Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 11:47:14 (bvnet-28) Woningbrand (ass.: Arbeidshygi Dr Emmen) Semsstraat Erica Prio Middel Eenheid | Kazernealarm Brandweer Emmen Drenthe
maandag 19 februari 2018

Archief

Subsidie beschikbaar voor vernieuwende projecten

Gemaakt: Vrijdag, 15 september 2017 17:17

EMMEN - U hebt een goed idee voor een project, en nu? LEADER Zuidoost-Drenthe heeft van 15 september tot en met 16 oktober weer subsidie beschikbaar voor projecten die bijdragen aan de leefbaarheid en economie in deze regio. Projecten die minimaal € 75.000,- kosten.

 

Projecten
Bouwen op lokale kracht. Het platteland laten bruisen, scoren met energie uit de regio en samen werken aan vernieuwende ideeën. Dat is kort gezegd ‘LEADER’, een Europees subsidie-, kennis- én actieprogramma voor een vitaal platteland. Enkele projecten in de gemeente Emmen die subsidie gekregen hebben zijn:

 • Het Industrieel Smalspoormuseum in Erica voor het documenteren van de collectie en de aanleg van een spoorlijn van 700 meter. Hierover gaat de nieuwe Schwingeltrein rijden.
 • Burgerkracht in Schoonebeek voor het verbouwen van het oude gemeentehuis tot een veelzijdige en bruisende ontmoetingsplek voor inwoners.
 • Het project ‘Boeren op de Hondsrug’ voor exposities over de ontwikkeling van de boer in relatie tot het landschap. Vanaf de prehistorie tot de landbouw van nu.


Meer informatie over deze projecten is te vinden op www.leaderzuidoostdrenthe.nl/projecten(externe link).

 

Meer informatie
Heeft u een goed idee voor een project? De LEADER Actiegroep helpt u graag op weg! Neem contact op met het secretariaat van de LEADER Actiegroep (LAG) via leaderzuidoost@drenthe.nl(link stuurt een e-mail). Op de website www.leaderzuidoostdrenthe.nl(externe link) en Facebookpagina www.facebook.com/leaderzuidoostdrenthe(externe link) vindt u meer informatie.

Auto bijna te water in Stadskanaal

Gemaakt: Zondag, 17 september 2017 05:30

STADSKANAAL - Een automobilist is zaterdagavond door een nog onbekende oorzaak rechtdoor gegaan en bijna in het water terecht gekomen.

 

De brandweerkorpsen uit Stadskanaal, Emmen en Finsterwolde werden, naast diverse politie-eenheden, opgeroepen om hulp te verlenen.

 

Omdat de bestuurder al snel uit zijn voertuig was, werd de brandweer teruggeroepen. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit het water gehaald.

 

Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

19-jarige scooterrijder omgekomen na botsing met boom

Gemaakt: Zondag, 17 september 2017 16:40

EMMEN - Een 19-jarige jongeman uit Emmen is zondagochtend om het leven gekomen nadat hij en een 16-jarige plaatsgenote met de scooter door onbekende oorzaak tegen een boom op de Bargermeerweg reden.

 

De 16-jarige werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Een getuige die over de Bargermeerweg reed zag de brommer, de jongen en het meisje liggen en waarschuwde direct de hulpdiensten. Het is nog niet bekend wat de oorzaak van het ongeval is geweest of wie er heeft gereden. De dienst Verkeersongevallen Analyse van de politie doet daar onderzoek naar.

Waarschuwing voor oplichting via Whatsapp

Gemaakt: Maandag, 18 september 2017 01:58

REGIO - De laatste weken komen er steeds meer meldingen van oplichting via WhatsApp.


De daders zoeken via open bronnen zoals Facebook, Instagram etc. naar relaties tussen mensen. Ze kiezen vervolgens een foto uit van iemand voor een fakeaccount op WhatsApp. Ze starten een fakeaccount op WhatsApp en zoeken vervolgens contact met bekenden van degene van wie zij de foto gebruiken.


Vaak beginnen ze met: ' Ik heb een nieuwe telefoon, dus sla mijn nieuwe nummer even op.


Dit is een pre-paidtelefoonnummer en dus een niet naar de verdachte te herleiden telefoonnumner.


Vervolgens creëeren de daders een band met hun slachtoffer(s) m.b.v. de informatie die de dader(s) van de social media afgehaald hebben. Hierna begint het aftroggelen van (veel)geld door te zeggen dat ze even krap zitten/schulden hebben maar snel rekeningen moeten betalen. Vaak zeggen de daders dat zij snel rekeningen moeten betalen van Pro Justitia en Menzis.


Het rekeningnummer waarnaar de slachtoffers het gevraagde geld(vaak honderden euro's)moeten overmaken is het rekeningnummer van een zogenaamde Moneymule(=geldezel). Dit is de katvanger die voor de dader zijn rekening ter beschikking stelt.


De dader vraagt ook of het slachtoffer nog even een foto maakt van de overboeking.


Momenteel behandelt een collega van onze teamrecherche samen met een collega-rechercheur elders uit het land bijna 100 aangiften waar deze werkwijze is gevolgd.
De totale schade bedraagt nu al €150.000.

 

Maak dus nooit geld over na een verzoek via Whatsapp en wees voorzichtig met het delen via social media.

Kersverse brugklasleerlingen adviseren wethouder Verkeer

Gemaakt: Maandag, 18 september 2017 17:37

EMMEN - Ruim honderd brugklasleerlingen van vier middelbare scholen uit Emmen hebben verkeerswethouder Robert Kleine vandaag geholpen om meer Emmenaren op de fiets te krijgen.


Daarvoor waren de leerlingen van het Terra College, Esdal College, Hondsrug College en Carmel College te gast in het gemeentehuis. De wethouder had ze uitgenodigd om mee te denken over fietsen in de gemeente Emmen. Robert Kleine: "Zij fietsen hun nieuwe route naar school pas twee weken en zijn zich daardoor nog zeer bewust van hun omgeving. Ik vind het belangrijk om van hen persoonlijk te horen hoe zij fietsen in onze gemeente ervaren. Welke knelpunten zien en ervaren zij? Wat kan er beter in de fietsroutes naar scholen? Ik wil graag samen met hen nadenken over hoe we fietsen in Emmen kunnen stimuleren."

 

Ervaringsdeskundigen

De gemeente Emmen werkt op dit moment aan een Fietsplan waarin maatregelen en ideeën staan om het fietsen in Emmen te stimuleren. Hiervoor is onder meer een enquête (externe link) uitgezet. Veel Emmenaren hebben een mening over fietsen in de gemeente, ruim duizend mensen hebben het vragenformulier al ingevuld. In het Gemeentelijk Verkeer en Vervoerplan (GVVP) staat dat de gemeente Emmen de inwoners wil verleiden om vaker de fiets te pakken. Het moet vanzelfsprekend zijn dat kinderen op de fiets naar school gaan, de wijken en dorpen moeten goede fietsverbindingen hebben, bewegwijzering en voorzieningen moeten op orde zijn. De fiets moet het vervoersmiddel bij uitstek worden in Drenthe.

Rietgedekte schuur in brand in Valthe

Gemaakt: Dinsdag, 19 september 2017 19:10

VALTHE - Aan de Schaapskuilweg in Valthe is dinsdag tegen de avond brand ontstaan in een rietgedekte schuur. De brandweer is met diverse voertuigen aanwezig om overslaan van de vlammen naar de naast gelegen woonboerderij en andere schuren die ook rietgedekt zijn te voorkomen.

 

De brandende schuur moet als verloren worden beschouwd. Over de oorzaak is niets bekend.

Automobilist ernstig gewond bij botsing met boom in Hooghalen

Gemaakt: Donderdag, 21 september 2017 16:10

HOOGHALEN – Op de Streek in Hooghalen is donderdagmiddag een automobilist frontaal tegen een boom gereden. De brandweer heeft de bestuurder uit de auto moeten bevrijden.

 

Het slachtoffer is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Een Mobiel Medisch Team is per traumahelikopter ingevlogen om te assisteren.

 

Over de oorzaak nog niets bekend.

Drentse gemeenten lanceren website Spoed voor Jeugd Drenthe

Gemaakt: Zaterdag, 23 september 2017 18:45

DRENTHE - Speciaal voor kinderen en jongeren die direct hulp nodig hebben, is er sinds deze week de website www.spoedvoorjeugddrenthe.nl.

 

Spoed voor Jeugd is het provinciale meldpunt bij crisis in opdracht van de twaalf Drentse gemeenten. Het biedt zelf geen hulp, maar coördineert de hulpverlening van (jeugd)zorgaanbieders. Zo kan zo snel mogelijk de juiste zorg ingezet worden. 'Crises houden zich niet aan kantoortijden', aldus coördinerend wethouder Harmke Vlieg van Assen. 'Daarom is het belangrijk dat kinderen, jongeren en gezinnen direct op goede hulp en ondersteuning kunnen rekenen. Hoe dat in zijn werk gaat, staat helder uitgelegd op de nieuwe website.'

 

Hoe werkt Spoed voor Jeugd Drenthe?
Kinderen en jongeren kunnen zelf bellen, maar ook ouders, hulpverleners, huisartsen of de politie. Als het maar gaat over een kind, jongere en/of gezin in Drenthe. Wie belt naar telefoonnummer (0522) 279 946, krijgt een hulpverlener aan de telefoon. Die stelt vragen om erachter te komen wat er aan de hand is en wie het beste kan helpen. Binnen een half uur wordt een plan gemaakt en de juiste mensen ingeschakeld.

 

Buiten kantoortijden
Spoed voor Jeugd Drenthe helpt bij een crisis die is ontstaan door gedrags- of opvoedproblemen, gezinsproblemen of psychische problemen. Juist op de momenten dat instellingen gesloten zijn: 's morgens voor 09.00 uur, 's middags na 17.00 uur, in het weekend en op feestdagen, dag en nacht.


Is dringend hulp nodig tijdens kantooruren, dus van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur? Dan zijn de gemeenten via hun eigen telefoonnummers de eerste aanspreekpunten. Het telefoonnummer van Spoed voor Jeugd Drenthe is op dat moment niet in gebruik.

 

Samenwerkingspartners
Spoed voor Jeugd Drenthe is een samenwerkingsverband van jeugdhulporganisaties Accare, Ambiq, De Trans, GGZ Drenthe, Jeugdbescherming Noord, Promens Care, Veilig Thuis Drenthe, Jeugdhulp regio Drenthe en Yorneo. Spoed voor Jeugd Drenthe is opgezet in opdracht van en in samenwerking met de Drentse gemeenten.

Auto slaat over de kop op kruising in Emmen

Gemaakt: Maandag, 25 september 2017 20:15

EMMEN - Bij een ongeval op de kruising Brinkenweg met de Nieuw-Amsterdamsestraat in Emmen zijn twee personen gewond geraakt. Bij de botsing vloog een van de personenauto’s over de kop.

 

De oorzaak van het ongeval is waarschijnlijk een voorrangsfout waardoor een van de personenautos in de flank van de ander reed. De slachtoffers zijn afgevoerd naar het ziekenhuis.

Overheid start met verspreiding jodiumtabletten

Gemaakt: Vrijdag, 29 september 2017 19:27

COEVORDEN - Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) verspreidt vanaf 10 oktober uit voorzorg jodiumtabletten aan bepaalde groepen mensen die tot 100 km rond een kernreactor wonen. Zo ook in veel gemeenten in het oosten van het land. Vlak over de grens bij Lingen staat namelijk een kerncentrale. De tabletten worden per post verzonden. Bij de tabletten zit ook een brochure met informatie.


Waarom
Bij een kernongeval kan radioactief jodium vrijkomen. Dat kan door inademen in de schildklier terecht komen. Door jodiumtabletten in te nemen raakt de schildklier verzadigd met jodium. Er komt dan minder radioactief jodium in de schildklier. Dit verkleint de kans op schildklierkanker bij jonge mensen. Tot nu toe waren de tabletten op één plek in Nederland opgeslagen. Door de jodiumtabletten vooraf te verspreiden komen deze bij de mensen thuis te liggen. De jodiumtabletten zijn dan direct beschikbaar voor de mensen die baat hebben bij de beschermende werking ervan. Bij een kernongeval hoeven de jodiumtabletten dan niet meer door de hulpdiensten te worden verspreid. Dat scheelt kostbare tijd.

 

Wie
De jodiumtabletten worden per post verzonden naar huishoudens met:

 • kinderen tot 18 jaar die binnen 100 kilometer afstand van een kerncentrale wonen
 • inwoners tussen de 18 en 40 jaar die binnen 20 kilometer afstand van een kerncentrale wonen

 

Kinderen hebben de meeste kans op schildklierkanker door de opname van radioactief jodium. Jongere mensen tussen de 18 en 40 lopen minder risico. Dat verklaart het verschil in afstanden.

 

Mensen boven de 40 krijgen de tabletten niet. De schadelijke bijwerking is op die leeftijd groter dan de kans op schildklierkanker.

 

Zwangere vrouwen kunnen zichzelf en hun ongeboren kind beschermen door zelf de vereiste dosis jodiumtabletten in te nemen. Vanaf de tweede week van oktober zijn die tabletten verkrijgbaar bij de apotheek en drogist. De adviesprijs is € 2,95. Voor meer informatie kunnen zij terecht bij de verloskundige, de gynaecoloog of huisarts.

 

Wanneer
Als er een kernongeval gebeurt is het niet altijd nodig om jodiumtabletten te slikken. Dat hoeft alleen als er een wolk met radioactief jodium in de buurt komt. Daarom moeten de jodiumtabletten pas worden ingenomen op het moment dat de overheid dit adviseert. Dat gebeurt via:

Regenboogweek in Emmen

Gemaakt: Vrijdag, 29 september 2017 19:56

EMMEN - Vanwege Nationale Coming Outdag op woensdag 11 oktober hebben we in oktober voor het eerst de Regenboogweek. Tijdens deze week zijn er van zaterdag 7 tot en met zaterdag 14 oktober verschillende activiteiten in de gemeente Emmen. Met onder meer:

 

 • Op zaterdag 7 oktober presenteert de werkgroep Regenbooggemeente Emmen zich op het Grote Voor elkaar Festival. Ook kunnen LHBT zwemmen in het Aquarena. In Paal 35 wordt de dag afgesloten met een borrel en een gezellig LHBT samenzijn.
 • Op woensdag 11 oktober gaat de documentaire 'Anders' in Kinepolis Emmen in première. Deze korte film over transgenders in Drenthe is ook op 23 oktober en 25 oktober als voorfilm te zien in Filmhuis Emmen.
 • Op zaterdag 14 oktober om 14.30 uur speelt SC Angelslo genderneutraal tegen NKVV uit Dalerpeel. Ze trappen af met een regenboogbal en reiken de regenboogaanvoerdersband uit aan NKVV. De clubs staan stil bij genderdiscriminatie in de sport.

 

Kijk voor alle tijdstippen en meer informatie op de website van LHBT Emmen (externe link).

Nieuwe Ombudsman sociaal domein voor gemeente Emmen

Gemaakt: Vrijdag, 29 september 2017 20:00

EMMEN - Per 1 september 2017 heeft de gemeente Emmen een nieuwe Ombudsman sociaal domein (voorheen Zorgombudsfunctionaris): Fred Molenhuis. Inwoners van de gemeente Emmen kunnen met vragen of klachten over de Wmo, jeugdwet of participatiewet terecht bij de Ombudsman sociaal domein. De Ombudsman sociaal domein is onafhankelijk en onpartijdig.


Inwoners van de gemeente Emmen kunnen contact opnemen met de Ombudsman sociaal domein voor vragen of klachten over de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning, de Jeugdwet of de Participatiewet (het gemeentelijke 'sociaal domein'). De Ombudsman sociaal domein geeft informatie of advies, verwijst door naar de juiste instantie of bemiddelt door bijvoorbeeld samen in gesprek te gaan met een zorgaanbieder.

 

Ook kan de Ombudsman sociaal domein optreden als klachtbehandelaar. Als het doorlopen van de gewone klachtprocedure bij een zorgaanbieder of de gemeente niet tot een oplossing heeft geleid, kunt u de Ombudsman sociaal domein vragen om te bemiddelen. Hij doet waar nodig zelf onderzoek. Hij verzamelt signalen over knelpunten, wijst het gemeentebestuur gevraagd en ongevraagd daarop en doet aanbevelingen om het beleid of de uitvoering ervan aan te passen.

 

De Ombudsman sociaal domein is op de volgende manieren te bereiken:

 

Telefonisch
(050) 727 15 05 (op werkdagen van 9-17 uur)
Email: ombudsmansd@zorgbelang-drenthe.nl

 

Brief
Ombudsman sociaal domein
De Kazerne
Annerweg 30
9471 KV ZUIDLAREN

Gewonde bij aanrijding tussen twee auto’s op A37 bij Nieuwlande

Gemaakt: Zondag, 01 oktober 2017 15:53

NIEUWLANDE - Op de A37 zijn zondag twee personenauto's met elkaar in botsing gekomen ter hoogte van Nieuwlande bij een zogenaamde kop-staart aanrijding. Ze reden beiden richting Knooppunt Holsloot.

 

De ene auto kwam in de middenberm tot stilstand, de andere schoot recht via de vluchtstrook de berm in. Na onderzoek door het ambulancepersoneel bleek dat een persoon naar het ziekenhuis moest worden overgebracht. Over de exacte oorzaak is niets bekend.

 

Door het ongeval en wegafsluiting ontstond er een file van zo'n drie kilometer.

Twaalf bekeuringen bij verkeerscontrole in Emmen

Gemaakt: Dinsdag, 03 oktober 2017 16:26

EMMEN - In Emmen werd dinsdag een algemene verkeerscontrole gehouden op de Rondweg, de Meerdijk, Weerdingerstraat en de Wolfsbergenweg waarbij 12 bekeuringen zijn uitgedeeld.


De bekeuringen werden uitgeschreven voor het rijden door rood licht (1x), het niet dragen van de autogordel (1x), rijden zonder rijbewijs (1x), overtreden van de maximumsnelheid (1x), niet handsfree bellen (7x) en het rijden over een doorgetrokken streep (1x).

Busje met Roemenen belandt in de sloot

Gemaakt: Woensdag, 04 oktober 2017 22:37

HOOGEVEEN - Bij een ongeval op de A37 ter hoogte van Hoogeveen is een busje met acht Roemenen in de sloot beland.

 

Het busje reed in de rij richting Emmen richting Knooppunt Hoogeveen en kwam ter hoogte van de op en afrit Hoogeveen-oost in de problemen. Bij het ongeval raakte een inzittende zo ernstig gewond dat deze naar het ziekenhuis in Zwolle is afgevoerd.

Omgevallen boom zorgt voor gaslek in Nieuw-Weerdinge

Gemaakt: Donderdag, 05 oktober 2017 17:31

NIEUW-WEERDINGE - Op De Trippen in Nieuw-Weerdinge is donderdagmiddag een grote boom omgewaaid en die heeft hierbij een gasleiding beschadigd.

 

De brandweer van Ter-Apel werd gealarmeerd omdat er een gaslekkage was ontstaan. Zij hebben de omgeving afgezet. Enexis heeft het gaslek gedicht en de leiding hersteld. De buurt zat tijdelijk zonder aardgas.

Cultuurprijs Emmen 2017

Gemaakt: Donderdag, 05 oktober 2017 19:42

EMMEN - De Cultuurprijs Emmen 2017 is een tweejaarlijkse aanmoedigingsprijs bedoeld voor één of meerdere personen die de afgelopen tijd een vernieuwende artistieke ontwikkeling hebben laten zien.

 

De Cultuurprijs Emmen 2017 is een tweejaarlijkse aanmoedigingsprijs bedoeld voor één of meerdere personen die de afgelopen tijd een vernieuwende artistieke ontwikkeling hebben laten zien. Ook nieuwe initiatieven voor het culturele leven in Emmen kunnen deze prijs winnen. U kan personen, maar ook verenigingen of instellingen nomineren. Ken jij iemand of een organisatie die voor deze prijs in aanmerking komt? Laat het weten. 

 

Aanmelden kan tot 21 oktober via:

 

De Cultuurprijs Emmen wordt vrijdag 5 januari 2018 uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Emmen in het Atlas Theater.

Veel schade bij aanrijding in emmen

Gemaakt: Donderdag, 05 oktober 2017 20:21

EMMEN - Op de splitsing Alerderbrink met de Brinkenweg in Emmen botsten donderdagavond twee auto's met elkaar. Hoewel de schade groot was raakte er niemand gewond.

 

De oorzaak van het ongeval is onbekend. De verkeersanalisten van de politie doen hier onderzoek naar.

Zware herfststorm zorgt voor veel werk

Gemaakt: Vrijdag, 06 oktober 2017 19:54

EMMEN - Medewerkers van de gemeente Emmen hebben hun handen vol aan de herfststorm die donderdag over ons land trok. Ruim 340 meldingen kwamen er gisteren en vandaag binnen. We verwachten zeker nog volgende week bezig te zijn om alles weer op te ruimen.


Door de harde wind en veel regen zijn bomen omgewaaid en takken afgebroken. Meerdere auto's zijn bedolven onder vallende takken. We hebben eigen personeel, extra personeel en hoogwerkers ingezet om alles op te ruimen.

 

Onze gebiedsopzichter coördineert de werkzaamheden. Teamleider Wim Wessels geeft aan: "Na een storm als deze komen er extreem veel meldingen bij ons binnen. We doen ons best maar kunnen niet overal tegelijk zijn en pakken daarom eerst de onveilige situaties aan. We zorgen dat het veilig is voor onze inwoners en bezoekers van onze gemeente. Gisteren is tot laat in de avond gewerkt en vanmorgen zijn we hiermee verder gegaan. Volgende week volgt het opruimwerk. Dat doen wij met behulp van een aantal aannemers. Vanwege de drukte vragen wij inwoners begrip hiervoor te tonen.".

Lidl medewerker krijgt klap van winkeldief

Gemaakt: Zondag, 08 oktober 2017 22:13

EMMEN - Zondagmiddag heeft er een winkeldiefstal plaats gevonden in de Lidl aan de Houtweg in Emmen. De verdachte heeft zijn tas gevuld met boodschappen en liep zonder te betalen de winkel uit.

 

Het personeel van de Lidl sprak de verdachte aan, die vervolgens een klap uitdeelde aan een van de Lidl medewerkers. Meerdere mensen hebben de verdachte daar naar de grond gewerkt en hem vastgehouden tot de gealarmeerde politie kwam.

 

De politie heeft de verdachte aangehouden en geboeid overgebracht naar het politiebureau. Daar is de verdachte ingesloten voor onderzoek.

 

Er was ook een tweede verdachte betrokken bij de winkeldiefstal. Deze man is ontkomen.

Man uit Emmen neergeschoten nadat hij agent probeerde te wurgen

Gemaakt: Maandag, 09 oktober 2017 03:02

EES - De politie heeft zondagavond 8 oktober een 34-jarige man uit Emmen in zijn been geschoten nadat hij had geprobeerd een agent te wurgen. Een 30-jarige man uit Emmen is aangehouden omdat hij de aanhouding belemmerde.


Bij de politie kwam rond 22:20 uur een melding binnen dat de bestuurder van een personenauto vreemd rijgedrag vertoonde en mogelijk onder invloed reed van alcohol. Agenten troffen de bewuste auto aan op de Odoornerstraat in Ees. Van de bestuurder werd een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat hij vermoedelijk te veel alcohol had gedronken en werd de bestuurder aangehouden. De verdachte wilde niet meewerken aan zijn aanhouding. Een van de twee andere inzittenden van de auto, de 30-jarige Emmenaar, probeerde samen met de bestuurder de aanhouding te voorkomen. Het door hen ingezette fysieke geweld hield aan ondanks het gebruik van de wapenstok en peperspray. Tijdens een worsteling tussen de 34-jarige verdachte en een van de twee agenten kwamen beide op de grond terecht waarop de verdachte de agent probeerde te wurgen. Nadat een waarschuwingsschot om het geweld te stoppen geen effect had is er door een van de twee politieagent gericht geschoten op die verdachte. De verdachte werd hierbij in zijn been geraakt en staakte hierop zijn verzet. De verdachte is met een ambulance, buiten levensgevaar, overgebracht naar een ziekenhuis. De tweede verdachte de 30-jarige man werd na zijn aanhouding overgebracht naar het cellencomplex.


Schieten door de politie
Agenten komen geregeld in situaties waarin geweld gebruikt moet worden. Bijvoorbeeld bij een ruzie, een vluchtende verdachte of wanneer een persoon iemand anders iets wil aandoen. Soms is het geweld gericht op de agent zelf. Agenten worden getraind om met al deze situaties om te kunnen gaan en zo nodig hun wapenstok, pepperspray of vuurwapen te gebruiken.


Wat gebeurt er na een schietincident?
Wanneer een agent zijn wapen gebruikt heeft, en door politievuur letsel ontstaan is, volgt een onderzoek door de Rijksrecherche. In alle andere gevallen waarin geweld door de politie gebruikt is, volgt een geweldsrapportage en zo nodig een intern onderzoek.


De Rijksrecherche is een onafhankelijke rechercheafdeling onder de verantwoordelijkheid van het College van procureurs-generaal van het Openbaar Ministerie. Door de onafhankelijke positie kan zij objectief onderzoeken of het vuurwapengebruik rechtmatig was. Tevens zal de woordvoering over deze zaak verder worden gedaan door het Openbaar Ministerie Noord Nederland.

Hoge nood tijdens uw bezoek aan Emmen-centrum?

Gemaakt: Dinsdag, 10 oktober 2017 19:55

EMMEN - Sinds kort staat aan het Raadhuisplein -naast het Atlas theater- een zelfreinigend openbaar toilet. Het toilet is uiteraad ook toegankelijk voor mindervaliden en kan 24 uur per dag worden gebruikt.

 

Het toilet en de vloer wordt na ieder bezoek gereinigd en gedesinfecteerd. De kosten voor een toiletbezoek zijn € 0,50, te betalen via pin of contactloze betaling.

Veel schade bij woningbrand in Emmer-Compascuum

Gemaakt: Zondag, 15 oktober 2017 01:35

EMMER-COMPASCUUM - Een felle brand heeft van zaterdag rond middernacht voor grote schade gezorgd aan een woning op de Schuttingslaan in Emmer-Compascuum.

 

De brandweer kwam met groot materieel ter plaatse om de brand te blussen maar kon niet voorkomen dat een deel van de woning verloren ging.

Gewonde bij frontale aanrijding in Noord Sleen

Gemaakt: Zondag, 15 oktober 2017 21:17

NOORD SLEEN – Op de Middelesweg in Noord Sleen zijn zondagavond twee personenauto's frontaal met elkaar in botsing gekomen. Hierbij raakte de bestuurder van een van de voertuigen dusdanig gewond dat hij per ambulance naar het ziekenhuis werd overgebracht.

 

Over de oorzaak is niets bekend. De verkeers analisten van de politie zijn dan ook ter plaatse om de sporen vast te leggen voor hun rapportage. Beide wagens moesten gezien de schade worden afgesleept.

Sahara zand en bosbranden kleuren lucht rood

Gemaakt: Dinsdag, 17 oktober 2017 17:27

NEDERLAND - De zon zou vandaag flink moeten schijnen, maar wie naar de hemel kijkt ziet zeker geen blauwe luchten. In het hele land is de lucht gevuld met fijne zanddeeltjes uit de Sahara. Daarbij zit ook rook afkomstig van de bosbranden in Spanje en Portugal. Hierdoor is de zon opvallend rood en hebben we een bruinige gloed aan de horizon.

 

Rook en zand in de lucht komt vaker voor, maar de combinatie van beiden in deze hoeveelheden is volgens MeteoGroup uniek te noemen. De stof en rook zijn zo dik, dat de zon moeite heeft om er doorheen te komen. Daardoor is er in de grijze lucht een sinaasappelkleurige zon te zien.

 

Heeft u vandaag een mooie foto gemaakt van de mysterieuze zon? Voeg uw foto toe via reacties!

Politie neemt 2000 kilo zwaar vuurwerk in beslag

Gemaakt: Woensdag, 18 oktober 2017 15:56

KLAZIENAVEEN - Rechercheurs van het milieuteam en agenten van het politieteam Zuidoost-Drenthe hebben op woensdag 11 oktober in een onderzoek naar illegale import en handel van illegaal vuurwerk ruim 2000 kilo zwaar vuurwerk aangetroffen in een schuur. Ze namen het vuurwerk direct in beslag. Een transportbedrijf, gespecialiseerd in het vervoer van gevaarlijke stoffen, heeft het vuurwerk afgevoerd.


De politie startte een onderzoek naar aanleiding van informatie die binnen kwam. De 37-jarige bewoner van het pand is als verdachte gehoord. Na verder onderzoek is ook een 36-jarige man uit Klazienaveen aangehouden op betrokkenheid bij deze vuurwerk vondst.

 

Mortierblokken en zwaar vuurwerk
Beide mannen worden verdacht van de aankoop, import, opslag en verkoop van zwaar vuurwerk. Het gaat om onder andere mortierblokken en nitraat. De recherche gaat door met het onderzoek en sluit meer aanhoudingen niet uit.

 

Meld verdachte situaties
De opslag van illegaal vuurwerk levert vaak levensgevaarlijke situatie's op. Ziet u ook veel 'verkeer' in en rond loodsen of andere opslagruimten waar normaal niemand komt? Treft u in een woning opgeslagen (illegaal) vuurwerk aan? Bel dan de politie via het telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Drie stichtingen ontvangen subsidie dankzij stimuleringsregeling

Gemaakt: Woensdag, 18 oktober 2017 17:30

EMMEN - Wethouder René van der Weide overhandigde dinsdag 17 oktober vanuit de 'Stimuleringsregeling Dorpen Wijken' een cheque aan Stichting Sociaal Cultureel Werk Barger-Oosterveld, Stichting Griendtsveenpark Erica en Stichting Noorderbreedte Klazienaveen. René van der Weide: "Inwoners konden subsidie aanvragen voor plannen om hun buurt, dorp of wijk nog aantrekkelijker maken. Wij leveren aan deze initiatieven van inwoners graag een bijdrage."


Subsidie

Zes partijen hebben hun plannen ingestuurd. Drie partijen voldeden aan de voorwaarden en ontvangen subsidie om hun plannen uit te voeren. Dit zijn:

 • SCW Barger-Oosterveld € 34.184,- voor het verbeteren van de toegankelijkheid van de Barnstee.
 • Stichting Griendtsveenpark Erica € 29.875,- om de toegangspaden, beplanting en inrichting van het Griendtsveenpark te verbeteren.
 • Stichting Noorderbreedte Klazienaveen € 12.500,- voor de aanleg van recreatieve voorzieningen bij dienstencentrum Noorderbreedte.

 

De projecten worden mede mogelijk gemaakt door een financiering van de provincie Drenthe, uit de regeling Dorpsinitiatieven.

 

Stimuleringsregeling Dorpen en Wijken 

U kunt subsidie aanvragen voor het verbeteren van uw buurt, dorp of wijk. Dit kan subsidie zijn om het centrum in uw dorp of wijk op te knappen maar ook om projecten te ondersteunen.

 

Ook subsidie aanvragen?

Tot vrijdag 15 december 2017 kunt u subsidie aanvragen voor een nieuwe subsidieronde. Meer informatie vindt u op onze pagina over de Stimuleringsregeling Dorpen en Wijken.

Wielrenner dood aangetroffen aan de Boerdijk in Zwinderen

Gemaakt: Donderdag, 19 oktober 2017 17:40

ZWINDEREN - Donderdag aan het eind van de middag is een wielrenner dood in de berm van de Boerdijk in Zwinderen aangetroffen.

 

De politie heeft de weg afgezet en doet onderzoek naar de oorzaak van het overlijden.

 

Update

Uit onderzoek door de schouwarts is gebleken dat de man een natuurlijke dood is gestorven. Hij had helaas geen gegevens bij zich, waardoor de politie zijn identiteit niet vast kunnen stellen. De politie vraagt uw hulp bij de identificatie.

Drentse gemeenten en Area gaan gezamenlijk meer werk maken van een (bijna) afvalvrije regio

Gemaakt: Donderdag, 19 oktober 2017 20:20

REGIO - De Drentse gemeenten en Area gaan gezamenlijk inzetten op het verder terugdringen van het huishoudelijk restafval in Drenthe. Door samenwerking willen de partijen in 2020 voldoen aan de landelijke afspraken in de omslag van afval naar grondstof. Tegelijkertijd willen de partijen nieuwe banen creëren rondom nieuwe inzamel- en recyclingactiviteiten in Drenthe, ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Voor het bekrachtigen van de samenwerking ondertekenden de bestuurders van de Drentse gemeenten en Area donderdag 19 oktober het manifest Drenthe van afval naar grondstoffen; Samen op weg naar gemiddeld 100 kg huishoudelijk restafval in Drenthe.


Samen sterker
De Drentse samenwerking laat ruimte voor elke individuele gemeente om het eigen afvalbeleidsplan uit te voeren. Bert Bouwmeester, voorzitter van het portefeuillehoudersoverleg VDG Milieu Energie en Mobiliteit, zegt hierover: "Gezamenlijk zijn we sneller in staat om de omslag van afval naar grondstof in Drenthe te maken en daar bovendien meer voordelen uit te halen voor iedereen in de regio." Dat het manifest voortkomt uit een symposium van MarkeRein, het samenwerkingsplatform van de twaalf gemeenten en Area, vindt Bouwmeester tekenend. "Drenthe is klaar voor de volgende stap in de omslag naar een circulaire economie: het gezamenlijk onderzoeken en benutten van nieuwe kansen die onze regio kunnen versterken."

 

In de afgelopen periode zetten veel gemeenten al individueel in op het verbeteren van de afvalscheiding en het reduceren van het huishoudelijk restafval. Zo voerden sommige gemeenten een PMD-container in (voor de inzameling van Plastic en Metalen verpakkingen en Drankenkartons), werden pilotprojecten als 100-100-100 gestart en werden campagnes uitgerold om inwoners te stimuleren en ondersteunen in het scheiden van afval. In 2016 leidde dit in Drenthe tot gemiddeld 231 kg restafval per inwoner en een afvalscheiding van 58 procent. Door nu gezamenlijke ambities en doelstellingen te onderschrijven en hierin zoveel mogelijk regionale maatregelen te treffen, ook in VDG-verband, willen de gemeenten en Area deze prestaties aanzienlijk verbeteren: naar maximaal 100 kg restafval per inwoner per jaar en 75 procent afvalscheiding in 2020. Deze doelen zijn conform de landelijke afspraken in het Publiek Kader Huishoudelijk Afval 2025 en het Uitvoeringsprogramma Van Afval Naar Grondstof – Huishoudelijk afval.

 

Regionale maatregelen
Het regionaal onderzoeken en benutten van nieuwe inzamelstructuren – zoals voor het scheiden van luiers en incontinentiemateriaal – en het gezamenlijk ontwikkelen van eenduidige communicatie – op eenzelfde manier inwoners informeren en stimuleren – worden gezien als belangrijke stappen naar een (bijna) afvalvrij Drenthe. Uiteindelijk willen de gemeenten en Area toe naar slechts 30 kg restafval per inwoner per jaar. Daarnaast zullen de twaalf gemeenten en Area gezamenlijk een steviger positie hebben aan de onderhandelingstafel in verkenningen met regionale en landelijke producenten. Naar verwachting kunnen daardoor ook betere afspraken worden gemaakt over nieuwe werkgelegenheid en een hogere arbeidsparticipatie in de regio, voortvloeiend uit nieuwe inzamel- en recyclingactiviteiten.

Politie vraagt hulp bij identificatie overleden wielrenner

Gemaakt: Donderdag, 19 oktober 2017 21:08

ZWINDEREN - Donderdag 19 oktober kreeg de politie een melding dat omstanders een man hadden aangetroffen op de Boerdijk in Zwinderen. Toen agenten op de Boerdijk aan kwamen bleek de man al te zijn overleden. Uit onderzoek door de schouwarts is gebleken dat de man een natuurlijke dood is gestorven. Hij had helaas geen gegevens bij zich, waardoor de politie zijn identiteit niet vast kunnen stellen. En waardoor zij ook niet zijn naasten in kennis kunnen stellen.

 

De politie vraagt om het signalement goed door te lezen en ook te kijken naar de getoonde fiets. Mocht je aanslaan op de omschrijving en of de fiets dan verzoeken we je om te bellen met 0900-8844 en daar je informatie te delen.

 

Het gaat om een slanke kleine blanke man. Zijn leeftijd is geschat tussen de 50 en 60 jaar oud. Hij heeft een grijze baard en is brildragend. Hij was gekleed in wielrenners kleding en droeg een grijs/blauwe fietshelm. Hij reed op een racefiets van het merk Stevens type Sanremo.

 

Update

Na een lange zoektocht en veel inspanning is de identiteit, mede dankzij uw betrokkenheid en hulp, van de man vastgesteld. Wij danken u allen voor uw betrokkenheid en medeleven. Ook willen wij alle betrokkenen en nabestaanden veel sterkte toewensen.