter hoogte van Sleen is een bestuurder van een personenauto gewond geraakt.

 

Door nog onbekende oorzaak raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt en belandde in de berm van de Twee provinciënweg N381. De brandweer werd opgeroepen voor assistentie maar hulp bleek niet nodig. Het slachtoffer is voor controle afgevoerd naar het ziekenhuis.

Vrouw neergestoken in Emmen

Gemaakt: Vrijdag, 24 november 2017 22:45

EMMEN – De politie heeft vrijdagavond een 50-jarige man uit Emmen aangehouden voor betrokkenheid bij een steekincident in een woning aan de Zuidlaarderbrink in Emmen. Een 36-jarige vrouw, die in de woning woont, raakte bij het steekincident zwaar gewond.

 

Politieagenten reageerden op een melding dat een vrouw door haar ex-vriend werd lastiggevallen. Daarnaast zou hij ook al een ruit vernielen. De agenten zagen, gekomen bij de woning, dat een ruit aan de voorzijde vernield was. Gekomen in de woning troffen zij de verdachte aan. Hij werd vervolgens aangehouden.

 

Stabiel
Even later troffen de agenten de vrouw met meerdere steekwonden aan. Het slachtoffer werd door ambulancepersoneel naar het UMCG in Groningen gebracht. De gezondheidssituatie van de vrouw wordt als stabiel omschreven. De politie heeft in de woning een uitgebreid forensisch onderzoek ingesteld. De verdachte is ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord.

Busje te water Nieuw-Weerdinge

Gemaakt: Zondag, 26 november 2017 05:51

NIEUW-WEERDINGE - Bij een ongeval op het Vledderdiep in Nieuw-Weerdinge is in de nacht van zaterdag op zondag een busje te water geraakt.

 

Door nog ongekende oorzaak verloor de bestuurder de macht over het stuur en belandde via de berm in het naast gelegen water. De hulpdiensten rukten met groot materieel uit meer hoefden niet in actie te komen. De bestuurder raakte niet gewond bij het ongeval. Een bergings bedrijf heeft het voertuig uit het water gehaald en afgesleept.

Eisen winterbanden in Duitsland aangescherpt

Gemaakt: Maandag, 27 november 2017 06:58

In Duitsland moet de auto voorzien zijn van banden die geschikt zijn voor de weersomstandigheden: rij dus op winterbanden in Duitsland als het winter is of wordt. Dan moeten auto's ook beschikken over een winteruitrusting.

 

Winterbanden

In Duitsland is het verplicht om banden met winterse eigenschappen te gebruiken (dit mogen winterbanden of all seasonbanden zijn) bij winterse omstandigheden. Sinds kort is de definitie van geschikte banden in de Duitse wet aangescherpt. Banden met alléén M +S aanduiding zijn niet meer voldoende. De band (winterband of all seasonband) moet voorzien zijn van het Alpine-symbool (berg met sneeuwvlokje).

 

Er is een overgangsregeling voor het gebruik van banden die alleen M+S markering hebben. Deze mogen nog tot 30 september 2024 gebruikt worden, mits zij voor 31 december 2017 zijn geproduceerd. Let bij het kopen van nieuwe banden daarom goed op de productiedatum van de band.

 

Let op:
Er zijn ook zomerbanden met M+S aanduiding. Deze zomerbanden hebben geen winterse eigenschappen en zijn dus niet geschikt voor het rijden in Duitsland bij winterse omstandigheden, dus ook niet in de overgangsperiode.

 

Profieldiepte

De minimale profieldiepte voor banden in Duitsland is 1,6 mm. Echter voor winterbanden wordt een minimale profieldiepte van 4 mm geadviseerd omdat beneden de 4 mm de banden niet meer optimaal werken en de band zijn winterse eigenschappen verliest.

 

Winterse omstandigheden

Van winterse omstandigheden is volgens de wet in elk geval sprake bij ijzel, gladheid door sneeuw, sneeuwmodder en gladheid door ijs- of rijpvorming. Duitsland kent geen vaste periode waarin het gebruik van winterbanden verplicht is. Ook buiten de wintermaanden kan er sprake zijn van winterse omstandigheden.

 

Boete

De boete voor het rijden op ongeschikte banden is € 60,- en 1 strafpunt. Veroorzaak je hinder dan is de boete € 80,-. Nieuw is dat ook de kentekenhouder, die het gebruik van het voertuig zonder de vereiste winterbanden toelaat, een boete krijgt van € 75,- en 1 strafpunt.

 

Sneeuwkettingen

Het gebruik van sneeuwkettingen is toegestaan. In sommige gebieden zijn sneeuwkettingen zelfs verplicht. Dit wordt aangegeven met een verkeersbord. Deze verplichting geldt ook voor vierwiel aangedreven auto's tenzij anders aangegeven. Er geldt bij gebruik van de kettingen een maximum snelheid van 50 km/u.

 

Winteruitrusting

Volgens de Duitse wet moet de auto zijn uitgerust naar de weersomstandigheden. Dat wil zeggen dat er, naast winterbanden of all seasonbanden en sneeuwkettingen ook antivries in de ruitenwisservloeistof moet zitten. Als een automobilist staande wordt gehouden en zijn auto voldoet niet aan de eisen met betrekking tot de weersomstandigheden dan kan er een boete worden opgelegd.

 

Winterbanden en snelheid

Je mag in Duitsland op winterbanden niet harder rijden dan de voorgeschreven maximumsnelheid van de band. Als die lager is dan die van de auto, moet dat met een voor de bestuurder zichtbare sticker met vermelding van de maximum snelheid zijn aangegeven.

 

De genoemde verplichtingen gelden ook voor kampeerauto's en motoren. Bij caravans geldt geen verplichting voor winterbanden in Duitsland (of sneeuwkettingen). Het mag wel en winterbanden leveren ook voor caravans een betere wegligging op.

 

Winterbanden: heb ik dan nog sneeuwkettingen nodig?

Ja, op kleine (berg-)wegen. In veel landen zijn sneeuwkettingen verplicht; dan staat er een verkeersbord met een plaatje van een wiel met sneeuwketting.

 

Bron: ANWB.nl

Maandag 4 december landelijk controlebericht NL-Alert

Gemaakt: Maandag, 27 november 2017 18:07

Maandag 4 december zendt de overheid om 12.00 uur een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Aan de hand van dit controlebericht kunnen mensen nagaan of hun mobiel juist is ingesteld om NL-Alert te ontvangen.

 

NL-Alert is het alarmmiddel in Nederland. Met NL-Alert kunnen mensen via hun mobiel gericht geïnformeerd en gealarmeerd worden tijdens een ramp in de buurt. In het bericht staat wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen.

 

Mensen die het controlebericht ontvangen op 4 december, hebben hun telefoon juist ingesteld. Veel telefoons die in Nederland worden verkocht, zijn al ingesteld voor NL-Alert. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, moet men dit zelf doen. Op www.nl-alert.nl staan instructies over het juist instellen van mobiele telefoons.

 

Sinds de introductie 5 jaar geleden is NL-Alert 200 keer ingezet om mensen te informeren bij uiteenlopende noodsituaties zoals bij grote branden, noodweer, gaslekkage en vanwege vervuiling van drinkwater. Het is de tiende keer dat het NL-Alert controlebericht wordt uitgezonden. Het vorige controlebericht werd door ruim 9 miljoen mensen van 12 jaar en ouder ontvangen.

Zaterdag 2 december opening glazen energiehuis ‘Emmen geeft energie’

Gemaakt: Dinsdag, 28 november 2017 21:32

EMMEN - Energie besparen kan iedereen. Inwoners en bezoekers van de gemeente Emmen kunnen dit zelf ervaren. Op 2 en 16 december staat daarom het glazen energiehuis 'Emmen geeft energie' bij de Grote Kerk (Schoolstraat 5) in Emmen. Zaterdag 2 december van 11.00 tot 17.00 uur staat in het teken van Sinterklaas met leuke activiteiten, zoals een interactieve energiedansvloer. Daarnaast kunnen inwoners in het energiehuis terecht voor gratis energieadvies.


Bewegen voor energie

Om 12.30 uur openen Sinterklaas, wethouder René van der Weide en de pieten de dansvloer. Door op deze dansvloer te bewegen wekt men energie op waarmee een camera wordt geactiveerd, die foto's maakt om mee te nemen en online te delen.

 

Energieadviseur

Een energieadviseur van Zuinig Wonen geeft in het glazen energiehuis advies over bijvoorbeeld subsidies, mogelijkheden voor het opwekken van energie en energiebesparende maatregelen.

Wethouder René van der Weide: "We werken aan een omslag naar duurzame energie. Hiervoor hebben we elkaar nodig, inwoners, ondernemers en onderwijs. Landelijk onderzoek wijst uit dat ongeveer 3% van de samenleving iets heeft met energie en duurzaamheid. Door mensen op een leuke manier te laten ervaren wat de mogelijkheden zijn, willen we dit percentage in de gemeente verhogen."

 

Speciale website

De website www.emmengeeftenergie.nl (externe link) staat sinds vorige week online. Er gebeurt in Emmen veel op het gebied van energie. De website biedt een podium aan projecten die spelen in de samenleving. Naast het laatste nieuws, projecten van inwoners en bedrijven en meer informatie over regelingen kunnen bezoekers er terecht voor informatie over mogelijke maatregelen.

 

'Emmen geeft energie' is een initiatief van de gemeente en is gericht op duurzame energie en energiebesparing in de gemeente. Wij gaan hier graag samen met inwoners, bedrijven en scholen mee aan de slag.

Vrachtwagen belandt op zijn kant op de A37 bij Wachtum

Gemaakt: Woensdag, 29 november 2017 02:51

WACHTUM - Een vrachtwagen op de A37 ter hoogte van Wachtum in de nacht van dinsdag op woensdag 29 november op zijn kant in de middenberm beland.

 

Door nog onbekende oorzaak raakte de chauffeur de macht over het stuur kwijt en kwam op de zijkant terrecht. Bij het ongeval raakte niemand gewond. Door bergingswerkzaamheden is er enige tijd overlast voor het verkeer in de richting van Veenoord geweest.

Auto slaat over de kop in Klazienaveen

Gemaakt: Vrijdag, 01 december 2017 04:09

KLAZIENAVEEN - Bij een ongeval op de Antares in Klazienaveen is een personenauto over de kop geslagen. Voor het ongeval werd even eens de brandweer gealarmeerd maar deze hoefde uiteindelijk niet ter plaatse te komen.

 

Door nog onbekende oorzaak raakte de bestuurder van een personenauto de macht over het stuur kwijt en belandde via een lantaarnpaal op de kop op het wegdek. De bestuurder raakte bij het ongeval niet gewond.

Uitslaande woningbrand aan De Kap in Klazienaveen

Gemaakt: Vrijdag, 01 december 2017 15:58

KLAZIENAVEEN - Aan De Kap in Klazienaveen is vrijdagochtend de boven etage van een woning veel schade ontstaan door brand.

 

De brand ontstond rond tien uur. Toen de brandweer ter plaatse kwam sloegen de vlammen al uit de woning. De brandweer had de brand snel onder controle. Over de oorzaak van de brand is niks bekend.

Brugstraat Klazienaveen weer open

Gemaakt: Vrijdag, 01 december 2017 20:30

KLAZIENAVEEN - Op vrijdag 1 december vanaf 16.00 uur is de Brugstraat in Klazienaveen weer geopend voor het verkeer. De aannemers is de laatste weken nog druk bezig geweest met een aantal werkzaamheden op en langs de rijbaan, zoals het aanplanten van groen en plaatsen van verkeersborden. Ook het beton ter hoogte van de Pollux was niet volledig uitgehard. De Brugstraat moest daarom nog vrij gehouden worden van verkeer.


Op 1 mei werd gestart met de herinrichting van de Brugstraat. De belangrijkste verbindingsweg tussen Emmen en Klazienaveen ging op de schop omdat de riolering moesten worden aangepakt en de straat qua uitstraling niet meer paste in het straatbeeld. De straat past nu beter bij de nieuwbouw in De Planeet. Sindsdien is er een gescheiden rioolstelsel (regen- en vuilwater) en een voetpad aangelegd, is de rijbaan smaller gemaakt met klinkers zodat het niet meer uitnodigt om er te hard te rijden. De nieuwe inrichting van de Brugstraat moet ervoor zorgen dat het doorgaande verkeer gebruik gaat maken van de Pollux en de Antares.

Gewonde bij botsing op kruising N862 Emmen

Gemaakt: Vrijdag, 01 december 2017 21:14

EMMEN - Bij een ongeval op de kruising N862 met de Phileas Foggstraat in Emmen is een persoon gewond geraakt.

 

Door een voorrangsfout kwamen twee personenauto's met elkaar in botsing op een met verkeerslichten beveiligde kruising. De ravage was enorm. Beide voortuigen raakten total loss. De verkeers ongevallen analyse van de politie kwam ter plaatse om de oorzaak van het ongeval te onderzoeken. Het slachtoffer is overgebracht naar een ziekenhuis.

Automobilist ramt tankstation in Emmen

Gemaakt: Zondag, 03 december 2017 16:52

EMMEN - Op de Hondsrugweg in Emmen is zondag 3 december een personenauto tegen een tankstation gereden.

 

Door nog onbekende oorzaak verloor de bestuurder de macht over zijn voertuig en botste frontaal op een van de tankinstallaties. Bij het ongeval raakte de bestuurder lichtgewond en is voor onderzoek over gebracht naar het ziekenhuis.

Brand in filter installatie van bedrijf in Emmen

Gemaakt: Dinsdag, 05 december 2017 18:44

EMMEN - Dinsdagavond is bij een bedrijf aan de Rondweg in Emmen brand ontstaan in een filter installatie. De brandweer rukte met groot materieel uit en had de brand snel onder controle.

 

Door snel ingrijpen van de brandweer kon erger worden voorkomen.

Auto botst achterop geparkeerde aanhanger in Erm

Gemaakt: Woensdag, 06 december 2017 16:22

ERM - Op de Dalerstraat in Erm is woensdag een personenauto op een geparkeerde aanhanger van een vrachtwagen gebotst. De bestuurder raakte bij het ongeval gewond.

 

De aanhanger stond tijdelijk geparkeerd op de Dalerstraat en werd door de bestuurder van een personenauto over het hoofd gezien. De dissel van de vrachtwagen belandde volledig in de personenauto.

Automobilist raakt van de weg en botst tegen boom

Gemaakt: Donderdag, 07 december 2017 16:11

EMMEN – Een automobilist is donderdag op de toegangsweg naar het emmtec terrein ter hoogte van de rondweg in Emmen van de weg geraakt en via een hekwerk in de bosjes tegen een boom tot stilstand gekomen. De chauffeur raakte niet gewond.

 

Met de auto was het minder gesteld, die moest worden afgesleept. Over de juiste toedracht is niets bekend.

Voetganger Oosterhesselen overleden na aanrijding met auto

Gemaakt: Zaterdag, 09 december 2017 02:26

OOSTERHESSELEN - Op vrijdagavond rond 18.30 uur kwam een 34-jarige man uit Polen om het leven na een aanrijding op de Wethouder K. Schepersweg (N854).

 

Een 56-jarige automobilist uit de gemeente Coevorden reed over de N854 vanuit de richting Dalen in de richting van Oosterhesselen. Ter hoogte van de oversteek bij de Waterveenseweg hoorde hij een klap tegen zijn auto. Toen hij stopte en uit de auto stapte zag hij het slachtoffer in de berm liggen. De 56-jarige verleende direct eerste hulp en heeft hulpdiensten gewaarschuwd. De afdeling Verkeersongevallen Analyse heeft onderzoek gedaan. Het vermoeden bestaat dat de 34-jarige te dicht bij de weg stond of wilde oversteken. Hulpverlening mocht niet meer baten, het slachtoffer overleed ter plaatse.

 

Getuigenoproep
Op het moment van de aanrijding reden er meerdere auto's op de Wethouder K.Schepersweg. De politie heeft nog niet met getuigen gesproken. Heeft u meer informatie over de aanrijding, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Sneeuwval zorgt voor pret maar ook veel overlast

Gemaakt: Zondag, 10 december 2017 15:22

MEPPEL - In Meppel sneeuwt het en daar zijn de kinderen maar wat blij mee zoals aan het Troelstra plein.

 

Op veel plekken in Nederland zorgt de sneeuwval echter ook voor overlast en vertragingen. De kans is groot dat dit morgen doorzet. De meteorologen van Weerplaza houden rekening met misschien nog wel een heftigere sneeuwdag dan vandaag.

Oproep slachtoffers geweld en afpersing No Surrender in Opsporing Verzocht

Gemaakt: Dinsdag, 12 december 2017 16:58

EMMEN - Vanochtend is de 53-jarige leider van motorclub No Surrender aangehouden op verdenking van (zware) mishandeling, afpersing, bedreiging, diefstal met geweld en valsheid in geschrift. De politie krijgt signalen binnen dat een flink aantal slachtoffers van de 53-jarige verdachte geen aangifte durft te doen. Wanneer mensen geen aangifte doen uit angst, kan dit ons onderzoek bemoeilijken. Veel belangrijker is echter dat hun veiligheid en die van onze samenleving wordt aangetast. Om het belang van het doen van aangifte te benadrukken en slachtoffers te verzoeken om alsnog aangifte te doen besteedt Opsporing Verzocht vanavond, dinsdag 12 december, aandacht aan het onderzoek.


Uitzending en Informatie delen
Vanavond om 20.30 uur is Opsporing Verzocht te zien om NPO1. De volgende dag, woensdag 13 december, is de herhaling te zien om 11.40 uur op NPO2. Tijdens de uitzending kunt u uw informatie doorgeven aan het telefoonpanel in de studio via 0800-6070. Wij werken samen met Openbaar Ministerie en partners aan een veilige samenleving. Wilt u (alsnog) aangifte doen of heeft u informatie die kan helpen in dit onderzoek, schroom dan niet om contact op te nemen en help mee een veilige samenleving te creëren. Dat kan uiteraard ook anoniem!

 

  • Politie 0900-8844
  • Meld Misdaad Anoniem 0800-7000
  • Team Criminele Inlichtingen 079-3458999

Ambulance op zijn kant na aanrijding met auto

Gemaakt: Donderdag, 14 december 2017 01:39

EMMEN – Een ambulance is woensdagavond op zijn kant terecht gekomen nadat het voertuig in botsing was gekomen met een personenauto. Dit gebeurde op de met verkeerslichten beveiligde kruising Dordsestraat met de Boermarkeweg in Emmen vlak bij het ziekenhuis.

 

Volgens omstanders lag er iemand in de ambulance toen het ongeval plaatsvond. De bestuurder van de auto die met de ambulance in botsing kwam raakte ook gewond. Onbekend is wie erin de ambulance gewond is geraakt en hoe het met de ambulance verpleegkundigen is.

Gratis met de stadsbus naar Emmen en Klazienaveen

Gemaakt: Vrijdag, 15 december 2017 17:52

EMMEN / KLAZIENAVEEN - Op 16 en 17 december en van 23 december tot en met 1 januari kan iedereen gratis gebruik maken van de stadsbus in Emmen. Om het openbaar vervoer te stimuleren en de parkeerterreinen te ontlasten, biedt de gemeente Emmen in samenwerking met Qbuzz gratis vervoer aan op lijn 1, 2, 3 en 4 in Emmen. Dit jaar is daar ook de nieuwe Q-link Rood van en naar Klazienaveen (lijn 12) aan toegevoegd.


Eind 2014 werd deze actie voor het eerst gehouden. Ook toen konden inwoners van Emmen gebruik maken van de stadsbussen. Dat was een dusdanig succes dat de actie inmiddels jaarlijks terugkeert. Er werd twee keer zoveel gebruik gemaakt van het openbaar vervoer dan gebruikelijk. Wethouder Robert Kleine benadrukt het belang van deze actie: "Iedereen moet naar Emmen en Klazienaveen centrum kunnen komen in de vakantie en tijdens de feestdagen. Met deze actie willen we inwoners van onze gemeente stimuleren het OV te gebruiken. Zo is er voor bezoekers die van verder komen meer ruimte op de parkeerterreinen". De dienstregeling van deze stadsbussen is te raadplegen op www.qbuzz.nl/gd (externe link).

 

Met ingang van 10 december rijdt de nieuw Q-link Rood van en naar Klazienaveen (lijn 12). Het toevoegen van deze dienst aan de OV-actie verbetert de bereikbaarheid van het centrum van Klazienaveen. Daarnaast is het vanuit Klazienaveen mogelijk om gratis naar het centrum van Emmen te reizen.

 

Actiedag 16 december
Op zaterdag 16 december is een aantal acties opgezet ter promotie van de gratis ov-actie. Er staat een promotiebus van het OV-bureau op het Raadhuisplein. Bij deze promotiebus kan iedereen voor €3,50 in plaats van €7,50 een OV-chipkaart kopen. Daarnaast is het mogelijk om eens te kijken in de nieuwe dubbeldekkerbus die tussen Emmen en Groningen rijdt. Beide bussen staan er van 10.00 tot 15.00 uur.

Tuinders blij met aanpassingen Tuinderslaan

Gemaakt: Vrijdag, 15 december 2017 17:54

ERICA - De Tuinderslaan is de hoofdroute voor het tuinbouwgebied Erica, maar al een poos een doorn in het oog bij de glastuinbouwers omdat de weg er slecht bij lag.


De Tuinderslaan is verbreed van vijf meter brede klinkerweg naar een zes meter brede asfaltweg. Ook zijn er alvast buizen aangelegd voor de mogelijke aanleg van een glasvezelverbinding. "Daarover zijn we nog in gesprek met de glastuinbouwers in het gebied", aldus Cees Ruhé van de Stichting Promotie Tuinbouw Emmen, die de belangen vertegenwoordigd van de glastuinbouw in de gemeente Emmen. "Naast goede ontsluitingswegen, is ook snel internet is onmisbaar in de verdere ontwikkeling van de glastuinbouw in de regio."

 

De werkzaamheden worden op 15 december afgerond en hebben in totaal 500.000 euro gekost.

Auto glijdt het water in door glad wegdek

Gemaakt: Zondag, 17 december 2017 15:30

NIEUW-WEERDINGE – Aan de Siepelveenwijk in Nieuw-Weerdinge is een automobilist van de spekgladde weg geraakt en het water van de sloot ingedoken.

 

De auto kwam op de kop in het water terecht. Tocht wist de bestuurder zich uit de auto te bevrijden. Hij raakte wonderwel niet gewond.

Automobilist ernstig gewond bij botsing met boom in Buinerveen

Gemaakt: Maandag, 18 december 2017 19:09

BUINERVEEN - Op de Zuiderstraat in Buinerveen is maandagavond een automobilist frontaal tegen een boom gereden. Het mobiel medisch team kwam ter plaatse om medische assistentie te verlenen.

 

Het slachtoffer werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. De automobilist is vermoedelijk op de door mist nat geworden klinkerweg geslipt en vervolgens van de weg geraakt.

Dode bij frontale aanrijding op de N34 bij Odoorn

Gemaakt: Vrijdag, 22 december 2017 16:44

ODOORN - Bij een verkeersongeval op de N34 bij Odoorn zijn twee auto's vrijdagmiddag frontaal op elkaar gebotst. Daarbij is een 41-jarige man uit Borger om het leven gekomen.

 

De bestuurder van de andere auto is een 54-jarige man uit Emmen. Hij is samen met twee inzittenden voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De N34 is een aantal uren afgesloten geweest vanwege het ongeval. Rond 17.30 uur was de weg weer vrij.

Arbeidsmarkt toegankelijker dankzij ‘Vitaal Platteland’

Gemaakt: Vrijdag, 22 december 2017 17:32

REGIO - Werkgevers, jongeren en scholen kunnen ruim twee jaar lang gebruik maken van speciale vouchers van het project 'Vitaal Platteland'. Met de vouchers wordt er een financiële tegemoetkoming gecreëerd aan scholing, begeleiding of aanpassing van een werkplek.

 

Er zijn al 58 vouchers uitgereikt. Dankzij de subsidies is de arbeidsmarktpositie van jongeren uit het Praktijkonderwijs en VSO of laagopgeleide uitkeringsgerechtigden zonder startkwaliteit verbeterd.

 

Uitreiking leerwerkvouchers

Op donderdag 21 december zijn er drie 'leerwerkvouchers' uitgereikt aan Angeline Niks, Enzo Roozen en Ruben Warmolts. Deze vouchers werden uitgereikt door wethouder Mirjam Pauwels, bestuurlijk portefeuillehouder van het thema Jeugdwerkloosheid vanuit de arbeidsmarktregio Drenthe en gedeputeerde Cees Bijl van de provincie Drenthe. Angeline heeft via Promens Care voor de duur van twee jaar een opleiding in de zorg aangeboden gekregen en Ruben en Enzo worden door Terra Start opgeleid als assistent hovenier.

 

Brede samenwerking

De voucherregeling Vitaal Platteland is een samenwerking tussen de arbeidsmarktregio Drenthe, bestaande uit de gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden, Emmen, Midden-Drenthe, De Wolden, Hoogeveen, Aa en Hunze, het UWV en de Provincie Drenthe.