Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 21:07:54 (inci-04) Buitenbrand Horeca Centrum De Rietplas Kleine Rietplas Emmen 038633 Prio Middel Eenheid | Kazernealarm Brandweer Emmen Drenthe
woensdag 17 oktober 2018

Archief

Billenknijper door de politie aangehouden

Gemaakt: Woensdag, 28 maart 2018 17:04

EMMEN - Op maandag 26 maart werd een 24 jarige man uit de Gemeente Emmen aangehouden nadat hij in toenemende mate fietsende meisjes in de billen kneep en er vervolgens als een haas vandoor ging. Dit gaf een behoorlijk onveiligheidsgevoel bij de meisjes en de impact was erg groot.


De dader had een nogal specifiek signalement en verplaatste zich op een sportfiets. Een van die meisjes heeft hem herkend toen zij hem later weer zag fietsen en haar moeder had een foto van de dader gemaakt.


In hetzelfde tijdsbestek zagen agenten een persoon fietsen die aan het opgegeven signalement voldeed. De politie heeft hem aangesproken, zijn identiteit vastgesteld en op de foto gezet. Deze foto kwam overeen met de foto van de moeder. Binnen 5 dagen kreeg de politie 4 meldingen van aanranding binnen omtrent deze persoon.


Hierop werd de man op maandag aangehouden en is hij ondertussen voorgeleid bij de Rechter Commissaris.

Bedrijfsleven en overheid binden de strijd aan tegen nep helpdeskmedewerkers

Gemaakt: Woensdag, 28 maart 2018 17:13

NEDERLAND - In de strijd tegen internationale helpdeskfraude slaan de overheid en elf private partijen de handen ineen. Gezamenlijk nemen zij technische en financiële maatregelen om de oplichtingspraktijken te verstoren en zo goed als mogelijk te voorkomen. Woensdag 28 maart hebben de betrokken partijen een speciaal daartoe bestemde intentieverklaring getekend.


Alle partijen committeren zich eraan om vanuit hun eigen expertise bij te dragen aan een oplossing voor dit hardnekkige en wereldwijd fenomeen. Het gaat hierbij om het ontwikkelen van technische en financiële maatregelen om de oplichters te dwarsbomen.

 

Unieke samenwerking
Aan de publiek-private samenwerking doen verschillende private partijen mee, waaronder Microsoft Corporation, Teamviewer GmbH, KPN, VodafoneZiggo, Western Union Company, MoneyGram International, ABN AMRO, ING, Rabobank, de Volksbank en Verenigde Bitcoinbedrijven Nederland. Namens de overheid zetten minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus, politechef van de Eenheid Rotterdam Frank Paauw, voorzitter van het College van procureurs-generaal Gerrit van der Burg en bestuurslid Henk Don van de Autoriteit Consument & Markt hun handtekening onder de intentieverklaring.

 

Nep-helpdeskmedewerkers
De fraudeurs bellen vaak vanuit landen als India en geven zich uit voor helpdeskmedewerkers van grote, bekende bedrijven, zoals Microsoft. Via verschillende werkwijzen weten zij zich vervolgens op slinkse wijze toegang te verschaffen tot de computer van het slachtoffer om die te bestelen. Het overgemaakte geld verdwijnt vaak pijlsnel naar het buitenland. In 2017 hebben alleen al in Nederland bijna 2.000 mensen aangifte bij de politie gedaan van dergelijke oplichters. Opvallend is dat 70 procent van de slachtoffers ouder is dan 50 jaar. Bij elkaar zijn de slachtoffers voor bijna 6 miljoen euro opgelicht. Eén slachtoffer werd voor maar liefst 98.000 euro gedupeerd.

 

Vertrouwen
Met hun oplichtingspraktijken bedreigen de criminelen het publieke vertrouwen in de veiligheid van de digitale wereld. Ook lopen legitieme private partijen het risico dat hun goede naam wordt aangetast, doordat de oplichters zich onrechtmatig uitgeven als vertegenwoordigers van het bedrijf of hun software misbruiken. Vandaar dat verschillende publieke en private partijen nu gezamenlijk de strijd aan gaan tegen deze fraudeurs. De samenwerking is uniek in de wereld.

 

Effectiever
Politiechef Frank Paauw is blij met deze publiek-private samenwerking. 'De aanpak van cybercrime gaat verder dan opsporing alleen. Andere interventies, zoals preventie en verstoren, zijn vaak effectiever. Dat geldt zeker ook voor de aanpak van de Tech Support Scam. Een samenwerking als deze, met publieke en private partners, is daarbij onmisbaar. Gezamenlijk kunnen we barrières voor de oplichters opwerpen en voorkomen dat er nóg meer mensen slachtoffer worden.'

Paasvuren in Emmen

Gemaakt: Woensdag, 28 maart 2018 20:39

EMMEN - Op verschillende plekken in onze gemeente kunt u ook dit jaar weer paasvuren bewonderen. Een traditie die op eerste of tweede paasdag plaatsvindt. In de lijst hieronder leest u waar u deze paasvuren kunt bezoeken. Kom gerust een kijkje nemen bij een paasvuur bij u in de buurt.

 

PlaatsLocatieDatum
Emmen Blikveldweg 2e paasdag
Emmen Emmerhoutstraat 100 1e of 2e paasdag
Emmen Loekshamweg (einde van de weg linksaf) 1e paasdag
Emmen Schapendrift  (sectie S, nummer 69) 2e paasdag
Erica Amsterdamscheveldlaan (achter nummer 1) 1e of 2e paasdag
Erica Ensingwijk ZZ (achter camping Op Fietse) 1e paasdag
Erica Noordersloot, Amsterdamscheveldlaan 1e paasdag
Erica Peelstraat (achter nummer 18/19) 1e paasdag
Erica Strengdijk (weiland tussen nummer 64 en 71) 1e paasdag
Emmer-Compascuum Kanaal B ZZ (ten westen van nummer 23) 1e paasdag
Emmer-Compascuum Oostelijke Doorsnee ZZ (tegenover NZ nummer 27) 1e paasdag
Emmer-Compascuum Verlengde Scholtenskanaal OZ 109/Berkenrode 1e paasdag
Klazienaveen Veenhoeksweg (recreatiepark Weidewaard) 1e paasdag
Nieuw-Dordrecht Kollingsveenweg/Bladderswijk 1e paasdag
Nieuw-Schoonebeek Diakendiek 1e paasdag
Nieuw-Schoonebeek Europaweg 43A (einde NAM-weg) 1e paasdag
Nieuw-Schoonebeek Europaweg 107A 1e paasdag
Nieuw-Schoonebeek Europaweg (tegenover 177) 1e paasdag
Nieuw-Weerdinge Eerste Kruisdiep wz (voormalig RWZI-terrein) 1e paasdag
Nieuw-Weerdinge Siepelveenwijk NZ (tegenover ZZ 74) 1e paasdag
Schoonebeek Beekweg 21 1e paasdag
Schoonebeek Beekweg (achter nummer 37) 1e paasdag
Schoonebeek Westersebos (achter nummer 26) 1e paasdag
Weiteveen Dordseweg 20 1e paasdag
Weiteveen Ir.Biewengaweg (parkeerplaats ijsbaan) 1e paasdag
Zwartemeer Hogeweg 10/Nieuweweg 1e paasdag

 

Auto op zijn dak na aanrijding in Emmen

Gemaakt: Donderdag, 29 maart 2018 16:19

EMMEN - Op de Nieuw Amsterdamsestraat in Emmen zijn donderdagmiddag twee auto's met elkaar in botsing gekomen. Eén voertuig vloog over de kop en kwam tot stilstand op het dak.

 

Bij de aanrijding raakte een persoon gewond en is naar het ziekenhuis overgebracht. Over de oorzaak is niets bekend.

Huldiging tweevoudig Olympisch Kampioen Kjeld Nuis

Gemaakt: Donderdag, 29 maart 2018 19:10

EMMEN - Zondag 8 april aanstaande huldigen de provincie Drenthe en de gemeente Emmen, vooraf aan de 4 Mijl van Emmen, tweevoudig Olympisch Kampioen Kjeld Nuis. De huldiging vindt om 12.45 uur plaats op het podium op het Raadhuisplein in Emmen. Iedereen is van harte welkom hierbij aanwezig te zijn om de Olympisch kampioen toe te juichen!


Kjeld Nuis wordt gehuldigd vanwege zijn fantastische prestaties tijdens de Olympische Spelen in PyeongChang. In Zuid-Korea veroverde de 28-jarige schaatser na zijn indrukwekkende zege op de 1.500 meter ook de olympische titel op de 1.000 meter.

Scooterrijder aangereden op de Weerdingerstraat in Emmen

Gemaakt: Vrijdag, 30 maart 2018 17:41

EMMEN - Op de Weerdingerstraat in Emmen is vrijdagmiddag een scooterrijder door een personenauto aangereden.

 

Door nog onbekende oorzaak kwamen beide voertuigen met elkaar in botsing. De bestuurder van de scooter werd gelanceerd en kwam op het wegdek terecht. Het slachtoffer is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Tweede aanhouding in zaak kofferbakmoord

Gemaakt: Donderdag, 05 april 2018 17:08

EMMEN - De politie heeft donderdagmorgen 5 april een 24-jarige inwoner van Emmen aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van Ralf Meinema. De verdachte is in een woning in zijn woonplaats aangehouden en is ingesloten voor verhoor. De gewelddadige dood van Ralf Meinema wordt ook wel de 'kofferbakmoord' genoemd.


Eerdere aanhouding in februari
Sinds 31 maart 2017 doet de politie onderzoek naar de gewelddadige dood van Ralf Meinema (31) uit Klazienaveen. Hij werd die ochtend dood in de kofferbak van zijn auto aangetroffen. De auto lag half in het Stieltjeskanaal tussen Coevorden en Zandpol. Halverwege februari werd een 39-jarige man uit Emmen aangehouden. Die man zit vanwege de verdenking van betrokkenheid bij het incident nog vast.

 

Hulp van het publiek
In februari heeft de politie op verschillende manieren de hulp ingeroepen van het publiek voor deze zaak. Zo werd via politie.nl, social media en Opsporing Verzocht gevraagd om informatie en om antwoorden op concrete vragen. Alle binnengekomen informatie heeft in combinatie met het rechercheonderzoek geleid tot de twee aanhoudingen. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

 

Tips
Meer informatie is nog altijd welkom. Wellicht is de stap naar de politie kleiner nu er opnieuw iemand is aangehouden. Er is een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip. Mensen met relevante informatie kunnen zich op verschillende manieren melden bij de politie:

  • Politie, 0900-8844 (u kunt hier zonder uw naam te zeggen ook direct vragen om een vertrouwelijk gesprek)
  • Meld Misdaad Anoniem 0800-7000

Roekenproblematiek in de gemeente Emmen

Gemaakt: Donderdag, 05 april 2018 19:39

EMMEN - Het afgelopen jaar hebben wij het wegjagen en verstoren van roekenkolonies op verschillende plekken binnen onze gemeente voorbereid.


Omdat de roek een beschermde vogelsoort is, moeten we ontheffing aanvragen bij de Provincie Drenthe om de roekenkolonies te mogen verstoren en/of weg te jagen. Uiteindelijk heeft de provincie eind februari 2018 onder bepaalde voorwaarden toestemming gegeven. Het lukte niet om in het voorjaar van 2018 nog actie te ondernemen, omdat het broedseizoen van de roeken al in februari begint. Dit kan niet vanwege de wet op de natuurbescherming.

 

Dit soort acties moeten we goed voorbereiden onder toezicht van een extern ecologisch bureau om belangenverstrengeling te voorkomen. Daarom gaan we de komende tijd samen met een extern adviseur een plan van aanpak maken om voor het volgende broedseizoen acties te kunnen doen om op genoemde locaties overlast te voorkomen.

 

Angelslo

In de wijk Angelslo is het probleem nu groot. We verwachten ook meer roeken en meer nesten. Eén van de voorwaarden in de ontheffing zegt is dat we in Angelslo pas in actie kunnen komen wanneer de overlast op drie andere locaties weg is. Hiervoor moeten we een rapport maken die de provincie Drenthe gaat toetsen. Dit betekent dat we in Angelslo pas op z'n vroegst in 2020 starten met verstoren en wegjagen van de roeken.

 

Bebouwde kom

Roeken hebben zich de laatste decennia vooral in de bebouwde kom gevestigd. In de bebouwde kom mogen we ze niet wegjagen. Daarnaast kan de roek zich erg goed aanpassen en is niet bang voor mensen die dichtbij komen, omdat juist daar veel eten is zoals emelten en engerlingen. Het wegjagen/verstoren van een roekkolonie is daarom een actie die veel tijd en energie kost en de situatie vaak niet oplost. Roeken gaan misschien naar een andere locatie binnen de bebouwde kom, daar kunnen wij helaas niets tegen doen.

Een opsomming van locaties waarvoor in 2017 ontheffing is aangevraagd*.

Emmen – Angelslo
Emmen – De Winkelakkers/'t Oude Loo
Emmen – Raadhuisplein
Emmen - Wilhelminastraat
Emmer-Compascuum – Verlengde Scholtenskanaal
Emmer-Compascuum – Westerdiep
Nieuw-Amsterdam – Vaart NZ 212
Nieuw-Amsterdam – Vaartweg/Stieltjeskanaal
Nieuw-Schoonebeek – Omgeving RK-kerk
Schoonebeek – Spanjaardspad

 

*Dit is niet de volgorde van aanpak

Auto vliegt in brand in werkplaats van garage in Emmen

Gemaakt: Vrijdag, 06 april 2018 16:14

EMMEN - Vrijdagmiddag 6 april is er brand uitgebroken in een auto die binnen in de garage van Dijkhuizen Autoservice aan de Emmerweg in Emmen stond. De auto stond op een brug toen deze vlam vatte.

 

Het vuur is overgeslagen naar het dak van de garage welke ook zwaar beschadigd is geraakt. Er zijn geen personen gewond geraakt.

Jongeman probeert buschauffeur te overvallen in Emmen

Gemaakt: Maandag, 09 april 2018 17:40

EMMEN - In verband met een (poging) tot overval op een buschauffeur in Emmen is de politie op zoek naar een man met het volgende signalement:


- lichtgetinte jongeman van begin 20 jaar oud
- petje met de tekst ''Amsterdam' en in het rood 'XXX'
- zwarte rugzak met rood en groene kleuren erin
- soort moedervlek in het gezicht


Bij aantreffen van deze persoon graag 112 bellen. Onderneem zelf geen actie.

Zuidlaren en Emmen mee in generaal pardon bevingsschade Groningen

Gemaakt: Dinsdag, 10 april 2018 18:46

TYNAARLO / EMMEN - In navolging van Groningen en Langelo krijgen ook gedupeerden van de aardbevingen in Zuidlaren en Emmen hun gemelde schade volledig vergoed. Dat hebben de NAM en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat in een bestuurlijk overleg toegezegd aan gedeputeerde Tjisse Stelpstra, burgemeester Marcel Thijsen van Tynaarlo en wethouder René van der Weide van Emmen. Dat betekent dat de schadeoordelen die in opdracht van de NAM zijn uitgevoerd ter zijde worden gelegd en dat alle gemelde schade snel en ruimhartig wordt vergoed.

 

In Drenthe zijn naar aanleiding van de twee aardbevingen ruim 500 schades gemeld in met name de gemeenten Tynaarlo, Aa en Hunze en Emmen. Gedeputeerde Stelpstra is tevreden met dit besluit. "Wij hadden gepleit voor een pilot waarbij in Zuidlaren alle schadegevallen opnieuw en onafhankelijk beoordeeld werden. Dat kost tijd. In plaats daarvan is deze regeling is de meest snelle en zeker gunstige oplossing. Sommige mensen krijgen misschien een vergoeding van de NAM, terwijl de aardbeving geen oorzaak was van de schade. Rechtvaardig is het dus niet per definitie. Maar zo doen ze het met de 6000 gevallen in Groningen en mensen in Drenthe hebben recht op gelijke behandeling. Daar hebben we op ingezet. Het is een gebaar van de NAM dat we kunnen waarderen, waarmee ze ook een streep kunnen zetten achter het verleden," aldus de gedeputeerde.

 

De waardevermeerderingsregeling die in Groningen van kracht is, waarbij gedupeerden een toelage krijgen van 4000 euro voor verbetering van de woning met bijvoorbeeld zonnepanelen, geldt niet voor Zuidlaren en Emmen. "Die regeling is namelijk bedoeld om de woningvoorraad in Groningen te versterken," zegt burgemeester Marcel Thijsen. "Maar om er in Drenthe niet helemaal aan voorbij te gaan, hebben we een toelage van 25% over het schadebedrag afgesproken tot een maximum van 4000 euro. Als mensen dat willen, kunnen ze dat geld ook investeren in hun woning."

De gevallen uit 2015 in Emmen waren door NAM al eerder beschouwd. In tweede instantie kwam de technische Commissie Bodembeweging (Tcbb) met de conclusie dat niet uit te sluiten was dat de aardbeving in 2015 van invloed is geweest op de ontstane schade. Wethouder René van der Weide is blij dat er nu ook eindelijk duidelijkheid komt over de afdoening van deze schade. "Het is goed dat onze inwoners niet de dupe worden van het getouwtrek tussen verschillende partijen. Door deze regeling komt er een einde aan de discussie of de schade wel of niet wordt vergoed. Ik vind het belangrijk dat er nu een oplossing op tafel ligt, zodat de schade eindelijk kan worden hersteld".

 

Lokale bestuurders hebben zich de afgelopen jaren sterk gemaakt voor onafhankelijke behandeling van schadegevallen, ook in Drenthe en de rest van het land. De minister heeft aangegeven het schadeprotocol voor de kleine gasvelden voor de zomer operationeel te willen hebben. Burgemeester Piet van Dijk: "Ik ben blij dat mede dankzij de betrokkenheid van de Minister van Economische Zaken en Klimaat, de heer Wiebes, er nu een aanbod ligt voor een ruimhartige afhandeling van alle schademeldingen. Dit aanbod is vergelijkbaar met de oude gevallen in Groningen. Nu moet er zo snel mogelijk een landelijke regeling komen, zodat we met een schone lei verder kunnen."

 

Gedeputeerde Tjisse Stelpstra blijft in gesprek met het ministerie van EZK om de totstandkoming van een rechtvaardig en onafhankelijk protocol voor de kleine velden in Drenthe en ook elders in het land zo spoedig mogelijk rond te krijgen. "Ons jarenlange pleidooi werpt nu vruchten af. De Tcbb heeft een prima advies uitgebracht. Ik heb er vertrouwen in dat het protocol voor kleine velden voor de zomer van kracht wordt en dat schade bij een eventuele tussentijdse beving volledig onafhankelijk wordt afgehandeld," aldus de gedeputeerde.

Verdachte aanranding in trein Emmen-Coevorden herkend

Gemaakt: Donderdag, 12 april 2018 15:55

EMMEN / COEVORDEN - Op dinsdag 10 april hebben we bericht geplaatst over de aanranding van een 15-jarig meisje in de trein van Emmen naar Coevorden. Daarbij werd een foto van de verdachte geplaatst met de vraag wie deze persoon herkent. Dit item was op dinsdagavond 10 april als item in Opsporing Verzocht te zien.


Inmiddels is duidelijk geworden dat de verdacht is herkend. De politie onderzoekt de zaak. De beelden zijn/worden verwijderd. Iedereen wordt bedankt voor de hulp en informatie.

Emmen heeft een officieel Fieldlab

Gemaakt: Maandag, 23 april 2018 21:37

EMMEN - Op de Hannover Messe is het Emmense bedrijf Fieldlab Technologies Added officieel geopend door staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat.


Zij deed dat door het officiële fieldlab-schildje te overhandigen met een Virtual Reality handschoen aan Rob Goossens, de nieuwe CEO van Technologies Added. Wethouder Bouke Arends praat haar bij over ontwikkelingen in Emmen en Dutch Techzone.

 

Wat is een Fieldlab?
Fieldlabs zijn praktijkomgevingen waarin bedrijven en kennisinstellingen doelgericht Smart Industry oplossingen ontwikkelen, testen en implementeren. Hierbij wordt de verbinding tussen onderzoek, onderwijs en beleid gestimuleerd.

 

Om 'Smart Industry (externe link)Fieldlab' te mogen worden, moet er worden gewerkt aan radicale innovaties. Denk aan verregaande automatisering, robotisering, en slimme flexibele processen. Een mooi voorbeeld is bijvoorbeeld de productie van de Virtual Reality handschoen. Deze is bedacht in Delft, maar wordt geproduceerd in Emmen.


Technologies Added is de eerste Shared Smart Factory in Nederland die toegankelijk is voor startups en midden- en klein bedrijven (MKB). Met een uitgekiend productieconcept bieden zij een volwaardig alternatief voor productie in lagelonenlanden. Samen met partners maakt Technologies Added het productiesysteem steeds slimmer en efficiënter. Bij Technologies Added kan men kleine en middelgrote series maken voor de kostprijs van massaproductie.

Politie zoekt persoon die gevonden portemonnee door brievenbus heeft gegooid

Gemaakt: Dinsdag, 24 april 2018 19:47

De politie is op zoek naar de persoon die tussen dinsdag 17 april en zaterdag 21 april aan de Willem Grolstraat in Emmen een bruine portemonnee met daarin verschillende pasjes in de brievenbus van een woning aldaar heeft gedaan. Deze portemonnee met inhoud is afkomstig van een woninginbraak aan de Oosterveldsestraat in Emmen. Die woninginbraak is op dinsdag 17 april ontdekt.

 

Naast deze goederen is er nog veel meer buit gemaakt.

 

De politie wil graag weten wie deze portemonnee waar en wanneer gevonden heeft. Ze verzoeken deze persoon zich te melden via 0900-8844.

Coalitie is rond

Gemaakt: Woensdag, 25 april 2018 18:47

EMMEN - De partijen Wakker Emmen, PvdA en CDA hebben een principe-akkoord bereikt over het bestuursakkoord. Zij gaan de komende vier jaar de coalitie vormen en de wethouders leveren voor het nieuwe college. Beoogd wethouders zijn René van der Weide en Jisse Otter van Wakker Emmen, Bouke Arends en Raymond Wanders van de PvdA en Robert Kleine van het CDA.


De partijen Wakker Emmen, PvdA en CDA hebben een principe-akkoord bereikt over het bestuursakkoord. Zij gaan de komende vier jaar de coalitie vormen. Beoogd wethouders zijn René van der Weide en Jisse Otter van Wakker Emmen, Bouke Arends en Raymond Wanders van de PvdA en Robert Kleine van het CDA. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het bestuursakkoord. Begin volgende week wordt deze besproken met de betreffende fracties. Op donderdag 3 mei is de presentatie van het definitieve bestuursakkoord. Maandag 14 mei is de beoogde datum voor de installatie van het nieuwe college. Het presidium wordt verzocht daarvoor een extra raadsvergadering te beleggen.

Portefeuilles

De partijen hebben geprobeerd samenhangende portefeuilles samen te stellen. Dat heeft geleid tot enkele verschuivingen.


De portefeuille van wethouder René van der Weide wordt uitgebreid met de thema's sport en verkeer en vervoer. Wethouder Jisse Otter krijgt onder andere personeel en bedrijfsvoering erbij. Aan de portefeuille van wethouder Bouke Arends worden de onderwerpen bereikbaarheid, verduurzaming en energie bedrijfsleven en evenementenbeleid toegevoegd. Nieuwe wethouder Raymond Wanders krijgt als thema's onder andere Wmo, participatie en inkomen. Wethouder Robert Kleine heeft straks het totale pakket jeugd- en welzijnsbeleid in portefeuille. Burgemeester Eric van Oosterhout krijgt naast zijn taken als burgemeester ook de thema's bestuurlijke vernieuwing, burgerparticipatie en Erkende Overlegpartners onder zijn hoede.

Stroomstootwapens en pepperspray te koop op de vrijmarkt in Emmen

Gemaakt: Vrijdag, 27 april 2018 18:25

EMMEN - Op de vrijmarkt in Emmen is een verdachte aangehouden voor de verkoop van stroomstootwapens en pepperspray. Een oplettende jongeman wees de collega's op de verboden waar.

 

De wapens zijn in beslag genomen en tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Dergelijke wapens zijn verboden in Nederland. Kopers van deze wapens maken zich dus ook schuldig aan een strafbaar feit.

Bierflesje vanaf viaduct op auto gegooid

Gemaakt: Zaterdag, 28 april 2018 17:57

EMMEN - Op koningsdag omstreeks 23.00 uur reden een man en vrouw in hun zwarte Volkswagen Passat over de Rondweg in Emmen. Ze reden in de richting van de Delftlanden. Op het moment dat zij onder het viaduct door reden van de Hondsrugweg met de Rondweg werd er een bierflesje vanaf het viaduct naar beneden gegooid. Het bierflesje kwam terecht op de voorruit van de auto waardoor de autoruit vernield werd.

 

De geschrokken bestuurster zette meteen de auto stil in de berm. De bijrijder zag 2 personen op het viaduct staan en probeerde nog via het talud achter deze personen aan te rennen die er vandoor gingen. Het gaat vermoedelijk om 2 personen die weg fietsten in de richting van de wijk Bargeres.

 

Het gooien van spullen vanaf een viaduct op rijdende auto's is levensgevaarlijk en kan ernstige gevolgen hebben. De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden via 0900-8844.

Schone weg, veilige weg!

Gemaakt: Woensdag, 02 mei 2018 18:09

EMMEN - Onder dit motto is in opdracht van de gemeente Emmen AREA bezig met het opruimen van het zwerfafval langs de ringweg. Het gaat om 11 kilometer rondweg. AREA maakt beide zijden en de middenberm schoon. In totaal dus 33 kilometer Schone weg, Veilige weg! Dit is een extra kostenpost voor de gemeente, veroorzaakt door weggebruikers die afval uit de auto gooien.


Langs de rondweg worden borden geplaatst met de tekst Schone weg, Veilige weg. De oproep aan iedereen die gebruik maakt van de rondweg is dan ook: gooi je afval thuis weg! Dit is in het belang van de veiligheid op de weg.


Ook is het afval gevaarlijk voor (huis)dieren en is het slecht voor het milieu. Bovendien voelen mensen zich beter en veiliger in een schone omgeving.

Door de opruimactie geeft de gemeente Emmen de gebruikers van de rondweg weer een schone, veilige en prettige reiservaring.

Politie heropent onderzoek naar brand Emmen uit 2015

Gemaakt: Woensdag, 09 mei 2018 16:40

EMMEN - Op 14 september 2015 werd bij een bedrijf aan de Viaductstraat een camper in brand gestoken. Het vuur sloeg over naar een aantal auto's en vervolgens naar een woning.

 

Op de beelden van de bewakingscamera was te zien dat op 4 september 2015 omstreeks 01.30 uur een persoon het terrein opkwam en naar een camper liep. Drie minuten later stond de camper in brand en vluchtte de persoon weg.De brandstichting veroorzaakte niet alleen materiele schade maar ook het leven van de bewoners van de woning werd in gevaar gebracht. Het politieonderzoek naar de identiteit van de brandstichter leverde destijds geen resultaat op.


Na bijna drie jaren heeft de brandstichting nog steeds een grote impact bij de slachtoffers en heeft men geen idee waarom hen dit is aangedaan. Nog steeds komt er bij de politie informatie binnen over de brandstichting en worden namen van mogelijke verdachten genoemd. Dit is voor de politie aanleiding om weer aandacht te vragen voor deze brandstichting en het beeldmateriaal wat destijds door de bewakingscamera is opgenomen te publiceren.

 

Hoe kunt u helpen?

De politie wil graag in contact komen met mensen die informatie hebben over de brandstichting of brandstichter. Hebt u iets bijzonders gezien of gehoord dat van belang kan zijn voor de politie? Schroom dan niet om die informatie door te geven. Dit kan op de volgende manieren:

  • Politie Noord-Nederland via 0900 - 8844
  • Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000 (anoniem doorgeven informatie)
  • Team Criminele Inlichtingen, 079 - 3458 999 (vertrouwelijk gesprek)

Vandalen laten rotzooi achter in recreatiegebied Zandpol

Gemaakt: Woensdag, 09 mei 2018 16:45

ZANDPOL - De gemeente en vooral de vrijwilligers van het bad hebben er voor gezorgd dat recreatiegebied Zandpol er weer piekfijn bij ligt. Zodat er ook komende zomer weer genoten kan worden van dit mooie bad.

 

Helaas zijn er ook mensen die het niet zo nauw nemen met de regels die er gelden. Een hond uitlaten op het terrein is namelijk niet toegestaan. Ook zijn er mensen die met brommers crossen, rotzooi achterlaten en kampvuurtjes maken.Het gebeurt zelfs dat flessen in het water worden gegooid. Laten we er met elkaar voorzorgen dat dit een fijn recreatiegebied blijft.

 

Politie en gemeente zullen de zwemplas meenemen in hun surveillance en bij geconstateerde overtredingen bekeuren.

Hoe bescherm jij je tegen de zon deze zomer?

Gemaakt: Donderdag, 10 mei 2018 18:00

Het aantal mensen met huidkanker neemt fors toe. Zonnebrandcrème smeren is belangrijk om je te beschermen tegen de zon. Maar waar je op moet letten?

 

Spray, lotion of toch een crème?

​Zonnebrandmiddelen zijn er in heel veel soorten en maten. Welke je kiest hangt af van je persoonlijke voorkeur, van wat je fijn vindt of lekker vindt ruiken. Per merk kan de substantie verschillen: een spray, lotion en crème bieden een even goede bescherming. In lotions en gels zit meer water, waardoor ze makkelijker uit te smeren zijn. Crèmes bevatten meer vetten die uitdroging van de huid beter kunnen voorkomen. Een bijkomend voordeel van een crème is dat het niet bevriest: dat is belangrijk voor wintersporters.


Waar moet je op letten als je een zonnebrand koopt?

Bij het kopen van zonnecrème is het belangrijk dat je de juiste beschermingsfactor kiest voor je huidtype. De beschermingsfactor wordt aangeduid met Sun Protection Factor (SPF) op de verpakking. De keuze van de beschermingsfactor hangt samen met je huidtype. Welk huidtype je ook hebt, gebruik minimaal factor 30.


Welke zonnebrand kies je voor kinderen?

We raden niet specifiek kinderzonnebrand aan. Als ouder wil je het beste voor je kindje. Bekijk zelf welke producten jij fijn vindt en hoe je kindje reageert op het product. Gebruik zeker minstens factor 30 of 50 en houd baby's uit de zon.


Er zijn zonnebrandproducten die speciaal ontwikkeld zijn voor kinderen. Vaak hebben deze producten minder toegevoegde stoffen zoals parfum. Dat is fijn, want een kinderhuid is een stuk dunner dan die van een volwassene. De kinderhuid is hierdoor extra kwetsbaar voor de zon, maar ook voor irritaties. Wist je dat een aantal fabrikanten van zonnebrandcrèmes zich inzetten voor KWF? Zij maken speciale zonnebrand voor kinderen en baby's. Dit zijn Ladival, Naief en Solat baby ( eigen merk van Kruidvat).


Zijn zonnebrandcrèmes veilig?

Elk jaar komt de vraag boven of zonnebrandcrème veilig is. Sommige berichtgeving stelt dat uv-filters en andere stoffen in zonnebrandcrèmes hormoon-verstorend en kankerverwekkend zouden zijn. Dit is niet waar. Zonnebrandcrèmes kun je veilig gebruiken. Zonnebrand en andere cosmetica zijn onderworpen aan strenge veiligheidseisen. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat er stoffen in zonnebrandcrèmes zitten die invloed hebben op de hormoonprocessen in ons lichaam. Hormoon-verstorende stoffen mogen volgens de Europese wetgeving niet of slechts in beperkte mate worden toegepast in cosmetica. Het gaat dan om zulke kleine hoeveelheden dat de schadelijke gevolgen verwaarloosbaar zijn. Diezelfde wetgeving schrijft ook voor dat het gebruik van kankerverwekkende stoffen in cosmetica verboden zijn.

 

Mocht je je toch zorgen maken over de veiligheid van zonnebrand, dan kun je ook kiezen voor een variant zonnebrandcrème die deze stoffen niet bevat.

 

Hoelang houdbaar?

Na opening is zonnebrandcrème tot 12 maanden na opening nog te gebruiken. Dit staat op de verpakking aangegeven met een geopend potje met een getal en de letter M (maand). Bewaar je zonnebrand wel op de juiste manier om de werking te behouden. Nadat de verpakking open is geweest of met hoge temperaturen in aanraking is geweest, kan de factor die op de verpakking staat teruglopen naar een lagere beschermingsfactor (SPF). Het middel geeft dan niet altijd meer de volledige bescherming. Bewaar zonnebrand daarom niet te lang.

 

Bescherm je dagelijks
Huidkanker komt het meest voor in het gezicht en dat is geen toeval. Ons gezicht wordt het meest blootgesteld aan de zon. Het is dus belangrijk om je huid dagelijks te beschermen, ook in de winter.

 

Je kunt een dagcrème met een beschermingsfactor. SPF15 zit tegenwoordig in allerlei dagcrèmes. Een lagere factor is niet afdoende. Wel moet je erop letten dat als je altijd een factor op hebt én je dag in, dag uit binnen zit, je minder vitamine D aanmaakt - al is het om vitamine D aan te maken een kwartiertje per dag met je gezicht en handen in de zon overigens al voldoende, afhankelijk van je huidtype.

 

Ook mannen moeten zich dagelijks beschermen. Ben je kaal, zet dan een pet op, is het advies van Kukutsch. Nog een laatste punt, ter overtuiging: zonnebrandcrème is de beste anti-rimpelcrème die er is. Zoals Kukutsch het zegt: 'Smeer je goed in, dan hoef je niet te botoxen later!'

Gewonde bij aanrijding op de Boermarkeweg in Emmen

Gemaakt: Zaterdag, 19 mei 2018 17:27

EMMEN - Op zaterdag 19 mei heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Boermarkeweg in Emmen. Bij de aanrijding is een gewonde gevallen.

 

Het slachtoffer is nagekeken door het ambulance personeel en de VOA doet onderzoek naar het ongeval. In verband met een aanrijding letsel was de Boermarkeweg in Emmen tussen de Boslaan en de Sparrenlaan afgesloten.

Oproep getuigen van gewelddadige roofoverval in Emmen

Gemaakt: Maandag, 21 mei 2018 16:41

EMMEN - In de nacht van zondag 20 mei op maandag 21 mei tussen 01.00 en 01.30 uur heeft een roofoverval plaatsgevonden die gepaard is gegaan met veel geweld. Dit vond plaats op de Vogelwikke in Emmen.

 

Een jongeman is daar overvallen door 3 mannen die tijdens de overval hun gezicht hadden afgedekt. Ze droegen allen een capuchon op hun hoofd en hadden donkere kleding aan. Eén van de overvallers droeg een jas met een bontkraag.


De politie verzoekt getuigen zich te melden via 0900-8844.

Wie weet meer over de verspreiding van pamfletten met racistische teksten?

Gemaakt: Maandag, 28 mei 2018 17:22

EMMEN - Zondagavond zag de politie een bericht op een paar nieuwssites over aangetroffen pamfletten in de Emmer wijken Angelso en Emmerhout. Een foto van een pamflet met een racistische tekst werd op de twee nieuwssites getoond en er zouden meerdere pamfletten zijn gezien.

 

Dezelfde avond heeft de politie in beide wijken gezocht naar de pamfletten, maar niets gevonden. De politie wil natuurlijk achterhalen wie verantwoordelijk is voor de mogelijke verspreiding van deze pamfletten. Ben jij in het bezit van zo'n pamflet of heb je informatie voor de politie over de mogelijke verspreiding ervan? Bel via 0900-8844. Wil je liever anoniem blijven, bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. registratienummer 2018132284.

Politie zoekt schoen na gewelddadige straatroof Emmermeer

Gemaakt: Woensdag, 30 mei 2018 16:12

EMMEN - De politie is naar aanleiding van de gewelddadige straatroof op 21 mei jl. tussen 01.00 en 01.30 uur op zoek naar een schoen. De linkerschoen wordt op bijgaande afbeelding getoond. Wie heeft in de omgeving van de Vogelwikke de rechterschoen gevonden of gezien?

 

Daarnaast is de politie nog steeds op zoek naar twee meisjes die rond die tijd hebben gefietst op de Vogelwikke of daar in de buurt. Deze twee meisjes van ongeveer 17 jaar hebben lang blond haar en waren ieder op een damesfiets. Ze zijn nog even afgestapt. Herken jij jezelf in dit bericht of weet je wie daar hebben gefietst bel 0900-8844.

Mensen onwel door vreemde lucht in pand Klazienaveen

Gemaakt: Vrijdag, 01 juni 2018 16:03

KLAZIENAVEEN - De hulpdiensten kregen vrijdag 1 juni een melding dat er aan de Langestraat in Klazienaveen mensen in een gebouw onwel waren geworden door een vreemde lucht. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter met aan boord een Mobiel Medisch Team, rukten massaal uit.

 

De mensen zijn onderzocht door het ambulancepersoneel en de arts van het MMT. Er is één persoon meegegaan naar het ziekenhuis voor nader onderzoek.

 

Door de brandweer Klazienaveen is het pand onderzocht. Het is niet duidelijk geworden wat de klachten heeft veroorzaakt.

Man in Nieuw-Amsterdam aangehouden voor winkeldiefstal met geweld

Gemaakt: Dinsdag, 05 juni 2018 16:23

NIEUW-AMSTERDAM - Dinsdag 5 juni is een 50 jarige man in Nieuw-Amsterdam op heterdaad aangehouden voor winkeldiefstal met geweld. Tevens had hij kort daarvoor een bekeuring gekregen voor het drinken van alcohol op straat.

 

Nadat de man was aangehouden vond hij het nodig om de agenten te beledigen en te bedreigen. De man is overgebracht naar het politiebureau in Emmen voor verhoor. Aan de man zal ook een gebiedsverbod worden uitgereikt.

Bewoner door brandweer uit brandende woning gehaald in Emmen

Gemaakt: Zaterdag, 09 juni 2018 03:14

EMMEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag 9 juni zijn de hulpdiensten naar de Meerstraat in Emmen gestuurd in verband met een woningbrand. De brandweer had de brand gelukkig snel onder controle.

 

De bewoner is door de brandweer uit zijn woning gehaald en voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Jagers en boeren redden 281 reekalfjes voor het maaien

Gemaakt: Donderdag, 14 juni 2018 21:44

NEDERLAND - Jagers en boeren redden in 2017 281 reekalfjes van de maaimachine. Dit blijkt uit een inventarisatie die de Jagersvereniging onder haar leden heeft gehouden. De periode dat de reegeiten hun jongen werpen in het lange gras valt vaak samen met het maaien van de weilanden. Een goede samenwerking tussen boeren en jagers is hierbij cruciaal. Een kwart van de jagers overweegt een drone aan te schaffen om het zoeken van reekalveren eenvoudiger te maken. 

 

Diersoorten 

Naast reekalfjes worden ook andere jonge dieren en nesten gevonden. 40% van de respondenten vond nesten of kuikens van akker- en weidevogels, 82% vond jonge hazen en 29% geeft aan ook andere diersoorten gevonden te hebben. Ook deze nesten en dieren werden door de jagers apart gehouden tijdens het maaien. 

 

Jagers doorzochten 3.275 hectare. Dit komt neer op gemiddeld 43 hectare per respondent. Uit dezelfde inventarisatie blijkt dat respondenten hier ruim 900 uur in hebben geïnvesteerd. 

 

Boer heeft sleutelrol 

Jagers pachten een jachtveld voor een langere periode. Dit maakt dat zij zich verantwoordelijk voelen voor de soorten die er leven. Ook is er goed contact met de boeren die hier gronden in eigendom hebben en bewerken. Dat komt goed van pas bij het voorkomen dat dieren in de maaimachine terecht komen. De boer laat de jager weten wanneer hij welk weiland gaat maaien. De jager mobiliseert vervolgens de zoekers en zoekt voor het maaien het land af. De jonge dieren en nesten worden gespaard of worden tijdelijk naar veiliger oorden gebracht. Als de werkzaamheden op het land zijn afgerond, worden de dieren teruggezet, waarna het moederdier zich weer over de jongen ontfermt. In sommige gevallen wordt besloten het maaien uit te stellen, of worden delen van het perceel later gemaaid. 

 

Team Agro NL, het samenwerkingsverband van Nederlandse boeren en tuinders, is blij met deze manier van werken: ‘Wij juichen deze samenwerking tussen jagers en boeren van harte toe. Ook hier zie je weer dat je door samenwerking en krachtenbundeling veel meer kunt bereiken dan wanneer ieder voor zich werkt ’, zegt het Nederlandse collectief van boeren en tuinders. ‘Samenwerking met de Jagersvereniging is dan ook een logische stap’, aldus Team Agro NL. 

 

Kwart overweegt aanschaf drone 

Steeds vaker wordt een drone met een speciale warmtebeeldkijker ingezet om de velden te doorzoeken. De drone vliegt op beperkte hoogte boven het veld, waarbij via een app op een beeldscherm gelijktijdig bekeken kan worden wat de drone detecteert. De warmtebeeldkijker laat de levende objecten oplichten. Daarmee kan men niet alleen sneller zoeken maar is de kans ook groter dat men meer reekalveren vindt. Uit de inventarisatie blijkt dat in 2017 7 van de 66 respondenten een drone gebruikten. 18 jagers overwegen een drone aan te schaffen voor toekomstige zoekacties. Het gebruik van drones om dieren te zoeken voor het maaien van weilanden is de laatste jaren sterk toegenomen. Een ontwikkeling waar jagers, boeren en niet in de laatste plaats het dierenwelzijn in het Nederlandse landschap bij gebaat zijn. 

 

Inventarisatie 

In de zomer van 2017 heeft de Jagersvereniging haar leden gevraagd naar het resultaat van de zoekacties. Hier hebben 66 jagers op gereageerd. 

 

Bron: Jagersvereniging

 

Tractor botst tegen personenauto op de Dordsedijk in Klazienaveen

Gemaakt: Vrijdag, 15 juni 2018 16:51

KLAZIENAVEEN - Vrijdagmiddag 15 juni heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een tractor en een personenauto op de Dordsedijk in Klazienaveen. De bestuurder van de tractor had niet gezien dat de personenauto stil stond om af te slaan. 

De bestuurder van de personenauto is nagekeken door de ambulance en maakt het naar omstandigheden goed.